Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Hej dziewczyny! Podczytuję was jak tylko mi Maluszek pozwala. My też jesteśmy Lipcóweczki :-) Mam pytanie, mój synek waży 6400, a urodził się 3870, karmię piersią. Jak z wagą waszych dzieciaczków? Czy te nasze 6400 to już powód do zmartwienia??
Evelinka, ja mam to samo, Franek usypia przy piersi i powiem, że już troszeczkę mnie to męczy, ale wychodzę z założenia, że jest jeszcze na tyle malutki, że potrzebuje takiej bliskości. Może za jakiś czas uda mi się go nauczyć samodzielnego zasypiania.

Przeżarła się dziewczyna i bolał ją brzuszek 
No ale jak miałam jej nie dawać jak płakała, że chce jeszcze??
Nie chodzi o samo gryzienie, ale on po prostu NIE CHCE JESC. Wspolczuje Ci takich odczuc przy karmieniu, ja mialam zadnych problemow ani ran na brodawkach na poczatku -wrecz wydawalo mi sie to dosc przyjemne. Kupilam dojarke na 2 cyce i doje... Urzadzenie okazalo sie nawet dosc skuteczne. Zobaczymy, moze czekaja mnie miesiace dojenia i tyle.

. Wczoraj byliśmy na szczepieniu, ale lekarz nic nie powiedział na temat wagi, kazał tylko przyjść za miesiąc na kontrolę ciemiączka i wagi. Między godz. 20 a 6 rano synek nie je, w ciągu dnia je 6 x 150 ml.Najpierw oczywiscie podaję pierś, ale za dużo nie chce ssać. Za to butlę chętnie pije. Powoli rozszerzamy mu dietę- zjadł już jabłko, marchewkę, pił soczki, ale w małych ilościach. Skoro lekarz nie wypowiadał się na temat wagi to może nie ma się o co martwić?