Dzień dobry :-)
U nas nocka w porządku. Dwie pobudki. Zęby trochę odpuściły, więc i dziecko pogodniejsze. Mam pytanie, mniej więcej jak długo trwa przebicie ząbka od etapu dość mocno rozpulchnionych dziąsełek?
Wczoraj Jowita próbowała stanąć na czworaka, ale jeszcze jej nie wyszło

Popołudniu udało jej się z siadu przejśc do pozycji na brzuchu

Za drugim razem siedziała na kocu i chciała dosięgnąć zabawkę i uderzyła buźką o podłogę. Ale bidulka płakała :-

-(
No i co nieco doczytałam ;-)
Wisienko smaruję Jowicie dziąsełka takim żelem
DELABARRE GINGIVAL GEL BABY TEETH 20G mamy z Polski bobedent i calgel ale niebardzo jej to pomaga.
Monia moja śpi pod kołderką i jak odwróci się z boku na plecy to czasem jej nózki się odkryją. Jedynie odkrywa się jak się już obudzi. Zazwyczaj jak wejdę do pokoju to zagryza kołdrę dziąsłami i sie nia bawi
asica Jowita jeszcze się budzi w nocy na jedzenie, choć czasem zje czasem nie. Chyba zacznę powoli ją odzwyczajać. Choć mam głupie wrażenie, że głodzę dziecko ;-)
maqnio no niestety często tak wygląda praca z rodziną. Trzymam kciuki za poprawę sytuacji &&
Marzenko jeśli mogę zapytać, dlaczego Twoja Klaudusia chodzi spać o 23? Pasuje Wam ta godzina? Ja juz o tej porze dawno spię
Miczka ja niedługo po urodzeniu miałam dwa razy taką sytuację jak opisujesz. Czułam jakbym miała grypę dostać albo coś takiego. Raz mi było gorąco, raz zimno, leżałam pod dwiema kołdrami i kocem i nie mogłam się rozgrzać. Nie miałam nawet siły ruszyc się z lóżka. To na pewno było od zatoru w piersi, bynajmniej w moim przypadku.
Anetka szybkiego powrotu do zdrówka dla Bartusia :*
basieniak Wiki już mówi 'tata"? Super :-) a "mama" też?
Ania moja niuśka czasem też ostatnią drzemkę ma do 14.30 albo 15. Kąpiemy ją o 19. Marudzi juz pod koniec, ale wiem, że jak dam jej pospać po 16 to w nocy będzie przerwa na zabawę.