reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Hej Kobietki!

U nas nocka spoko, tylko dwie pobudki. Udało mi się Kingę trochę "przestawić", tzn. kładę ją pół godzinki później spać, a wstaje o 6.00. Bo jak chodziła wcześniej to pobudki były o 5.00-5.15. No i od jakiegoś tygodnia mamy jedną drzemkę w ciągu dnia.

maqnio, dzięki Kochana:***oj, słodzisz mi bardzo, słodzisz :) no ale niestety moja "figura" mówi sama za siebie i trzeba się za siebie wziąść, ale strasznie ciężko jest mi schudnąć. Jeszcze moja chora tarczyca powoduje, że mam 3 razy wolniejszą przemianę materii. Moja Kinga to dopiero teraz ma włoski nadające się w jakikolwiek sposób do spinania. Ale niestety nie chce.

tesiu, ja też właśnie wczoraj pierwszy raz podcięłam Kinii grzywkę, bo w oczka wchodziła. Nie za bardzo chciała sobie dać obciąć, ale dałam radę.

Aneta_85, będziesz mieć drugą dzidzię na wiosnę, jesli dobrze pamiętam? No to dobrze się składa, bo akurat przyjdą ciepłe dni, urodzisz dzidzię, minie połóg i można latać z wózkiem ile wlezie :) i na dodatek poganiać za prawie wówczas dwuletnim Filipem :)

NiL, współczuję sytuacji z mężem...Oby jakoś on to wszystko szybko zrozumiał i zauważył w końcu Ciebie i dzieci, tak jak powinien to robić mąż i ojciec.

reklama
Hej hoł,
co tam u Was kochani słychać?
u nas paskudna pogoda jak nie wiem od paru dni. Leje i leje a zimno tak, że ja to w domu zamarzam, dzisiaj od rana grzejemy w kominku.
Pokój już prawie gotowy, jeszcze parownikiem trzeba schody przejechać bo mamy taki patent jak by mieszkania dwu poziomego... tzn mamy dwa pokoje ten duży jest połączony z tym małym deczko wyżej wchodami no te schody są całe z gówien kanarków no i nie chodzi inaczej niż parownikiem a to jest czasochłonne niestety ale schodzi wszystko :) super sprzęt!!!
A ja coś z mężem teraz się nie dogaduję, ciche dni. Tzn rozmawiamy ale tak tylko odpowiadając sobie. już mnie meczy to, że do wszystkich umie być asertywny a do swoich rodziców ciu ciu ciu... tłumaczy się, że oni są dla niego dobrzy to nie będzie się bez powodu na nich wydzierał -- sorki ale jak by byli dobrzy to wszystko wyglądało by inaczej... eh... mam smutne dni i mam obsesję na punkcie teściowej, ta kobieta dla mnie najlepiej jak by nie istniała.

maqnio, eh jeszcze nie porozkładaliśmy się... jeszcze zostało nam wyczyścić mieszkanie... a malutka moja tak, raczej sie od razu przystosowała do nowego miejsca :)
monia, tak moja Misia bez problemu od samego początku (od stycznia) daje sobie zrobić wszystko na głowie :)
konwalianka, dziękuje za zaproszenie na fcb :)

Nie dam rady Was doczytać niestety, mała się budzi.
Kiss :*

hej..
monia już śpi? Na noc? wow:tak:
Pia, no coś Ty? za co dziękujesz.. hhe
maqnio, dzięki.. mama sobie radzi, nawet doskonale.. mały spokojny, duzo czasu z nim spędza.. a i zadeklarowała się, że zostanie z małym gdy pójdziemy do kina w sobotę:-D

poza tym nic nowego.. jakoś ostatnio nie mam wogóle weny, poważnie..nie chce mi się nic.. czytam ale ay napisać zmuszam się:zawstydzona/y:nie wiem o co chodzi ..nie wiem co napisać, jakas bezmoc..

Tymek nieco przeziębiony, katarek i kaszel - ech..

Oj tam dziewczyny przestancie juz z tymi kilogramami:-D MAlo ktora kobieta jest w 100% zadowolona ze swojego wygladu, zawsze cos moze byc lepiej;-)

Maqnio, dziekuje KArolina nienajgorzej;) Ma juz 10 zebów, znaczy ten 10 wlasnie sie przebija ale mysle ze juz mozna go zaliczyc do "obecnych". w zwiazk z tym ma tez rozwolnienie. ja do 20 lisopada mam L4 i jesli przejdzie jej rozwolnienie to zamierzam ostro wziasc sie za nocnikowanie, KArolina pieknie siusia na nocnik i uwazam, ze jesli troche popracujemy to w domu bedzie chodziła bez pieluchy:) A co u Ciebie i Rózi-Fruzi?:)

Witajcie,
nocka była już całkiem ok, Filip trochę pojękiwał przez sen, myślałam że to z głodu, bo wieczorem mało co mleka zjadł. Znów ma lekki bunt na punkcie mleka. Rano wstał o 7 i szybko odstawiłam go do kuzynki, bo spieszyłam się na badania i jak tylko zobaczył że wychodzę, to nietęgą miał minę. A ja mam czas na ogarnięcie domu, bo zapuściłam go, kiedy musiałam być u mamy, potem ja chora, nie było czasu na nic.

No i mogę teraz zrobić na spokojnie zakupy wigilijne dla rodziny :tak: Już dla chrześniaka i Wojtka (drugi syn szwagra, na dodatek 5.12 ma urodziny) mam kupione. Pozostał Filip i Grześ (pierwszy syn szwagra, lat 9), dla którego kompletnie nie mam pomysłu. :no:

hej baby:-D !!

nocka ok - dwie pobudki. kurcze jak jej nic nie dolega to tak ładnie potrafi spac, no!

konwalianko super, ze mama tak sobie świetnie radzi!! Rózia tak jak Kinia chodzi spać o 20 - już na noc, usypia miedzy 20 a 20:30 i spi do 8-8:30 - oczywiście z pobudkami, ale śpi.
aneta dietetyk to dobry pomysł dzieki! a jak Fil dzis? nie wymiotuje?
ania super, ze Karolcia taka nocnikowa! u Nas rózina chyba się cofnęła w rozwoju, bo był czas, ze pieknie wołała a teraz wogóle przestała. nie wiem o co kaman. poza tym - dajemy rade:) usciski!!!
pia współczuje sytuacji z tesciowa, mam nadzieje, ze wkoncu sytuacja sie Wam wyklaruje!!
tesiu hop hop!

miłego dnia!

Maqnio, to Rózina szaleje. Oby jej tak zostało :tak: A jak to wygląda ogólnie, wstaje, woła Ciebie dajesz jeść i co dalej? Z Filipem już jest ok, na bank zaszkodziła mu ta parówka. Mojemu siostrzeńcowi też raz zaszkodziła i miał tak samo jak Filip.

Maqnio, to nie do konca jest tak, ze ona woła. Ale jak spytam czy chce siusiu, to jesli chce to idziemy razem do łazienki. A jesli nie chce to mowie że nie. Gorzej jesli jest akurat czyms bardzo zajeta, to wtedzy zwyczajnie nie ma czasu zeby isc ze mna do lazienki, mowi ze nie chce a za chwile robi w majtki;)

Dziewczyny juz akupy swiateczne robicie?? To moze ja tez powinnam sie za to zabrac, a nie potem latac jak wariatka...

MIłego, cieplego dnia!

reklama
Aniu, ja kupuję wcześniej, bo potem budzę się na tydzień przed i dupa blada. Poza tym, ja lubię planować/kupować prezenty, więc dla mnie to tylko przyjemność, byle tylko kasa była.

Do góry