reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Wystraszylam się dzis pożądnie, Igorek sięgał po coś to szuflady w komodzie i ta się przewróciła. Nie wiem jak to możiwe ze zdążyłam ją złapać i odsunąć synka ale udało się. Wolę nie myśleć co by sie stało jakbym nie zdążyła albo jak by akurat był sam w pokoju. Mam nauczkę, wszystkie meble mają być przykrecone do ścian.

idę poprasować

jakieś dwa miesiące temu Ola pokazywała dziadkom, że w komodzie leżą ubranka dla dzidzi, odsunęła wszystkie trzy szuflady i komode przeważyło, mój tata w ostatniej chwili złapał a mama odciągnęła Olę... tata miał zbitą rękę

Właśnie była u mnie położna, powiedziała, że jutro od rana będzie dla mnie wielki dzień, będą wywoływać poród :)) i tym mnie uspokoiła na cały wieczór!

super, czekamy na wieści!

Kropka, gratuluję szybkiej akcji! kiedy wychodzicie?

Catsun, woda po owocach to nie najlepszy pomysł , bo kończy się właśnie tak, jak to opisałaś.... jagody są dobre, smecta z aptecznych rzeczy, węgiel, rumianek, stoperan :p , banany też. kleiki, sucharki, czekolada zatrzymuje dobrze, najlepiej ciemna, ale mleczna tez może być

reklama
Hubson, trochę szkoda,że nie masz pewnej diagnozy. Czasem rzeczywiście ciężko konkretnie określić miejsce bólu.
A to że czasem ludzie mówią że np 1 boli a się okazuje że 5 i odwrotnie to mi się już zdarzało. Więc dla mnie wszystko w normie.
Czasem też pacjenci mylą górę z dołem, więc trzeba mieć szeroko otwarte oczy.
Trzymam kciuki za właściwe " trafienie".
Musisz się poobserwować w jakich sytuacjach ból się nasila np po ciepłym , zimnym, słodkim, czy jest silniejszy po nagryzieniu i gdzie, testowo postukać np łyżeczką. Tylko nie prowokuj za mocno . To wszytsko może pomóc w ustaleniu przyczyny bólu.

cześć dziewczyny, wpadłam się tylko przywitać, cały dzień byłam poza domem i nie dam rady Was teraz nadrobić, jestem zmęczona i idę się położyć,
Dobranoc :*

Catsun można brać węgiel podobno, no i budyń też czytałam, że pomaga

Lilla aż mam ochotę palnąć tej Twojej teściowej!

Kropka dzięki za opis, pomaga się oswoić z tematem:-)

Dziewczyny dzieki...Jutro zjem ten ryż.. I czekoladę.. Oby przeszło:/ Nie wiem właśnie jak z węglem. A Smecta coś tam o niej słyszałam.. Budyń teraz wyczytalam że też to zjem jutro:D

Catsun,węgiel się nie wchłania z przewodu pokarmowego więc jest chyba bezpieczny, smecta chyba też. A z domowych to pewnie kleik ryżowy, zupki ryżowe, no i domowy kisielek jagodowy.
I są różne szkoły co do jedzenia mleka, ale chyba lepeij sobie darować.
A tak w ogóle to ja myślę,że przesadziłaś z ilością owoców i woda po nich. Lepiej żeby to nie był jakis wirus

Mam pytanie, które nurtuje mnie już od jakiegoś czasu. Czy czujecie ruchy dziecka w boczkach? Dosłownie w boczkach. Mi mała tak zachodzi, chyba jakąś kończyną, że sięga nawet za połowę boku, w sensie bliżej już pleców. To normalne? Nie podoba mi się to uczucie nic a nic, już wolę jak mi w żebra kopie.

Co do owoców to właśnie trzeba uważać na wodę po surowych owoców i jeszcze wyczulona jestem na kawę po ogórku zielonym - taka sama mieszanka wybuchowa.
Catsun - suchy chlebek i gorzka herbata. Jak ma coś jeszcze pójść to niech poleci i będzie z głowy. Chlebek złapie wszystko co zalega po trasie, o ile coś zalega jeszcze. Uważaj żebyś się nie odwodniła!

Tak lepiej nie mieszac niektórych owoców z woda albo pic po nicj mleka bo rozwolnienienie na zawolanie. Nie ciekawie ale jutro ide po czereśnie ;) tylko będę uważać ;)
Dobrej nocy

reklama
Elifit - ja już sobie wymyśliłam, że ona się pewnie obróciła. Ale jest w takim razie szansa, że to normalne. W życiu się nie spodziewałam, że dziecko tam można czuć. Ja ją zawsze wypycham jak się tam rusza, u mnie to prawy boczek. Już zajęła mój brzuch, niech się trzyma z dala od moich boczków, później się ich nie pozbędę jak mi je rozepcha :-D

Do góry