reklama

Lipiec 2014

Mój mały też dziś często się budził. Pewnie ze 4 razy. Do tego wstawałam też do starszaka, niezależnie, więc raczej nie pospałam.Ale jak mam oboje w domu to o spaniu w dzień mogę zapomnieć.
Moja córka z 3 h snu w dzień przeszła od razu na 0:szok:

Odnośnie kaszlu, moja w nocy prawie nie kaszle. Potrafi przespać spokojnie całą noc ( bez sinecodu) a potem rano 2 h bez przerwy kasłać.
Miałyśmy taki rzut wiosną przez 2 msc i teraz znowu: katar, kaszel, katar, kaszel....
Nie bierze na stałe antyalergicznych, ale może powinna.
Też zauważyłam podkrążone oczy (ale mało śpi ostatnio ), jeść też nie bardzo, chyba ,że ją nakarmię to wcina wszystko. Sama siedzi i dłubie w talerzu, a kiedyś tak nie było. Przechodzą tylko kanapki i kilka innych rzeczy.

Chyba muszę lekarkę na odrobaczanie namówić. Ale to trochę bez sensu bo ja raczej nie będę mogła wziąć:no: A tylko cała rodzina ma sens.

Zmierzyłam mojego Adaśka i jakieś 63-64 mi wyszło.

Do mam pierwszorazowych, uczymy się naszych dzieci bez końca. Moje starsze, 3 lata a ciągle mi robi niespodzianki.
Narzeka ostatnio ,że boli ją "pisia" i ciągle się łapie za krocze. Więc oglądam i nic nie ma. Kupiliśmy płyn do higieny intymnej dla dzieci, oddaliśmy mocz do badania. Ja już kombinuję co to może być, myśli molestowaniu mi do głowy przychodzą. I co się okazało.
Wczoraj chodzi trzymając się za "pisię" i mówi "wiesz mama , chłopaki w przedszkolu tak chodzą i trzymają się za siusiaki, to ja też się tak bawię":wściekła/y:

No i śmiać się czy płakać?

reklama
U mnie za to gorsza pogoda niż wczoraj.
Floriana raczej zdecydowanie więcej jest dzieci, które nie przesypiają:sorry2: Adaś budzi się 2-3razy w nocy. Nie odsypiam, bo nie mam kiedy - on w dzień śpi na spacerze, więc raczej nie polegnę gdzieś na ławce:-D
Makota sposób karmienia nie ma tu nic do rzeczy - znam sporo dzieci karmionych mm z kolkami itp., patrz Hubi Catsun chociażby. Najlepszego dla mamy!
Wczoraj szłam obok przedszkola, akurat grupa Klaudii była na dworze,więc zajechalam na plac i ją odebralam, idziemy do optyka (pogięła okulary trochę), a ona mi opowiada co się działo itp. I nagle mówi, że się zamieniła z koleżanką na koniki:szok: Okazało się, że jej koleżanka z grupy nakłoniła ją (sic!) do zamiany. Klaudia oddała jej dwa kucyki pony (warte jakieś 70zł), a ona jej różdżkę (wartość zerowa, gratis do gazetki) no szlag mnie trafił! I to jeszcze koniki, które dostała w prezencie! Biznesem, niech się to moje dziecko lepiej nie zajmuje. Kazałam jej zabrać dziś tą różdżkę do przedszkola i namówić koleżankę, żeby oddała jej koniki..Ciekawe czy tamta mała cwaniara się zgodzi..Bo nie chciałabym interweniować..

Jagódka, no ma dziewczyna głowę do interesów ;-)
Miałam kiedyś małego pacjenta, który na początku szkoły też ciągle robił jakiś biznes. Rodzice byli wzywani i np, sprzedawał skasowane bilety za cenę wyższą niż nówka!!!:tak:

Hejka. Moj dziec w nocy tez 2-3 pobudki. . Ja kiedys odrobaczalam, ale ze wzgledu na stycznosc dziecka z kotem ktoremu robale wylazily a moj pies kota lizal. Dziec dostaje 1 dawke czegos do picia a rodzicie vetmox na 3 dni.
Mika zanim zdiagnozuja alergie to wlasnie badaja kal na pasozyty.
w stanardzie lekow, ktore podaje lekarz przy kaszlu i katarze to syrop aerius i tabletki singulair na noc.

Czesc dziewczyny:) My polozylismy sie z Bartuskiem o 22 i spaliśmy bez pobudek do 8:):-)
Ogolnie czytam Was i strasznie mało spia Wasze maluszki- mój je rowno co 3 godziny jak w zegarku, po jedzeniu zabawa z mama, potem mata, karuzela i znow drzemka godzina albo poltorej i to samo. 4 razy na pewno spi w ciagu dnia no i noc cala. ( jak to sie zmieni to zrzuce to na klatwe forumowa):) hehe
Dzisiaj mijaja nam 3 miesiace:-)

Dzień dobry. Po kawie otworzyły mi się oczy. Ach :-)

Ogląda ktoś DDTVN??
Ale hinduski są ładne. Chciałabym mieć taką urodę :-P

Ale wywiadu z Adą Szulc nie zniosę. Ku*wa co za pytania??? O co się modliłaś??? Z czego się teraz cieszysz??? WTF!!! Litości...........

Jagoda - aż ja się zagotowałam!! Wiem że to małe dzieci ale nie można zapomnieć że to też małe cwaniaki. Mam nadzieję że zamienią się spowrotem. Napisz potem jak wyszło bo ciekawa jestem :-)

Tusiaczku - kryzys modyfikacyjny ;-)? Nawet nie wiem czy na mm występuje kryzys??? Tak pitolę :-P no cóż mam ci napisać. Trzymam kciuki by to był jednorazowy wyskok i żeby kolejne noce były w pełni przespane :-)

Mika - moja za to się uwstecznia ;-) mówi np "taaa" zamiast TAK albo "noo". Śmieszne trochę. W domu ją poprawiamy. Mój mąż się wkurza na to taaa :-D
Albo chodzi i woła "kupa!"
A na pytanie czy na prawdę chce kupę mówi:
Nie! Tylko tak się głupio bawię...
Zonk :-D

Katka hahah faktycznie głupio się bawi:-p:-D Moja teraz na wszystko ma tekst "o matko!" Niestety po mnie:zawstydzona/y: Próbujemy z tym walczyć
Mika ten to przynajmniej z zyskiem re interesy robił:-D

reklama
Dzień dobry. My też mamy dwie pobudki w nocy. W dzień różnie spi. Czasami 30min drzemka, a zdarza się i dwugodzinna (spacer wózek lub chusta).
Słoneczko od rana u nas świeci. Az chce się żyć i spacerować.
Smiszne te wasze dzieciaki. Jagódka mam nadzieję ze Klaudia odzyska swoje Pony.
Kornela gratulacje 3 m-cy i niestety pewnie twoje dziecko zacznie mniej spać bo robi się coraz starsze.
Idziemy na spacer póki ładnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry