reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Graża to zależy od Twoich potrzeb. Ja chciałam wózek, który pojedzie i po śniegu i piachu i mój się idealnie do tego nadaje, miał być niezbyt ciężki i mieścić się do bagażnika - w poprzednim aucie było ciężko. Chciałam,żeby nie miał skrętnych kół - które potrafią skręcać nie tam, gdzie się chce jechać:-p Co do tego, czy ze spacerówką czy bez to też indywidualna kwestia. Nasze dzieci w gondolach pojeżdżą długo, bo praktycznie całą zimę, więc dobrze, żeby gondola była na tyle duża, aby dziecko w zimowych ubraniach się mieściło. Spacerówka fajnie jak jest rozkładana na płasko, bo wtedy jak dziecko zaśnie, to można opuścić oparcie. I nie inwestowałabym w wózek nie wiadomo jakiej kasy - moja córka odkąd chodzi praktycznie nie jeździła wózkiem, bo chodzenie było taaakie interesujące:tak: Drugą spacerówkę kupiłam, żeby na wakacje nie tachać dużej spacerówki i zajmować 3/4 bagażnika

reklama
Hej :-) też będę miała wózek po Matim. Ja z kolei polecam skrętne przednie kola, ale takie z możliwością blokowania. Mnie to bardzo ułatwia jazdę. Sama mam wózek 3 w 1 i jestem zadowolona, ale na wakacje i tak kupiliśmy mniejszą spacerówkę. No i tak, jak .jagódka mówi - dziecko chodzi, to raczej spacery na nogach :-D

dziękuję ! jedyne co mnie zdziwilo że zrobił mi cytologie, bo ryzyko rakowe w mojej rodzinie jest przerażające .. mimo to słyszałam ze w ciazy się tego nie robi :/

Cytologię sie normalnie wykonuje w ciąży. Niektórzy lekarze tylko nie robią w pierwszym trymestrze zeby nie ryzykować.

Sokoja, ja tez mam wózek tako captiva :)

Graza, ja jeszcze 3 tygodnie temu podjadalam w nocy. Teraz troche mniej ale za to staram sie kłaść spac najedzona :)

Dorotka, super ze ci sie ułożyło ale mimo wszystko tata Alanka ma minusa za to ze zostawił ciężarna kobietę... Z drugiej strony był żonaty wiec sprawa duzo bardziej skomplikowana...

La luna, podpisuje sie pod słowami dziewczyn. Mysle ze jesli cos by było nie tak to by dzwonili zgodnie z ustaleniami. A jesli przełożyli wizyte tylko o jeden dzien to raczej dlatego ze tak im bardziej pasuje. I dobrze bo dzieki temu szybciej bedziesz wiedziała na czym stoisz.

jagódka- ja też nie lubię łazić sama po galeriach;-) wczoraj byłam w smyku i fajne przeceny są szczególnie na ciuszki. Patrzyłam też" na żywo" wózek jaki sobie upatrzyłam.Przy starszych dzieciach miałam x lander xa na pierwszy rok- półtora i potem wymieniałam na spacerówkę maclaren techno xlr,teraz chyba też stawiam na x landera tylko move.
Macie jakieś typy wózków już?Lub po starszych dzieciach?

musty evo w moim przypadku już wybrany i innego nie akceptuje tez myslalam nad x-landerem ale ostatecznie jednak nie :)

Mataam cytologię w ciąży oczywiście się robi. ja miałam na pierwszej wizycie kiedy byłam potwierdzić ciażę.
Małgorzata szczęście w nieszczęściu, że tylko auto ucierpiało! Dlatego jestem za zapinaniem pasów dla własnego bezpieczeństwa...
Dorota dziękuje, że pytasz-czuję się dobrze i mam nadzieję, że tak zostanie:) A co do Twojej historii to przeszłaś już wiele, ale najważniejsze, że teraz jesteś szczęśliwa:) Mój M. też jest po rozwodzie i czasem mi ciężko, że miał inną rodzinę. Opiszę Wam kiedyś na zamkniętnym. jak będziemy go miały:)
La luna leż i jeszcze raz leż, najlepiej pupe lekko do góry np. na poduszce. Ja dzięki odpoczynkowi donosiłam szczęśliwie pierwszą ciążę:)
Minisia ja jakoś nie wierzę w jadłospis i płeć ;) Uwierzę, jak teraz będę mieć córkę :) Też nie jem mięsa, nie mogę wręcz patrzeć:/ Chociaż wędliny jem. U mnie nikłe szanse na córeczkę, bo moj M. ma już 3 synów:szok:
Graza ja podjadam w nocy, bo wstaję do młodego, albo do kibelka ;) Nauczyłam się do nocnego jedzenia od urodzenia Mikusia:(

Jeśli chodzi o wózek to mam spacerówkę baby mini design i na zakupy, plac zabaw sprawdza się idealnie. Kupię 2w1, ale pewnie używany. Piszcie jakie wózki zdały egzamin. Miałam x landera, ale chciałabym coś nowszego.

Młody mi zasnął, poczekam jak się obudzi i biorę się za sprzątanie, a tak mi się nie chce!

Ja dorwałam się do śliwek w czekoladzie:-) Jak słodkie mi w tej ciąży nie wchodzi, tak śliweczki są super;-) Miałam się wybrać do smyka, kupić coś Młodej na przecenach, ale tak mi się nie chce:sorry2: Mam smyka w samym centrum miasta, zawsze problem z parkingiem, poza tym nie lubię sama łazić po galeriach..

dobre śliwki nie są złe :) też bardzo lubię... a co da galerii to wolę chodzić sama, ale nie w ciąży. słabo mi się robi o tych tłumów, gorąca, świateł...

Tynka dzieki ..co do zachcianek to nie lubie jak mam na cos ochote a nie wiem co :wściekła/y:
Z moimi zachciankami to owoce I slodycze a na mieso nie mam najmn.ochoty ..cos czuje ze dieta wskazuje na dziewczynke a bardzo bym chciala chlopca..jednak nawet jak bedzie dziewczynka to bedziemy szczesliwi:)

a pewnie, że będziecie :) ja ostatnio myślę o swojej kruszynce jako dziewczynce ;) co jakiś czas rozmawiam z moją kruszyną i ostatnio gadam, że pójdziemy we dwie a nie we dwoje :|

dziewczyny czy was też tak ćmi czasem brzuch ? nie jest to mocne ale takie lekkie ćmienie jaks ie poloze to zazwyczaj przechodzi ale nie zawsze

jakiś czas temu kuło mnie w pępku. teraz raz po lewej, raz po prawej stronie brzucha. nie wiem czy mogę to nazwać ćmieniem, ale coś tam się dzieje - myślę, że to nic groźnego. jak za dużo chodzę ściska mnie w podbrzuszu - tym się troszkę niepokoję.

Właśnie dostałam sms od kadrowej, że mogę już l4 przynieść i przerwać urlop wychowawczy :-) Fajnie - kasa zawsze się przyda :-) W sumie to nie pomyślałam wcześniej - oni zatrudnili na moje miejsce kogoś na czas określony, no i w lutym dziewczynę by zwolnili, a tak przynajmniej jeszcze jej przedłużą. Wilk syty i owca cała :happy2:

U mnie nikłe szanse na córeczkę, bo moj M. ma już 3 synów:szok:
!
mój mąż ma 2 braci,jego ojciec 3 braci,ja urodziłam dwoch synow,3 ciąża i baba-a w rodzinie męża 70 lat nie było dziewczynki:)cuda co:)
dobre śliwki nie są złe :) też bardzo lubię... a co da galerii to wolę chodzić sama, ale nie w ciąży. słabo mi się robi o tych tłumów, gorąca, świateł...

.
mnie dodatkowo wszystko wkurza,drażnią kolejki i niezdecydowani w mięsnych:))

Właśnie dostałam sms od kadrowej, że mogę już l4 przynieść i przerwać urlop wychowawczy :-) Fajnie - kasa zawsze się przyda :-) W sumie to nie pomyślałam wcześniej - oni zatrudnili na moje miejsce kogoś na czas określony, no i w lutym dziewczynę by zwolnili, a tak przynajmniej jeszcze jej przedłużą. Wilk syty i owca cała :happy2:

A powiedz mi, ile jest teraz macierzynskiego? Bo z tego co kojarze za macierzynski placa, a za wychowawczy nie. Jest 20 tyg do podzialu na mame i tate?

reklama
Makotka, teraz jest roczny macierzyński :)
Jesli zdecydujesz sie na cały rok urlopu to masz płatne 80 %.
Jesli chcesz isc tylko na pol roku to beda ci płacić 100 %.
A jesli po połowie roku zdecydujesz ze chcesz skorzystać z kolejnego pol roku urlopu to za kolejny okres płaca ci 60 %

Do góry