reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Hej dziewczynki...musialam sie cofnac o 40stron ale po.20 poczulam zmeczenie:-\

Widze ze pare osobek.musi bardzo dbac o siebie,trzymajcie sie dziewczyny!

La luna mega mega trzymam kciuki za Ciebiw! Ja dokladnie tydzien po tobie w czwartek mam amino a w srode.mam sie zglosic do.szpitala! Po jakim czasie.masz.wyniki?

Kochane bardzo.dziekuje za kciuki! Po ciuchtku tli sie we mnie jeszcze jakas nadzieja.na CUD!!
Na usg.nadal NT wyszlo.4mm brak kosci nosowej,cos nie tak z jelitkami i cos jeszcze bylo nietak ale niestety nazwy niepamietam:'( cos wczesniej o nerce powiekszpnej mowila i moze jest na to jakies okreslenie...niewiem:-\:-\:-\ za 10 dni mam dostac opis ale juz bede w szpitalu po amino to wypytam sie lekarza co sie tam dzieje!
Tak bede robic Fishem wynik.po.5 dniach wiec za 2 tyg bede wiedIec co.z moim malenstwem.

reklama
Dzien dobry witam sie z pracy

Julia nie wiem co napisac..tak jak piszesz zawsze jest nadzieja ze wyniki byly bledne a amino rozwieje watpliwosci..trzymam kciuki. .

Ja zmeczona najchetniej bym do lozka wrocila ale coz trzeba pracowac. .za to 9 mam polozna takze jak sie uda posluchac serduszka znow sie uspokoje na troszke. ..

A my czekamy na dzidziusia tzn mojego brat ma zostac tata :) juz 2 dzien wywoluja porod u jego zony I nic ja nie rusza a tydz po terminie..no zobaczymy czy dzis pojawi sie maluszek na swiecie :)

Laleczka nie dziekuje co by nie zapeszyc..z nospa nie pomoge:( w zadnej ciazy nie bralam

Witam:biggrin2: Ależ produkujecie...Dla osoby nie spędzającej połowy dnia przy kompie, to jest nie do nadrobienia ;-)
Julia ja też wierzę, że z Twoim dzieciątkiem będzie wszystko dobrze!

U mnie dzisiaj spadł śnieg. Z jednej strony fajnie, ale z drugiej poruszanie autem mnie nie bawi :baffled:

Czekam z niecierpliwością na kolejną wizytę, czyli 23. 01. Ma któraś z Was w ten dzień?

Szmaragd
miło, że jesteś, jakoś mi tak Ciebie brakowało:tak:

dzień dobry:):):):):)

jak się czujecie?????????

ja dzisiaj pospalam jak nigdy:):):) nie pamiętam kiedy ostatnio spalam do 8:):):):) zawsze już o 6 na nogach a tu proszę:):):) ale glowa mnie trochę boli.....oby za chwilke przeszlo:):):)

Nadrabiałam Was od wczoraj, zaznaczyłam wszystkie posty, na które chciałam odpowiedzieć, a tu dzisiaj nic nie wyskoczyło :crazy:
Tak więc z tego co pamiętam, to...
la luna i julia - trzymam mocne kciuki za Was i Wasze Maleństwa!
szmaragd - super, że już jesteś z nami, współczuję infekcji.
laleczka - nie umiem pomóc co do no-spy. Mi się zdarzyło do tej pory wziąć jedną i oby tak zostało. Preferuję magnez, bo no-spa przenika przez łożysko.

Odnośnie wątku z pomocą mamy czy teściowej:
Moja mama mieszka bardzo blisko nas, teściowa jakieś 150km i sama do nas nie przyjedzie, tylko my jeździmy do nich, więc mi ten układ odpowiada.
Tuż po porodzie w miarę dawaliśmy radę z opieką nad synkiem, ale... nie miałam czasu aby coś ugotować, zwłaszcza, że trzeba pamiętać o diecie! I tu pomoc bardzo by się przydała - gdyby ktoś mógł przyjść, zrobić obiad, przynieść nawet już gotowy do odgrzania. Moja mama kompletnie do tej roli się nie nadawała - poprosiłam ją o pomoc przy posiłkach i dostałam RAZ zupę... Teściowa z pewnością lepiej odnalazłaby się z gotowaniem, ale gotuje dość tłusto i nie wiem, czy dałaby radę to zmienić, a poza tym nie wyobrażam sobie, żeby przyjechała do nas i mieszkała z nami choćby przez tydzień - mamy bardzo małe mieszkanie i szybko byłoby to męczące.
Tak więc młodym mamom proponuję wcześniejsze zapoznanie się z przepisami dla mam karmiących i ugotowanie kilku(nastu) potraw na próbę wcześniej, abyście potem wiedziały już co i jak.
Może mój problem wynikał z tego, że ja ogólnie z gotowaniem kiepsko stoję, co dopiero ze zdrowym gotowaniem (na parze, duszone, bez gotowych fixów, bez konserwantów,...), ale właśnie jedzenie wspominam najgorzej po porodzie.

Anastazi - no ja dziś zaliczyłam najgorszą noc ever. Problem z zaśnięciem, wielokrotnie budziłam się w nocy, miałam wrażenie, że śpię na kamieniach, brzuch nieco już przeszkadza. Masakra...

witajcie:)

ja również cały czas nadrabiam ale to mission impossible:laugh2::laugh2::laugh2:.

Basen wskazany jest przy ciąży bez powikłań ale zawsze jest ryzyko grzybka,moja sąsiadka chodzi na pilates dla Pań w ciąży.Dziś spalam od 22 do 7 30- pierwszy raz od listopada:tak:;-) Nagotowałam fasolki po bretońsku,cały tydzień za mną chodziła,chyba to po niej tak:-):-)

Zapisałam mego 6 latka na naukę pływania,na basen chodziliśmy długo,ale zawsze na "zabawę".Od wtorku zaczyna:)
Najstarszy pisze dziś próbne testy do gimnazjum,trzymajcie kciuki:))

Monisi-trzymam kciuki za wizytę:)
Szmaragd- dobrze,że już jesteś;-)
Witam nowe mamusie:)
temat mamy i tesciowej- trudny,moja wnukami przez 12 lat opiekowała się ze 3 razy w nocy i z 10 w dzień.Najmłodsza za miesiąc kończy 3 latka i jeszcze nie opiekowała się nią ani w dzien ani w nocy. Za to mój brat jest faworyzowany i to bolesny temat.
mamamu- może pośpij w dzień?

julia- dopiero doczytalam,będę się modlić.
Miłego dzionka

Ostatnia edycja:
reklama
Ewusia, fasolka po bretońsku!!!! Mniaaam! Nigdy sama nie robiłam, zawsze kupne z Delecty, ale coś ciężko ostatnio trafić na ich słoiczki.
Dasz przepis?

Odnośnie drzemki w dzień - odpada - chyba, że synek też zaśnie, na co się nie zanosi, bo nadal odsypia noc (też nie mógł zasnąć, udało się tuż przed 22 :szok:

Do góry