Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No mi lekarz wręcz zabronił a ja tak bardzo bym sobie poszła, córa też zawiedziona bo samej jej przecież nie puszczeooo może basen, jedni lekarze odradzają ze względu na możliwość złapania bakterii a jedni nie. Podobno są jakieś tampony zapobiegające.
U mnie w szpitalu jak jest potrzeba dokarmienia przynoszą pokarm w buteleczce, niewiem jak jest przy odciąganiu pokarmu....ooo to trzymam kciuki za wizyte zbey bylo wszystko okja buteleczek nie zamawiam zobacze jak bedzie z karmieniem w szpitalu czy to trzeba chociaz jedna miec? HMMM sama nie wiem...
a co zaliczasz do wyprawki?![]()

I znów powiem że u mnie tj. Polna Poznańwiecie co ostatnio zastanawiałam sie jak sie spakuje do szpitala..wiec pomyslalam, ze bedzie to walizka na kolkach snierniej wielkosci nie za mala nie za wielka...i z jednej strony poukladam swoje rzeczy pizamy,szlafrok,kapcie,kosmetyki....a z drugiej str.poukładam wszystko dla corci-i tu pytanie bo jak to jest po porodzie położne biora ubranka i ubieraja czy przychodzą za każdym razem do mnie...Moja siostra jak rodziła miała każdy komplecik na dany dzien zapakowany do woreczka i napisany dzień 1,dzien 2,dzien 3 położna przychodziła wzięła i już...nie było problemu. Tak wiec wymyśliłam, ze zapakujemy sie do 1 torby.
A co piżam dla nas to ile kupujecie?
dostajesz szpitalną sexi koszulkę do porodu i potem na okres połogu też, mi to odpowiadało bo co się zabrudziło siup do kosza i tyle, a swoich to chyba bym z 5 musiała mieć, bo jednak człowiek się poci, krwawi, cieknie z piersi no ogólnie nic przyjemnego.

wg mnie zależy jaki chcesz, jak elektryczny poczekałabym bo drogo, jak manualny to ceny są do przyjęcia by zaryzykować ale wyprowadźcie mnie z błędu jak się mylę, jak ma nie być potrzebny? Jak masz pokarm, będą i nawały- bez laktatora ani rusz, a jak nie masz to tzreba jakoś pobudzać laktację a samo dziecko może nie dac rady, no chyba,że ktoś się szybko podda i taki wybór rozumiem, bo nie jestem jakąś desperacką zwolenniczką kpDzięki dziewczyny za porady!!!
To może ja mam macice wysoko i to od tego... zobaczymy, co lekarz powie jutro.
Chyba dużo od mężczyzny zależy. Mój mąż chce być ze mną przy porodzie. Nie naciskałam by był, ale przyznaję, że czuje się lepiej z myślą, że będzie. By się oswoił z tym jak to poród przebiega oglądaliśmy razem taki program reality, nie pamiętam nazwy. W sumie wrażenia na nim nic nie robiło, ale domyślam się, że to co innego gdy ktoś inny niż własna żona w telewizorze rodzi
U nas partner albo ktoś inny bliski może być obecny przy cesarce o ile nie będzie pełnego znieczulenia.
Co do laktatorów - położna mi radziła kupić dopiero jak będzie potrzebny.. także troche nie wiem co robić z tym zakupem. Jeszcze mam czas pomyśleć.
w super pharm nad kasą jak byk wisi: kobiety w ciąży obsługujemy poza kolejnością, kasa jedna stoje do niej, podchodzi ze środka sklepu druga kasjerka i woła do siebie pana z końca kolejki; relacja z dziś..Pamiętacie jak mówiłyśmy o ustępowaniu i nie kobietom w ciąży? Właśnie stoję w kolejce do lekarza, bo tu jedna przyszła z całą rodziną i taki młody chłop siedzi, a ja stoję...a brzuszek już pokaźny... heh...