reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2016

Nam na szkole rodzenia kazali kapac co drugi dzien, na poczatku sie.do tego stosowalismy ale potem codziennie zeby zachowac rytm. Ostatnio gdzies czytalam, ze nawet co 3 dni jest zdrowo dla.skory.niemowlaka.
Aga ja.bylam u fizjoterapeuty jak mala.przy piersi plakala ale na.Twoim miejscu wybralabym neurologa.

reklama
Zasnął.. po 1.5h. No tak się męczył jak przed spaniem w nocy, więc może tym razem zaskoczył, że to spanie a nie drzemka :p
Wiecie wkurzam się strasznie, jak się wkurzam jestem bardzo chaotyczna. I ide do dziecka, po chwili musze wyjść bo się denerwuje. Po chwili jednak stwierdzam, że jestem już spokojna i ide, tylko po to by odkryć, że jednak nei jestem spokojna i wychodze. I tak w kółko.. :rofl2: No nic dziwnego, że dziecko samo nie może być spokojne, jak matka jak wariatka łazi.. No cóż, trzeba popracować nad sobą. Włączyć sobie jakiś wielorybi śpiew i medytować :)

Aga, tez myślę, by od razu do neurologa. Najwyżej was na rehabilitacje wyśle.

Aga, ja bym się skonsultowala z rehabiltantem. U nas był taki bardzo konkretny, dużo ciekawych rzeczy nam opowiedział i sam ocenił, ze syn się rozwija prawidłowo. Jutro jak się przypomnisz to Ci prześlę takie wytyczne co nam dał. Czasem wystarczy lekko pomóc dziecku i samo ruszy :)

Toteczka, tez kąpałam co pare dni. Ale jak mały zaczął być coraz bardziej mobilny na podłodze i uśliniony, to zaczęłam kąpać co dzień. Kurzy się dziecko mi straszliwie i nic jak kąpiel jednak tego brudu z głowki, między paulszkami i wewnątrz dłoni nie wypłucze :) Ale kąpiel mamy szybką, dużo się nie zdoła wymoczyć i nie używamy żadnych mydeł (do główki tylko jak była ciemieniucha).

Co do ciast - nasze ulubione to ciasto Pawłowej.. niebo w gębie :p Nigdy jeszcze jak teściowa zrobiła ciasto nie przetrwało do następnego dnia. Ale nie robiłam, więc nie będę przepisów podawać.

Aga neurolog i to dzieciecy! Rehabilitant dopiero jak bedzie wiadomo co jest powodem a to odpowiednio stwierdzi tylko neurolog poprzez wywiad i badania jakie wykona dziecku. Rehabilitant skupia sie tylko na ćwiczeniach a czasem trzeba poszukac przyczyny. Z twoją cora moze byc wszystko ok tylko po prostu potrzebuje czasu i tyle.
Cale badanie trwalo 10 minut, sprawdzal wszystkie odruchy miesni, czy prawidłowo reaguja, moje dziecko bardzo plakalo ale musialam byc silna, teraz pojdziemy jak maly skonczy rok.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Asiu ale śmieszne to ciasto, faktycznie wygląda jak mech :D
Moja mała po kąpieli. Przy piersi się prężyła. Myślałam że może za mało leci i dałam jej z butelki odciągnięte to nie chciała. Nie wiem co oznaczało to prężenie. W każdym razie nie zasnęła. Postanowiłam nie męczyć jej i siebie i siedzi w bujaku. Może niepedagogiczne bo powinnam ją uczyć że po kąpieli spanie ale przynajmniej nikt się nie denerwuje :p Heh :p

Oj zgadzam się z tym chwaleniem, pochwalilam ostatnio ze pięknie leży na brzuszku, to ostatnio ciągle krzyczy jak się przewrócił a z powrotem sam nie umie.
Za to dziś na niego ponarzekalam do bratowej i wieczorem złote dziecko.
Mój już śpi, pytanie: jak długo? Obstawiam że do 24 się obudzi.
Aga ja bym poszła do fizjoterapeuty, oni teraz są naprawdę baaaardzo ogarnięcia.
Ja byłam z synem u jednej. Wymacala malca, powyginała na wszystkie strony świata i stwierdziła że ma jedną stronę krótsza dlatego wkłada do buzi prawą nóżke itp itd.

Aga, ja bym się skonsultowala z rehabiltantem. U nas był taki bardzo konkretny, dużo ciekawych rzeczy nam opowiedział i sam ocenił, ze syn się rozwija prawidłowo. Jutro jak się przypomnisz to Ci prześlę takie wytyczne co nam dał. Czasem wystarczy lekko pomóc dziecku i samo ruszy :)
To bardzo proszę Lizzy.

reklama
Hej dziewczyny,
Przepraszam jeśli na wszystko nie odpowiem .
Co do przepisów ja korzystam ze strony: Kwestia Smaku . Wszystko się udaje i jest pyszne .
Sylwester w domu we 3
Smoczek 3-36 Hevea.
Mała śpi z nami w sypialni, mam zapaloną lampkę led, bo inaczej bym się zabiła wstając do niej.
TV nie włączam, ale z telefonu puszczam jej muzę
Aha i moje zmartwienia co do jej gadania poszły w niepamięć. Gada jak szalona od dwóch dni.
Teraz mam do was pytanie. Czy powinno mnie martwić, że jak próbuje ją podnosić za rączki do siadu, to ona w ogóle nie dźwiga głowy?? Na leżaczku owszem, ale z leżenia na płasko zupełnie. Nie robię tego często, ale jak parę razy próbowałam, to głowa wisi

Do góry