• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2016

Hej.
Tez sie rozkopuje i tez raczki na wierzchu musze polozyc. Nie sadze by bylo mu zimno jak sie rozkopie, zawsze ma cos z dlugim rekawkiem i stopka ubranego.
Moja z kocyka się rozkopuje, ale teraz śpi pod kołderką. Daję ją do linii pach - rączki muszą być odkryte ;) a resztę w nóżkach wkładam za materac. Nie odkryje się w nóżkach i nie narzuci sobie na główkę ;)
Moja śpi w pajacu polarowym i pod tą kołderką. Grzeję troszeczkę w nocy - taki lekko ciepły kaloryfer, a w dzień w ogóle.
Zauważyłam właśnie, że zakłada się dzieciom rajstopy, na wierzch spodenki i jeszcze gruby koc na to (np. na spacer). Nie za grubo, jak nawet nie ma jeszcze zimy?

Hejka;-) kupiłam takiego pajaca z reniferem - świątecznego;-),dresik i trzy pary półśpiochów - powiem wam że jak dla mnie półśiochy i body to najlepszy zestaw na codzień,bardzo to wygodne ;-) a o co się niepokoisz?że dużo ludzi w galerii i choroby pewnie?;-)
Też lubię :) nie znoszę śpiochów, najlepsze półśpiochy i spodenki :)

Dajecie do spania dzieciaczki na boku?
Spała przez pierwszy miesiąc, potem bałam się, że się przekręci i do teraz śpi na plecach. Na boku leży, jak się karmimy piersią (karmię na leżąco).

U mnie tez lubial jedna stroneba teraz jest obustronny, ja nie kładę na boki bo boje sie ze sie przekreci. Moj syn ma jakis mega skok chyba, po 4 godzinnej przerwie od jedzenia widac bylo ze jest glodny ale jak tylko dawalam butle to zlosc i tak z 5 razy, dopiero zmiana pomieszczenia pomogła, eh ??????

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja też tak beznadziejnie je :( wierci się strasznie i wypycha smoczek, choć na pewno jest głodna. Już nie wiem, czy zmienić butelkę czy co...

reklama
Cześć dziewczyny ,
Moja mała śpi na plecach . Na początku spała na boczku , ale sama zaczęła się przekręcać. Na brzuchu nie ma mowy . Teraz lubi tak leżeć . Nawet sama się przekręca pleców na brzuszek . Z tyłu też jej się jajo wytarło
Na noc otulam ją bambusową pieluchą (polecam chociaż ceny zaporowe) i na to kołdra z jednej strony taka "pluszowa".
My w dzień ubieramy body, jakieś spodenki i sweterek .

Ja układam na wznak, ale ona i tak ma główkę na bok, włoski się nie wycieraja jak narazie.

U nas dzisiaj 180stopni odwrotu i za nic nie chce butelki tylko cycus i cycus cały dzień :-)

Kurczę Julka moze to faktycznie skok ? Skoro mały juz sie "normowal ". Oby jak najszybciej przeszło. Przespanej nocy życzę.

My byliśmy pare razy z mała w galerii.
Nasza mała tez śpi na plecach ale Bie ma narazie wytartych włosków. Narazie nie przekręca sie na boki sama wcale :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moja od urodzenia śpi na boku i własnie ją odkładałam do łóżeczka na lewym boku i mi się przrkr3cila na plecki i patrzy na mnie.ówię jej, że teraz pójdzie spać i zakrywam kocykiem a ona mig na drugi boczek i śpi:) Słodkie to było, zobaczymy czy rzeczywiście zostanie w łóżeczku.

Hej.
Julka u mnie ostatnio też tak noce wyglądają. Budzi się zje i za godzinę znowu i macha głową, jeczy, stęka itp. Myślę że to skok bo przecież wiecznie tak nie może być :biggrin2:

U mnie też Filip śpi na plecach, ma wyparte włoski z tyłu ale to od tego że główka lata na prawo,lewo. Na boczku przysnie po karmieniu ale później i tak przestawia się na plecy.

I już po weekendzie. Impreza imieninowa udana, mały nawet dobrze się sprawował, ale jak przyszło do drzemki to zdecydowanie woli cisze. I muszę pochwalić bo wczoraj pierwszy raz bez pomocy przewrócił się na brzuszek.
Dziś kłótnia z mężem zaliczona. Byliśmy na zakupach i zapłacił za moje 2 bluzki i kazał sobie dziękować bo to z jego konta pieniądze zeszły. Kurde no! A myślałam że mamy wspólny budżet. Grrrr!

U Filipa prócz wysypki na szyjce i suchych placków za uszkami zrobiły się jeszcze czerwone poliki, więc alergia na mleko krowie jak nic. Muszę włączyć ostrzejszą dietę i czytać dokładnie etykiety.

No to dziewczyny licze na to.ze to faktycznie skok i w koncu minie ;) ale po takim.skoku to powinien chodzic albo chociaz raczkowac bo takiego marudzenia od urodzenia jeszcze nie mieliśmy ;) moj synus tez sie jeszcze nie przekreca, znaczy w sumie probuje i przekrecilby sie ale go raczka blokuje i jeszcze nie wie co z nia ma zrobic zeby sie przekręcić. A dzis pobił rekord i zjadl az 210ml na noc, ciekawe o ktorej sie obudzi.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej. My już na nogach od godziny . Mi się już nawet pisać nie chce, że mała z dziecka które budziło się max dwa razy tak się przestawiła, że pierwszy raz budzi się już ok 23-24 i ląduje u nas w łóżku . jest to moją osobistą porażką , ale w pewnym momencie nie miałam siły odkładać jej nty raz

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry