• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2016

Ja kupilam malemu takie zakladane na cale raczki bez paluszkow polaczone sznurkiem i super sie sprawdzaja jestem bardzo zadowolona.

Julka czytam o tym zasypianiu. Niby madre co ten facet pisze ale cholera ja chyba nie wytrzymam jego placzu zeby nie wziac na rece nie przytulic. jakos boje sie tego ale robimy z mezem dokladnie to co Pan opisuje. Probujemy wszystkiego zeby tylko zasnal i popelniamy chyba wszystkie z wymienionych bledow opisanych przez niego. Chociaz moze sprobuje...sama nie wiem

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Paula ja nie zostawian małego jak zasypia ale ja mam dostawione lozeczko i jestem obok caly czas wiec u mnie inna sytuacja, ale tez byn nie dala rady wyjsc z pokoju i zostawic placzacego synka

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mam problem ostatnio z karmieniem, maly sie rzuca, nie chce jesc a za chwile sie przyssie i nie chce puscic, jak mu przerwe to jest placz a 5 minut wczesniej nie chciał. Czyn to moze byc spowodowane? Próbowałam smoka 2 i wróciłam do 1, z 2 mu za szybko leci a z 1 za wolno. Mamy butelki tomme tippee

Dziewczyny mam problem ostatnio z karmieniem, maly sie rzuca, nie chce jesc a za chwile sie przyssie i nie chce puscic, jak mu przerwe to jest placz a 5 minut wczesniej nie chciał. Czyn to moze byc spowodowane? Próbowałam smoka 2 i wróciłam do 1, z 2 mu za szybko leci a z 1 za wolno. Mamy butelki tomme tippee

Julka, my też mamy tt i też tak jest, ale to chyba nie wina butelek, bo z innymi też tak robiła. Może nie zje na raz tyle, może przerw potrzebuje? Ja robię teraz tak, jak któraś dziewczyna pisała - jak się bardzo wygina, odbijam, chwileczka przerwy i znów jedzenie. Zwykle zje, choć trzeba się namęczyć. Mam nadzieję, że minie.

Ja przelewałam wrzątkiem butelki przed użyciem, ale teraz tylko myję w mocno ciepłej wodzie, a raz na jakiś czas przelewam wrzątkiem. Smoczki częściej parzę, ale też nie za każdym razem.

A wymieniacie butelki plastikowe? Co ile?

Lila, Julka:
Ja sie podpisze pod tym co BasiaJulia napisala jesli chodzi o kapryszenie przy karmieniu z butelki i jesli chodzi o wyparzanie bo tak samo robie.
Kiedys pilnowalam i wyparzalam przed kazdym uzyciem, ale teraz juz nie. Raz na jakis czas wyparzam w mkrofali - butelki MAM sa samosterylizujace.

BasiaJulia, ja nie wymienialam. A trzeba? Smoczki to tak, ale jesli o butelki chodzi to nie wiem. Fakt, ze raz na jakis czas kupuje wieksze butelki, ale to jak malemu apetyt urosnie raz na pare miesiecy. Teraz musze juz chyba najwieksza kupic :P

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry