• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Lista lutowych mamuś

Mam malutki problem, czy ktoras z was miala moze bakterie w moczu? wlasnie odebralam wyniki, mam nablonki, leukocyty i bakterie, a tych ostatnich nigdy nie mialam!

W dodatku hemoglob. tylko 11,1(co miesiac nizsza).
Mam od tygodnia ogromnie bolesne klucia w podbrzuszu, ale tylko jak chodze, jak usiade mijaja. Boje sie ze cos moze sie stac dzidzi.
Dzis wieczorem ide do gina, choc wizyte mam dopiero za kilka dni. Cale szczescie ze facet jest fajny gosc i mnie przyjmie.

reklama
Mika a ile masz tyhc leukocytów? bo do 5 to norma, wiec sie nie przejmuj. A na bakterie i inne świństwa to zakwaszanie moczu witaminką C. Może byc też urosept - bakteriobójczy

Karola,leukocyty 3-4 w plu widz.-wiec chyba norma uff.
z tymi bakteriami to musze sie podpytac doktorka, ale i tak najbardziej niepokojace sa bole w podbrzuszu. Caly czas mam nadzieje ze to te wiazadla

MIKA ja tez miałam liczne bakterie w moczu i mój gin zapisał mi Furaginum, co mi bardz pomogło bo przestał mnie boleć brzuch.co do hemoglobiny to przepisał mi zelazo i witaminy Maternę .
Super sie czuję po tym zestawie ;D
Furaginum jest mocniejszy niż Urosept i można go brać powyżej 3 miesiąca ciąży i jest na receptę.
Całuski

Mika, ja tez mam bakterie w moczu.... urosept 3 razy dziennie po dwie tabletki i duuuuuuzo pic (nawet na sile, to sie wszystko przepluka)
Co do klucia, to zapytaj lekarza... moze byc od tych bakterii (mnie nie klulo, ale ja jestem zaprawiona w bojach nerkowo-pecherzowo-cewkowych), albo kluke od rozciagajacej sie macicy, a to jest normalne... Ach te uroki ciazy :-)

mnie bolał brzuch właśnie dlatego że miałam stan zapalny pęcherza spowodowany bakteriami w moczu ,
były bardzo liczne pozatym czułam pieczenie przy oddawaniu moczu.
A co do kłucia w brzuchu to często je mam po serii kopniaczków mojej dzidzi i gdy się przewracam z boku na bok , jest to objaw rozciągania więzadeł i jet to normalne gdy nie trwa długo.
Pozatym kłucia mam tez gdy mam kłopoyy z obstrukcją wtedy mnie kłuje po lewej stronie w dole brzucha.
Całuski

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry