reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista lutowych mamuś

Mój mąż też nie lubi odmrażanych. A dzisiaj mu zafundowałam rozciapane pyzy z mrożonki. Widziałam, że ma na końcu języka żeby mi dopiec a jednak się w niego ugryzł i dał sobie spokój ;D Ah, czasem warto być w ciąży. :p

reklama
Właściwie to nie bardzo wiem, gdzie się wpisać (luty czy marzec), bo moja gin powiedziała, że potencjalna data to 29luty (ha ha - nie ma takiego dnia!), więc wnioskuję, ze chyba chodziło jej o ostatni luty lub pierwszy marca. Więc na razie pisze tu, bo w marcowym wątku na razie pusto:( A wy mnie chyba przygarniecie, co?

pytia - w takim razie zapraszam do waszego marcowego wateczku, który zaraz wam pomogę założyć - nie wcale, nie chcę cię was pozbyć, ale my jestesmy, zę sie tak wyrażę 'szybsze' acz twoje dziecko prędzej przyjdzie na świat w lutym, po prostu dobrze jest wymieniać się doświadczeniami z dziewczynami które są na równoległym stopniu ciąży z tobą. Zajrzałam do stycznióweczek, ale one przeżywają już pierwsze kopniaczki... i nie mam tam zbyt wiele do gadania, choć to tylko miesiąc różnicy :)

U nas szaleństwo wyjazdowe. Zbieram koszulki, spodenki, spodnie, kurtki. Co do filtrów to mam: Vichy 25 po opalaniu, olejek kojący z eukaliptusem po opalaniu i trzy małe tubki kremu do twarzy Mustela z filtrem 60 (polecenie nadopiekuńczej mamusi ;D). Zabieram kartę ciąży, legitymację studencką (liczę na ulgi), własne poduszki i zdrowy rozsądek. I książeczkę zdrowia oczywiście.

drogie mamcie
jesescie bardziej prezne, wiec i tu sie wpisze.mam termin na poczatek marca(3dokladnie),ale dzidzia moze byc
rowniez pod koniec lutego ;)
troche o sobie
jestem szczesliwa zoneczka i mamuska 8letniego dawisia , 5letniej maryni i malenstwa

Cześć Lutowe Mamy. jestem tu całkiem nowa. Jestem w 10 tygodniu, a termin mam na około16 lutego :-)
Pozdrawiam
Hannnka

Widzę, że masz już córeczkę. Wie o rodzeństwie? Ja też jestem w dziesiątym tygodniu :) Własnie się zbieramy na wakacje. Biurko pęka pod względem bardzo-potrzebnych rzeczy.

od dwóch nocy strasznie sapię, wydaje mi się że w pokoju nie ma tlenu więc przysuwam się blisko okna i dopiero wtedy mogę głęboko oddychać. W dzień jest normalnie. Czy wy też tak macie? Troszkę mnie to niepokoi...

Mam juz dużą córę :-) , we wrześniu bedzie miała 8 lat , to dużo.... Ale cóż... Urodziłam ją jak miałam 23 lata, potem chorowałam i w zasadzie dopiero od jakis 2 lat mogłam sie zdecydować. Troche zwlekałam ze wzgl na pracę, ale w końcu zmądrzałam :-)))
Zaraz wyjeżdzam do Polańczyka, aż na dwa dni.....ale zawsze cos. Przy moich mdłościach moze jak zmienie klimat :-) to pomożę ....oj naiwnosci :-)
Pozdrawiam i odpoczywajcie prze weekend :-)

A widzisz Izabella, nie odpowiedziałam Ci na pytanie - taka moja pamięc. Powiedzielismy jej w tatym tygodniu. Wiedziała że bedzie miała rodzenstwo , bo jej sie o tym mówiło, że sie powoli szykujemy, i że jak juz bedzie w brzuszku to sie jej powie :-) No i powiedzielismy. hahaha , zaglądała mi pod spódnice i mówiła , że widzi tylko majtki :-))))))))))0. Strasznie zadowolona. Jak dajhe mi buzi na dobranoc lub na dziendobry to i brzuch mi odsłania , bo dzidzius tez ma dostac buziaka. :-)
Wiem, że bedzie zazdrosna ... jak każde dziecko...mam nadzieje ze w stopniu do przyjęcia :-)
No a teraz zbieram sie do wyjazdu, mąz juz prawie w samochodzie :-)
Tobie zyczę miłego wypoczynku, baws sie dobrze :-)
Hania

reklama
Do góry