reklama

Lista lutowych mamuś

reklama
Mati, wszystkiego, wszystkiego najlepszego:) Badz super starszym bratem, a Igunia niech bedzie zawsze Twoja mala, kochana siostrzyczka:)
Buziaki:)

25vo.jpg

Remeny, duzo, duzo radosci z coreczki i samych pogodnych dni!!!!:)))
Sciskamy mocniachno!!

15mh3.jpg

częstujemy tortem w podziękowaniu za życzenia

Remeny samych radości z Irenki, Tomka, no i nowej pociechy w lutym 2008
592.jpg

Myfa gratulacje kolejnej rocznicy ślubu (chyba dobrze pamiętam :P )
988635414161.jpg

No to w skrócie metoda Tracy.
Na początek najlepiej przez jakieś 4 dni zapisywać dokładny czas kiedy maleństwo śpi. Nawet jeśli to są tylko króciutkie drzemki. Wtedy będzie wiadomo mniej więcej czy dziecko płacze bo jest spiace czy głodne. I najważniejsze - usypianie trzabe zacząć jak dziecko tylko zacznie ziewać (nie później po 3 ziewnięciu bo potem ędzie zbyt zmęczone) albo marudzić.
A co do samego usypiania to najlepiej wprowadzić rytuał. My zasłaniamy zaslony, troszke ją poprzytulam i tłumaczę, że zaraz pójdzie spać bo już jest śpiąca.
Potem odkładamy dziecko do łóżeczka. Jeśli płacze to trzeba podejść, przytulić i odłożyć jak tylko się uspokoi. (i to trzeba powtarzac do skutku - ale z każdym kolejnym usypianiem powinno byc lepiej)
U nas działa jeszcze jak przyłożę Idze rękę na czoło i zakryję troszke oczy - bardzo ją to uspokaja i łatwiej usypia.

My tak uspiamy małą od czwartku i dzisiaj rano odłożyłam ją do łóżeczka i wyszłam, za jakieś 2 minutki zapłakała - weszłam, dałam jej smoka pogłaskałam i wyszłam. No i pieknie spała przez ponad godzinkę. (A potem zrobiła kupsko i po przebiórce znowu usypianie - szybciutkie)

Wszystkiego naj, naj dla naszych jubilatow wszystkich:-)
Pociechy z dzieciaczkow (to dla Remeny :-), bo sama sie deklaruje na drugie :-) )
I z siostry...
I dla wszystkich... pieeeknej pogody i zdrowka i w ogole... wszystkiego naj, naj, naj :-)

A ja tez chce zyczenia od wszystkich (ale jestem swinka prezbrzydla) i melduje, ze zestarzeje sie 10 czerwca :P :P

Wyszystkiego najlepszego dla dzisiajszych jubilatów Matiego i Remeny

Oooo, kolejna "czerwcowa" mamusia ma "lutowego" dzidziusia (ale mi się zrymowało) Ja mam urodziny 17 czerwca ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry