reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

hmmm nie daleko mnie jest ogromna hurtownia ciuchow uzywanych zagramanicznych ,ciekawe czy jak by sie poszło to by sprzedali detalicznie a nie na ''worki''?

reklama
Ola u mnie jest taka sama i mają obok sklep w którym można na sztuki kupować;) może i u was jest sklepik? Jak tylko hurtownia to na wory sprzedają...

Oluś- zapytaj ich czy Ci chociaż sprzedają taki worek jaki sobie sama przygotujesz:)!! hihi bo nie wiem jak u Ciebie ale u nas za worek placi sie ok 30zł. i jest on chyba 15litrowy albo wiecej- kurcze nie znam sie na tych wielkosciach ale jest porównywalnie wielkości dwóch koszyków sklepowych np.Tesco:) Z tym ze jest to tzw.czyściwo czyli byle co:)

Boskie jesteście z tymi waszymi zakupami :D Tylko nie kupujcie na całe wory, masakra ;)

A co do pampków, to ile jakich (1,2,3) planujecie kupić na zapas??

Pampersy kupuje sie na bierząco bo niestety dzidzia jednego dnia wchodzi w 1 a drugiego juz nie. My musieliśmy zmienic na 2 w połowie paczki, nia dało się zużyc do końca więc nie róbcie zapasów

Pampersy kupuje sie na bierząco bo niestety dzidzia jednego dnia wchodzi w 1 a drugiego juz nie. My musieliśmy zmienic na 2 w połowie paczki, nia dało się zużyc do końca więc nie róbcie zapasów
Ile dziennie zużywałaś srednio pampków??? Liczyłas moze kiedys:)???
Ja bede kupowac systematycznie 2 bo dla mnie to beda pozniej kosmiczne pieniadze. 1 tyle ile mam tyle narazie bede miec a bede ewent.dokupywać na bieżąco zeby wlasnie nie zostac z 1:)
Dodam że moj chrzestniak wogole nie miał 1- od razu 2 bo sie urodził z waga 3900:) Ale u mnie to jest inna sprawa niz u Was!!!!!

reklama
milutku dziecko możesz przewinąć nawet przed i po jedzeniu;) nam się tak często zdarzało, że przed jedzeniem była kupa i od razu po jedzeniu:/ nie ma wyjścia trzeba pupcie umyć, bo inaczej będzie odparzona. u nas na samym początku szło bardzo dużo pampków nawet i 10 dziennie, a potem już coraz mniej, 7 sztuk, a na samym końcu 4-5.
my ponad miesiąc używaliśmy ten najmniejszy rozmiar pieluszek. u was może być podobnie, ale tak jak pisze vetka kupowałabym na bieżąco, bo co będzie jak malutkie będą miały uczulenie na ten rodzaj pampków, a ty wielki ich zapas? u nas tak nie było, ale wiem, że czasem trzeba kilka rodzai spróbować żeby wybrać te, które odpowiadają dziecku. Odradzam kupowanie pampersów sleep and play i chusteczek tej serii do pupci, są mocno perfumowane i co znajoma, to niezadowolona, bo dzieci miały po nich uczulenie. ja testowałam chusteczki i u nas również była wysypka.

Ostatnia edycja:
Do góry