reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

reklama
Nie, no pszczolka rulez!! heh

A ja mam kolejne glupie pytanie... mianowicie czytam co powinno byc w wyprawce, jesli chodzi o ciuszki i mam problem... Bo nie mam pojecia kiedy co sie ubiera... Czy body sa tylk pod cos? Np pod pajaca? Czy mozna je stosowac jako koszulke i do tego spodenki? I czy mozna zwykle body ubierac dziecku jak mu jeszcze pepuszek nie odpadl? Sorry za te putania, dla wiekszosci pewnie sa smieszne ale ja mam na chwile obecna problemy czysto techniczne:p

ja ubierałam body jako koszulkę i pod pajaca również, zależało to od pogody. w lecie zakładałam krótki rękawek lub jak chłodniej długi. Pod pajaca tak samo: ja było cieplej to krótki rękawek, jak zimniej długi.
Z pępkiem przy zakładaniu, czy noszeniu nic się nie działo. nie jest on tak delikatny jak sie wydaje. szybko odpada, nie ma się czym przejmować.

masala - co do rozmiarówki to teściowa przywiozła mi z liverpoolu sporo ciuszków dla dzieciaczka i akurat te które kupiła z symbolem 0-3 jak porównywałam to były rozmiaru polskiego ok 68 (na pewno były większe od 62)

Ostatnia edycja:
masala - co do rozmiarówki to teściowa przywiozła mi z liverpoolu sporo ciuszków dla dzieciaczków i akurat te które kupiła z symbolem 0-3 jak porównywałam to były rozmiaru polskiego ok 68 (na pewno były większe od 62)

bo tak jak piszesz muszą starczyć na 3 miechy;) też mam kilka ubrań w takiej numeracji i zauważyłam, że są większe niż nasze na 62cm. tylko jak się u mnie druga taka kruszynka urodzi, to się w nich utopi, bo synek w takiej numeracji chodził do zimy, a jest z lata.

Słodkie te wszystkie rożki i otulaczki (;)

A ja na ostatnim USG dostałam reklamówkę z gadżetami: masa książeczek, gazetka Mam dziecko, nawet filmik o pielęgnacji niemowlaka, buteleczka Avent, mini sudocrem, saszetka Lovelli i nawet golarka dla taty, żeby przygotował się na całusy ;)))) Zdziwiłam się bardzo, bo nie słyszałam, że się taką "wyprawkę" dostaje..

Słodkie te wszystkie rożki i otulaczki (;)

A ja na ostatnim USG dostałam reklamówkę z gadżetami: masa książeczek, gazetka Mam dziecko, nawet filmik o pielęgnacji niemowlaka, buteleczka Avent, mini sudocrem, saszetka Lovelli i nawet golarka dla taty, żeby przygotował się na całusy ;)))) Zdziwiłam się bardzo, bo nie słyszałam, że się taką "wyprawkę" dostaje..

ojej:-) jak fajowo! futrzaczki uwielbiają gadźeciki:-D ale nic nie dostają:-( może na tym spotkaniu 17tego coś dostanę:-) o ile dostanę zaproszenie i o ile bede mogła z pracy się wyrwać:-)

reklama
W szpitalu po porodzie dostaje się karton rożnych gadżetów, przypinka do smoka, butelka, gazetki, golarkę, próbki proszków, kremików, szamponik, balsamik
nie wiem czy wszędzie tak jest, ale u mnie było

Do góry