reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

reklama
Milutek - ostatnio widziałam wywiad z Pauliną Holtz (Agnieszka z Klanu:-) ), która napisała książkę dotyczącą zmagań z dziećmi:-) Przy pisaniu książki bardzo pomagała jej znajoma położna, która przez rok wykarmiła piersią TROJACZKI! :-) może warto dowiedzieć się o jej nazwisko ... może ma jakieś ciekawe publikacje na ten temat które by tobie pomogły:-)

o to ciekawe:) poszperam w necie i może coś znajdę. Z drugiej strony wszystko sie okaże w praktyce...i czasem tu żadne rady nie pomogą ani artykuły- wszystko będzie spontan:):) he he

o to ciekawe:) poszperam w necie i może coś znajdę. Z drugiej strony wszystko sie okaże w praktyce...i czasem tu żadne rady nie pomogą ani artykuły- wszystko będzie spontan:):) he he

po doświadczeniach moich koleżanek się nie zgodzę:-) ... gdy masz dostęp do dobrej babeczki od laktacji...to w razie problemów/wątpliwości przy karmieniu taka kobieta potrafi zaradzić i zdziałać cuda:-) oczywiście teraz to możemy sobie teoretyzować i udzielać mnóstwo rad... najważniejsze to mieć kogoś takiego pod telefonem(z możliwością przyjazdu do domku) już po porodzie gdy nasze problemy będą indywidualne i jak najbardziej realne...

to ja ci powiem ze mam tu w okolicy dobra położna która ma kursy dot.dobrego karmienia i laktacji a ze jest to środowiskowa to 5 razy min.musi u mnie być i mieszka raptem w razie czego 1km ode mnie:)

ja to mam takie obawy, że po porodzie to w tych niewielu wolnych chwilach nie będę miała ani ochoty ani siły na czytanie jakichkolwiek książek więc zdam się na neta ;-)

co do baldachimów/moskitier - też postawiliśmy na siateczkę do okna w pokoju dziecięcym, kosztuje nie całe 100 zł, mamy w naszym pokoju i świetnie się sprawdza, szczególnie w okresie komarowym!

Katjusza- ja siateczkę miałam jak mieszkałam w jednym pokoju i to faktycznie się sprawdza ale w całym domu to ni hiu hu nie da rady tyle tego zawiesić. Ja zakupie sobie taka moskitierę jak są w Ikea:) Ja dla nas na komary to miala ten Raid do kontaktu i co sezon go kupujemy jest rewelacja- tylko przy dzieciach to nie bardzo można stosować!

Ja czytam i czytam posty o wyprawkach itd. i sklejałam wyprawke chyba przez miesiąc hehe aż w końcu zamówiłammm u r_77 jak dotrze to napisze opinie ;);-):tak:

reklama
Ona- ja tez czekam na przesyłkę od Pana rrrrrrrrrrr:):) i myślałam ze dzisiaj będzie- dzwoniłam nawet na pocztę i narazie nie ma!

Do góry