reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Katjusza- ja siateczkę miałam jak mieszkałam w jednym pokoju i to faktycznie się sprawdza ale w całym domu to ni hiu hu nie da rady tyle tego zawiesić. Ja zakupie sobie taka moskitierę jak są w Ikea:) Ja dla nas na komary to miala ten Raid do kontaktu i co sezon go kupujemy jest rewelacja- tylko przy dzieciach to nie bardzo można stosować!

No my mamy już jedną w kuchni i jedną w pokoju, teraz dokupimy jedną do pokoju Małej i będą w zasadzie we wszystkich pomieszczeniach (za wyjątkiem pokoju babci ale ona tyle kopci, że żaden komar ani inne stworzenie nie ma odwagi tam wlecieć!! Pada na wysokości parapetu!! ;-) ).
A pochwale sie przy okazji, że w końcu zamontowali te nowe drzwi u niej w pokoju - Boże - niebo a ziemia!! że ja się tyle lat męczyłam!!! Wprawdzie kosztowało nas to 800 zł ale komfort jest niesamowity (że nie wspomnę o moim spokoju jak pomyślę o małej!!) UFFFF!!!!!

reklama
z tymi drzwiami to super nowina:) rewelacja
U mnie w domku mimo ze dwa poziomy to i tak okien w cholerkę. Na szczęście nie w każdym pokoju sie siedzi i nie ma potrzeby otwierania go przy świetle żeby coś miało wlecieć:) Ale tak sobie myślę ze zobaczymy wszystko jak to będzie wygladac latem- gdzie np.dziewczynki będą więcej przebywać żeby ewent.zamontować to w oknach tychże pomieszczeń żeby można było je sprawnie wentylować:)

ja dzis ide po zakupy dla siebie do szpitala.... moze wreszcie nie bede sie bala,ze mnie cos zlapie i nie bede miala nawet koszuli hehe
choc podejrzewam ,ze urodze rowno w terminie, tak jak Bartoszka ;-)

Jeszcze musze poszukac szafki- przewijaka, przy B. nie byl nam potrzebny,ale teraz wszystkie ubranka itd. mam w szafie w pokoju Bartoszka ,wiec potrzebujemy jakiejs szafeczki u nas w pokoju obok lozeczka,zeby polozyc tam najpotrzebniejsze rzeczy typu pieluchy, bodziaki (zeby w nocy nie latac do drugiego pokoju ;-) )

No i okazalo sie,ze lozeczko po B. mamy, materac tez tylko srubki nam poginely ;/ juz pol domu obszukalismy... mam nadzieje,ze sie znajda i nie bede musiala kupowac nowego lozeczka.

doświadczone dziewczyny ... pytanie za 100punktów :-D

czy półśpiochy są noworodkowi potrzebne? pytam bo mam obiekcje z takich powodów:
- półśpiochy czyli takie spodenki z nóżkami - do tego zakładamy kaftanik...ale to chyba nie jest fajne dla noworodka... bo może wiać w plecki
- półśpiochy nie są rozpinane w nóżkach

tak więc może nie warto tego kupować w rozmiarach do 62? a może w ogóle nie warto tego kupować?

futrzak - ja mam kilka, do tego body będę zakładała i jakiś sweterek czy bluzę. Jeśli myślisz o bawełnianych to alternatywą jest pajacyk. Ja mam welurkowe i słodziutkie, ale nie doradzę czy potrzebne są ;p

Okna wiecie ile ich mam - w sumie 30!!! Na dole 13 reszta na górze...

Futrzak- ja przy Wiktorce miałam pełno połówek i zakładalam małej body na to pół spiochy i bluzeczkę jakąś teraz mam tylko 2 szt w sumie nie wiem czemu tak mało:confused: ale je bardzo lubie........

reklama
też zastanawiałam się nad pół śpiochami i chyba wolę pajacyki, jakoś bardziej do mnie przemawiają, dziś ruszyłam jeszcze na zakupki, kupiłam jeszcze pieluchy jednorazowe, chusteczki, mam już chyba cztery rodzaje, zobaczymy jakie się nadają.... Ostatnio w gazecie czytałam ranking najlepszych produktów dla dzieci, chodziło mi głównie o kosmetyki, no i znalazłam, serią nivea sensitiv, kupiłam dziś cały zestaw, czekam jeszcze na paczki z allegro. Tak więc został mi tylko laktator, podgrzewacz i wózek, jupiiii chyba mam już wszystko......

Do góry