reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2007

O Women nie doczytalam,ze Dorianek tez smiga :-D
Gratki ;-):-)

Antek jak mial trzydniowke to goraczkowal 2 dni a na 4 dzien mial wysypke.
Chyba byla przez 2 dni.Juz nie pamietam dokladnie bo mial wtedy 10 miesiecy :tak:

reklama
A i powiem,ze lekarze czesto myla trzydniowke z angina,zapaleniem gardla itp.
Przy trzydniowce powiekszaja sie wezly chlonne a niewielu lekarzy zwraca na to uwage.
Antek jak mial trzydniowke w pierwszy dzien temperature mial 40 stopni.Bylam wtedy w Pl na wakacjach.Pojechalam z nim na pogotowie a lekarz stwierdzil angine i przepisal zastrzyki.
Pierwszy zastrzyk podali juz na miejscu.Na drugi dzien juz do przychodni chodzilam i robilismy zastrzyki.
Na czwarty dzien mial wysypke i pielegniarka nie dala zastrzyku bo kazala isc do lekarza czy to czasem nie uczulenie na antybiotyk w zastrzyku.
A lekarka pomacala wezly chlonne na szyjce,ogladnela wysypke,skojarzyla fakty i okazalo sie,ze trzydniowka.
Tak wiec 3 zastrzyki mlody wybral :-(
Dobrze,ze nie wszystkie 10 :no:
Tak wiec lekarze czasem zbyt szybko przepisuja antybiotyki.Zreszta w Polsce lekarze daja antybiotyk na wszelkie zlo.A i tez niektore mamusie uwielbiaja antybiotyki (mowie tutaj o mamach,ktore maja starsze dzieci) bo czuja sie spokojniejsze myslac,ze antybiotyk uzdrowi ich dziecko w ekspresowym tepie.

Ja przyznam szczerze,ze bylam na poczatku przerazona jak tutaj lekarze na prawie wszystko przepisuja Calpol lub Nurofen.Ale teraz jestem zdania,ze to chyba lepiej niz kolejny antybiotyk :tak:

Hejeczka!

Wow gratuluję nowym raczkującym szkrabom! No to teraz dadzą czadu :tak:

Anulka to jest wypisz wymaluj wysypka trzydniówkowa :tak:

Anineczko coś w tym jest, u nas zbyt często się podaje antybiotyki, lekarze na oko podają antyniotyki, a przecież to wymaga szczególnej ostrożności skoro to osłabia cały organizm!

U nas dzieciaki zdrowieją, Wiku poszedł do babci na dwa dni. Jezu ale ulga :-p
ten szatan ostatnio rozwalał wszystko, myślałam że go zwiążę :happy2:
Igi ma końcówkę kataru, ma ogromny apetyt i w zasadzie je cycka raz na dobę... widzę że to już kwestia kilku dni i będzie całkiem odstawiony.

annineczka, women gratki dla raczkujących maluchów ;-) i jeszcze jedne gratki dla Dorianka za ząbka :-):-)

anulka mój własnie w czwartek miał 3 dniówke, lekarz powiedział że to wirus, miał takie same plamki na całym ciele dosłownie - nawet na pypciu :-D:-D gorączkował lekko tylko w czwartek i piatek - 37 więc w sumie gorączką nawet tego nie można nazwać,wczoraj jeszcze miał lekko podwyższona temp, i był troche rozdrażniony a dziś już okaz zdrowia, znowu jest wesołym chłopakiem :-):-)

Witam wieczorowo
my po spacerku nad morzem i skwerkiem, skokach na trampolinie, lodach i kebabie ale własnie tak mój tato uczcił Dzień Ojca:-DPogoda dopisała
Anulka moje dzieci nie miały trzydniówki ale ksiazkowo to mniej więcej tak wygląda
Gratulacje dla zabkujących i raczkujących:tak::-)

Och... no to juz mam pewnosc ze to trzydniowka:zawstydzona/y::-p

Misia... to faktycznie Igi daje rade bez cyca... U mnie Oskar jak mial ta goraczke to nic nie chcial tylko cycyusia... i nawet jak zje obiadek to na oniec jest cyc:-p:laugh2:
A Wiku rzadzi pewnie teraz u babci... a z reguly u babuni :-p mozna wiecej:laugh2::laugh2:

Anineczko, masz swieta racje, w Polsce antybiotyk to regula... ach... dziekuje Bogu, ze nie posluchlama tej pipy grochowej i nie dalam antybiotyku...

Wisienka, to u Davidka wysypka pojawila sie razem z tempertura?

Women, Dorian mial ta trzydniowke wtedy co mial taka wysoka goraczke jak pislas, "ze lecial przez rece"?

Beata, Ty to masz dobrze... mieszkasz nad morzem...:tak::tak::tak:

anulka wiesz co u Davidka to dziwne było, pisałam wam że w środe był jakiś dziwny, ale ani gorączki ani żadnych innych objawów nie miał, rano wstaliśmy i wszystko oki, a nagle w ciągu 15 min po przebudzeniu nagle go wysypało na całym ciele, przestraszyłam się jak nie wiem :baffled: i zaraz pobiegłam do lekarza to stwierdził, że to wirusowe i że ma tylko 36,9, i żeby nic mu nie dawać,(ewentualnie calpol na temperature), że za pare dni zejdzie no i miał racje bo już wczoraj znikała powoli, a dziś już nie ma śladu po tej wysypce. Ani specjalnie nie gorączkował ani nic :-):-) miał łagodną postać.

anulka wiesz co u Davidka to dziwne było, pisałam wam że w środe był jakiś dziwny, ale ani gorączki ani żadnych innych objawów nie miał, rano wstaliśmy i wszystko oki, a nagle w ciągu 15 min po przebudzeniu nagle go wysypało na całym ciele, przestraszyłam się jak nie wiem :baffled: i zaraz pobiegłam do lekarza to stwierdził, że to wirusowe i że ma tylko 36,9, i żeby nic mu nie dawać,(ewentualnie calpol na temperature), że za pare dni zejdzie no i miał racje bo już wczoraj znikała powoli, a dziś już nie ma śladu po tej wysypce. Ani specjalnie nie gorączkował ani nic :-):-) miał łagodną postać.

Pamietam wlasnie jak pisalas o tej wysypce... ale nie skojarzylam, bo myslalam ze trzydniowka to zawsze najpierw wysyoka temperatura a potem wysypka juz bez temperaturki podwyzszonej, ale widac roznie to bywa. No i ponoc to zakazne i lapie dzieci miedzy 6 a 36 miesiacem, ale tylko raz...

reklama
Do góry