reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2007

Misia niby powinnam sie cieszyc z tej Norwegii ale jakos tak....
kazdego dnia widze jak bardzo tu mi sie podoba jak bardzo jestem zżyta z tym miejscem i smutno mi wyjezdzac

teraz jeszcze opieka prenatalna ... tam jest inaczej niz u nas
nie skacza tak nad kobieta w ciazy
wogole to polozna bedzie sie mna zajmowała a dopiero jak bede miala jakies problemy ciazowe to gina zobacze :baffled:
dziwnie jakos choc wyczytałam ze jesli chodzi o Europe to Norwegia jest w czołowce krajow,gdzie jest niska umieralnosc noworodkow....
ale to i tak mnie nie pociesza

nawet to jak mi jedna polka opowiadała ze jak nie mogła urodzic to szpital akumpunkture jej zrobił.... (rodziła w tym szpitalu co ja bede)

reklama
To mówicie Dziewczyny, ze wpada się w rutynę:-D:-D:-D
Ja ogólnie jestem straszną panikarą i tak jak Misia napisała dla mnie kazde wydarzenie urasta do rangi najważniejszego. Ale nie mam zamiaru poprzestać na jednym dziecku bo ciaża na razie bardzo mi sie podoba:-) Byleby nie wpaść w nałóg:laugh2:

no i przy 10tym dziecku sie opamietasz :-p heheheheh....

dziewczyny ja chyba umieram :baffled::-(.... bylam po samochod u mechanika...
masakryczie nagrzany... i jeszcze to slonce jak wracalam.... ja chyba nie dam rady w pracy tak jezdzic :-( Musze by miec pieniazki, ale jesli dziecku jest zle jak mi duszno to ja wole siedziec w domu.... jak myslicie jakie bedzie lato tego roku?

Larvunia lato jak lato w PL ....bedzie upał
z tego co słyszałam to czerwiec ma byc upalny

ja co roku mam lata dosc
bo lubie słoneczko i ciepełko ale nienawidze upałow :wściekła/y:
biedna wspolczuje ci kursowania w tej puszce

miej ze soba koniecznie wode do picia
najlepeij kupuj schlodzona
i parkuj w cieniu,miej troszke uchylone okno

ale i tak bedzie goraco:baffled:

a jak długo chcesz pracowac??

dziwnie jakos choc wyczytałam ze jesli chodzi o Europe to Norwegia jest w czołowce krajow,gdzie jest niska umieralnosc noworodkow....
ale to i tak mnie nie pociesza

nawet to jak mi jedna polka opowiadała ze jak nie mogła urodzic to szpital akumpunkture jej zrobił.... (rodziła w tym szpitalu co ja bede)

bosko, ja wierzę w tą metodę, akupunktura dobra sprawa :tak:
a co do opieki w Norwegii to myślę że każdy kraj ma swój program opieki nad ciężarnymi. Na pewno się Tobą zajmą jak będzie coś nie tak i urodzisz zdrową dzidziunię :tak:

lilka bede jezdzic jak dlugo mi dzidzia pozwoli i ta pogoda.....
Najpozniej w sierpniu chce juz miec wolne :tak:..., czyli lipiec jeszcze przejezdze.
W lipcu skoncza nam sie kredyty.... niby do lipca wlacznie posplacamy wszystkie (lodowka, pralka....itp.) Jezdze codziennie procz weekendow. Od 7.00 rano juz do ok.15,00 - 17,00 zalezy jaka trase mam. Mam nadzieje, ze nie bedzie za upalnie mi,... Lilka musimy kredyty posplacac by moc miec kredyt nastepny na mieszkanko. nie jestem wymagajaca, moze byc malutkie, ale wlasne by juz bylo. Teraz gniezdze sie u tesciowej... kochana jest, ale mam dosc. Chce miec w koncu swoj kont....... bo tulam sie co pol roku jak bezdomna....
lilka wode to ja mam.... jestem przedst.hand. wody :-D Tylko jakas lodowke turystyczna musze sobie kupic, albo torbe izotermiczna :tak: na te wode.

Larvunia rozumiem cie doskonale
nas wlasnie chec posiadania własnego kata wygnała zagranice :zawstydzona/y:
my własnie w czerwcu konczymy trzy raty splacac...
taki kraj ze nie idzie sobie nic odłozyc:wściekła/y:
no i wszystko na kredyt....

sami teraz chcemy kupic tu choc małe meiszkanko na kredyt bedac w N.
zawsze juz jakis swoj kat by sie mialo,a splacałoby sie z wynajmu
pozatym....nieruchomosci teraz to najlepsza inwestycja

szlag mnie trafia jak widze jak poszły nieruchomosci w góre

kolezanka rok temu kupiła mieszkanie 64m.kw za 99tys
a teraz za te same mieszkania chca po 180tys. :wściekła/y::wściekła/y::szok::szok:
szkoda gadac...

Witam popoludniowo.
U nas tez cieplo,ale wieje lekki wietrzyk tak wiec jest przyjemnie :tak:
Lilka w Norwegii tez rodza sie zdrowe dzieci,nie panikuj :tak:;-)
Polozne w wiekszosci krajow sprawuja opieke nad ciezarnymi. Np. w Anglii ;-)

Ja przy porodzie mialam sama polozna i czulam sie bardzo bezpiecznie;-)
Czasami lepiej sie znaja na rodzeniu niz lekarze:-)

bosko, ja wierzę w tą metodę, akupunktura dobra sprawa :tak:
a co do opieki w Norwegii to myślę że każdy kraj ma swój program opieki nad ciężarnymi. Na pewno się Tobą zajmą jak będzie coś nie tak i urodzisz zdrową dzidziunię :tak:

ech ja tez wiem ze bedzie dobrze,ale taki fajny szpital jest u mnie :happy:
''obczaiłam'' go juz :-D
no i znowu nieznane mnie czeka....boje sie ze tez nie ebde rozumiec co do mnie mowia ... choc ponoc jest tam polska polozna

no juz ja tam musze wyczaic wszystko hihiii

a pierwsze jak przyjedziemy do Drammen to namowie Karlosa na takie big centrum jak nasz Auchan,z samym arsortymentem dla dzieci :happy:
ciekawa jestem jakie oni maja ceny?
bo np. firmowe ubrania jak H&M to sa w tych cenach co u nas,a przy ich zarobkach!!

reklama
dziewczyny napalilam sie na wozek 3 funkcyjny firmy GRACO np taki: GRACO QUATTRO TOUR DLX mod. 07 torba i wys. Ozl (193964895) - Aukcje internetowe Allegro
Kolezanka mi odradza. Mowi, ze malenstwo rosnie i jak ja urodze w listopadzie to w zimowych ciuszkach sie nie zmiesci tam dlugo. Co Wy na to?:confused: Mam kupic wozek z wieksza gondolka? bo ta w tej firmie faktycznie nie za duza, ale mi tylko taki sie podoba:dry: No moze tani nie jest..., wszedzie w sklepach u mnie po 999zl.

Do góry