• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

• Starter tematu Starter tematu anetas
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
wogole tyle Wag co tu poznałam to szok! w kraju znałam dwie osoby spod znaku Wagi na krzyz a tutaj? normalnie tłumy :-D
dzisiaj kumpel,jutro kumpela,4-ego inny kolega,potem 15-stego nastepny,ja 18-stego,potem 22-ego jeszcze jeden :-D:-D:-D:-D
fajnie znac az tylu hihiiiii no i o Sabince naszej pamietam :-);-):cool::happy2:

ja mam prawie samych znajomych spod znaku wagi, super ludzie :tak:

Lilka ja za tydzień w sobote imprezuje bo się okazało ze moja koleżanka ma urodzinki w piątek 12:-)ja mam 9 hehe więc kolejna waga:-) no i stwierdziłyśmy ze zrobimy u mnioe w domku jedna wspólną "ĆWIARTECZKĘ:-)"
a i jeszcze mój wujaszek ulubiony mna 11 urodzinki:-) hehe kurde ale tych wag się nazbierało:-)

o proszę sabinka też waga ;-)

czesc kochane moje :happy2: mamuski
mezusia mam kochanego, bo zalatwil mi internet i laptopa do szpitala :happy2:

larvuniu super! trzymaj się dzielnie i jeszcze nie wypuszczaj Marcelka na świat :tak:

ja juz po pierwszym pranku. Dziewczyny uzywacie plynu do prania do ubranek dla maluszkow? bo ja wypralam tylko w proszku zeby jak najmniej chemii bylo ale ubranka sa szorstkie-nie ma to jak po plynie:confused2: ale w koncu nie wiem czy mozna uzyc plynu czy nie:zawstydzona/y:

Kathhe u mnie było przy Wikim tak, że wyprałam wszystko w Loveli i wyprasowałam, tak że były mięciutkie, nie stosowałam podwójnego płukania bo miałam jeszcze starą pralkę. Ale myślę że powinno się zastosować podwójne płukanie, nieważne w jakim proszku pierzesz.
Teraz wyprałam (a raczej moja mama) wszystko w Jelpie 2w1 czyli z domieszką środka zmiękczającego i ubranka są czyściutkie, mięciutkie i pachnące. Na bank płukała 2 razy.
Jak Wiktor miał 3 miesiące to już prałam w zwykłym proszku. I nic się nie działo.

ile kupilyscie pieluch?

Sugar ja mam 15 tetrowych do wycierania mordki i do lekarza, 3 flanelkowe i paczkę pieluszek Happy newborn (chyba 44 sztuki),nie robię większych zapasów bo pieluchy to nie towar deficytowy i zawsze można kupić ;-)

chyba nawet nie boje się juz tak porodu:-)
znieczulenie mam załatwione,facet ciepły i miły
wysłuchał potoku moich obaw
a następnie wszystko cierpliwie wytłumaczył
od razu mi lepiej.....
mąż się śmieje ze będzie miał bóle za mnie
a ja wezmę zastrzyk i będę miała wszystko gdzieś:-p:-D:-D

no i super :-) szczęśliwa mama to spokojna mama :tak:

Agar Witaj.
Cos mi sie kojarzy,ze juz wczesniej z nami pisalas? :happy2:;-)

I mi się tak wydaje ;-):-)
Anineczko jak dzisiaj Twoje plecki?

z młodym wszystko ok:-) waży sobie na dzień dzisiejszy 2780:-) posprawdzał wszystko dokladnie i wszystko gra:-) rosnie:-)

piękna waga maluszka! :tak:

chyba moje pięne koszule:-) do rodzenia:-) i karmienia:-) ciekawe czy bede wyglądac jak słoń:-) :-)

ja właśnie będę zamawiać na allegro trzy koszulki do karmienia, cycanie to dla mnie boskie doświadczenie a pamiętam że jak mleczko sika z cycuchów i dodatkowo się pocisz po porodzie to trzeba wymieniać koszulki co noc.

i misia coś się nie odzywa:-(

No właśnie Krecik Lilka Misia JAgoda też miałą się meldowac częsciej i co..... czemu taka cisza

a gdzie was wszystkie wywiało!:-) ????????

hihi, jestem i melduję się kochane :-)

Ostatnie dni płyną nam na ustawianiu ustrojstwa w pokoju chłopaków, już wszystkie mebelki stoją tam gdzie mają stać - jeszcze tylko lampkę przykręci Kuba, ciuchy mam poprane dzieki mojej mamince :-D, muszę je w szafce poukładać.

Wiku przebrnął przez naukę spania na tym nowym łóżeczku, dzisiaj od kilku dni ma normalną drzemkę - jest to wielki sukces, wcześniej nie dało rady, ciągle wyłaził i nie chciał spać w czasie dnia bo taki był podjarany nowym ustawieniem, mimo ze się słaniał na nóżkach.
Jestem bardzo zadowolona z tych mebli, mam wszystko na miejscu poukładane jak w pudełeczku ;-)

Z usypiania wieczornego zeszliśmy już z godziny 21:30 do 20:00 i mam nadzieję że dzisiaj osiągniemy pułap 19:30 :-p Tracy Hogg rulez :tak:
Wikowi w jedną noc udało się zrypać z łóżeczka dwa razy, ale z powrotem włazi na łóżeczko i dalej śpi, więc git :-D

Słuchajcie za 2 tygodnie będę miała Igiego przy sobie!
:-) Nie mogę w to uwierzyć :happy:
Jeśli w paźdzeirniku mają być mrozy i śnieg :szok: to całe szczęście że mam cieplutkie kombinezoniki dla Igora :-p

Witam,wieczorowo:tak:.
Samopoczucie mam kiepskie brzuch twardnieje,kluje mnie na dole,ze nawet chodzic jest ciezko.Tak sie wystraszylam tego wszystkiego w sobote,ze zaczelam kompletowac walizke do szpitala,kupilam,koszulke,pizamke i staniki do karmienia,i zaczelam pakowanie.Niby mam jeszcze czas ,ale te klucia brzucha bardzo mnie niepokoja,bo bardzo boli.Wszystko jest ok,jak leze ale jak wstane to kluje i nie moge kroka zrobic.Wizyte mam na 15.10 wiec sie dowiem co i jak.Do tego czasu leze ile sie da wiec rzadko do was zagladam za co bardzo przepraszam:-(.

Dziekuje misiu,juz normalnie nie wiem sama co ze soba robic,nie przypominam sobie takich kluc w dole brzucha z poprzedniej ciazy,wiec sie boje,a z drugiej strony juz nie moge sie doczekac mojego malenstwa.
Ty to juz wiesz co,jak i kiedy,a to juz tuz,tuz:tak:.
Trzymam kciuki,zeby wszystko bylo oki;-):tak:.

Witam wieczorową porą :)
byłam dziś u lekarza z Tulką i okazało się, że ma anginę, więc szpital w domku trwa już 3 tydzień:wściekła/y:.

Dziewczyny czy macie przygotowane specjalne miejsce do przewijania????
Dla Tuśki mieliśmy w jej pokoju tzw. posiadaliśmy łóżeczko tzw. kombajn, ale teraz kupiliśmy nowe zwykłe, a Tosiek będzie z nami w pokoju w koszyku wiklinowym.
Tak się zastanawiam, że może w łaziecne coś zorganizuję.
Już sama nie wiem.

Agar Witaj.
Cos mi sie kojarzy,ze juz wczesniej z nami pisalas? :happy2:;-)

dokladnie, ale to było na pamym początku tzn. marzec - kwiecień, później przestałam, pracować, poleżałam w szpitalu i jakoś tak wyszło, że zapomniałam o forum :(

reklama
Witam,wieczorowo:tak:.
Samopoczucie mam kiepskie brzuch twardnieje,kluje mnie na dole,ze nawet chodzic jest ciezko.Wizyte mam na 15.10 wiec sie dowiem co i jak.Do tego czasu leze ile sie da wiec rzadko do was zagladam za co bardzo przepraszam:-(.

trzymaj się Sylwia i wypoczywaj jak najwięcej...
koniecznie daj znać po wizycie u gina
buziaki:tak::-)

agar...ja mam dla synka kącik do przewijania
tzn. taki przewijak z ikei,zrobię fotkę i wstawię na wyprawce
pamiętam że przy Samuelu nie miałam i bardzo mi tego brakowało
przewijałam go na łózku w sypialni i musiałam sie mega schylać i kręgosłup mnie bolał:-p:cool:

misia..
fajnie ze się odezwałaś;-)
faktycznie za dwa tygodnie będziesz tulkać syneczka...
22 to termin mojego porodu...ciekawe czy ja też już będę miała Marcelka w ramionach:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry