reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

dzień doberek:-)

kochane mamcie...wszystko nadrobię dzisiaj po południu jak mężuś pójdzie na siłownie:-) a od jutra idzie do pracy...wiec będę miała wiecej czasu na kompie:-)
na wycieczce było super:-) heh oczywiscie jak przyjechalismy cały blok u mojej mamy w oknach:-) hehe chyba wszyscy wiedzieli że przyjeżdzamy:-)
Kacperek uwielbia wycieczki samochodowe:-) spał całą drogę:-) bo go super rzucało na dziurach:-) :-) przyszła też prababcia noi oczywiscie cała szczęśliwa:-) bo to pierwszy prawnuk:-) zdjęcia wstawie potem do galeri:-)

Mircia trzymam kciukiii pewnie już urodziłaś:-)
Asix ja wyszłam z małym po 14 dniach od urodzenia...wyszłabym wcześniej ale czekam na wózek wciaż:-) mam nadzieje że dziś będzie i tylko w nosidełku samochodowym przed dom wychodzę:-)

reklama
mój mały dzisiaj spał mi 3 godziny w nocy na brzuchu:-) heh jakos tak się wiercił z boku na bok koło 3 że go połozyłam u mnie na brzuszku no i takk sobie usnęliśmy:-)
chyba ta wycieczka zmieniła mu wszystko:-)

witam!
ja wyspana, bo tylko jedno karmienie nocne zaliczylismy:-)
Teraz lece obiad gotowac poki gnojki spia;-), pozniej moze byc ciezko...

Malinois
mnie uczyli w szpitalu, ze mam z jednej piersi ok. 15-20 min. dawac, a pozniej z drugiej. Ma to zapobiec zastojom i podobno lepiej laktacja sie normalizuje. Z Victoria tak robilam i wszystko bylo ok. A jesli sie boisz , ze masz za malo pokarmu to kup sobie herbatke laktacyjna- u mnie dzialala:tak:

Sabinko
no to dzis bedziesz smigac z nowym wozeczkiem:tak:A ja lekko udupiona, jakos nie moge sie z cala trojka wybrac na spacer:baffled:, moze dzis podejme probe;-)

Ladinka właśnie przeczytałam że sama zostajesz o rajku….dacie radeJ nie ma wyjściaJ panowie i Viki będą na pewno grzeczniJ

Misia trzymaj się kochana i wracaj do nas….
Kurcze ja na razie nawet nieźle sypiam w nocy…ale ciekawe co mnie czeka….:-( aż się boję…

Joli Ty korzystaj z tego czasu wolnegoJ kurcze się śmieje że jak moja mama przyjeżdża do nas to mam jedyną okazje na zakupy wyskoczyć bo tak to nie ma jak się ruszyćL a jak mężuś pójdzie do pracy to już w ogóle nie wiem …L

Sugar dobrze że jesteście doświadczone mamcie…bo nawet nie wiedziałabym o tej herbatce koperkowej…muszę ja kupić „w razie czego” bo pewnie bóle brzuszka się pojawią niedługo…

Wisienka 3 dni Ci zostałoJ więc już niedługo będzie maluszek z TobaJ

Lilka bidulko, Hania daje niezłego czadu…L

Anulka to super że wszystko się pieknie goi

Larvunia to już zostan w piżamce hehehJ pryzwyczisz się już niedługoJ będziesz smigała kawke obiadek:0 i jeszcze cyc dla MaecelkaJ

Olpa Malinois witajcieJ

I ja witam.

U nas cisza i spokój (przed burzą ;-)). Kochane nie wiem jak sobie radzicie, to pewnie tylko dlatego, że musicie, bo nie ma innego wyjścia i to Wy jesteście mamami. Dobrze, że istnieje "instytucja babci" (jak to mawiała moja koleżanka).
Dziś mój mąż zaczął się zastanawiać jak ja będę jadła obiady, jak już urodzę. Na co ja, że w biegu będę śniadania jadać nie marząc o obiedzie :-p Mężulek się zadeklarował, że przez pierwsze dwa tygodnie, jak nie będzie chodził do pracy, zajmie się gotowaniem. No zobaczymy.

Pozdrawiam życząc udanych spacerków, przespanych przerw między karmieniami i żadnych kolek.

czesc
ja od 7,00 lekarzach z malym biegam.... wczoraj byla pierwszy raz polozna i powiedziala zeby podejsc do lekarza bo maly ma krostki na pupie dziwne, niby grzybicze po antybiotykach ktore dostawal w szpitalu. Dostalimy masci...
przy okazji pani zbadala bo mezus zaczol mi wkrecac ze maly chory jest bo kicha.... doktorowa zbadala i zdrowiutki :tak::-D

no to pora na sniadanko :happy2:...... wstawiam wode, sabina Ty kochana juz po kawce??

helo
witam i ja

myslalam ze jakies wiesci od Mirki juz beda :-)
ciekawe czy juz urodzila czy jeszcze sie meczy??
ufff jka dobrze miec to za soba :-D;-)

Malinois na zwiekszenie laktacji dobra jest kawa zbozowa!!! :tak::tak::tak: ja nieswiadoma tego pilam z Milena i nie dawalam rady z piersiami bo non stop byly pelne :happy2:

dziewczyny wczoraj wylalam co na duszy mi lezy w zwiazku z Hania i wiecie ze ona dzisiaj ani razu nie wyła w nocy?? :szok::szok:
przekichane bo budzila mi sie co 1,5-2 h,ale bez ryku
nawet przebralam ja w nocy bez placzu :szok:
wyczula czy co ze mam dosc???

a zeby nie było tak kolorowo to Milena wariowala za Hanie w nocy :-p

cyrki na kolkach:-)
a jeszcze moj Karol sie rozchorowal
wczoraj od razu podalam mu leki i dzis rano mowil ze mu juz lepiej
oby

ide poczytac;-)

reklama
Do góry