reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

Poranna kawka:-)
moje skowronki juz koncertuja:tak:

Beatko
trzymamy kciuki, zeby szybko dzisiaj poszlo to przetykanie. Daj znac, po powrocie!

reklama
Dzień dobry

Pusia co z Kacperkiem, idziecie na szczepienie?

Beata trzymam kciuki,mam nadzieje ze juz dzis bedzie po wszystkim.

Pogodna chyba dziś będzie ładna więc znów większość dnia spędzimy na spacerkach, pozdrawiam i miłego dnia.

Women
co ja tu czytam;-)? co Ty kombinujesz:-D? wiosna, wiosna ach to ty...:tak:;-)
Co do nocnikowych dylematow, to u nas bylo tak, ze Viki robila kupe na nocnik od 7 miesiacy, ale nie sygnalizowala, tylko sama ja sadzalam jak widzialam, ze sie spina;-) Pozniej zawsze sadzalismy ja rano i wieczorem i w tym czasie robila kupy. Od 7 miesiaca nie zrobila kupy w pieluche, wiec nie mielismy problemu z magazynowaniem smierdzacych pieluszek;-) A sygnalizowac zaczela dopiero w wieku 2 lat:tak: Z chlopcani tez sprobuje tak zobic, ale dopiero jak zaczna siedziec stabilnie, bo narazie jakos sie im nie spieszy;-)
.
Ladinko no cio hehe :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D

dobra kochane ja juz po wizycie!!!

serdeczne dzieki za wsparcie:-D:tak:

no i sluchajcie mialam bardzo mila niespodzianke....no ale zaczne od poczatku ;)
poszlam do przychodni no i czekam taka nabuzowana juz sobie ulozylam w glowce wszystko co jej powiem nawet chcialam jej powiedziec ze ja obsmaruje i polakow tu napewno nie bedzie i wogole ze rezygnuje z przychodni i takie tam... no ale patrze na ekran a tam wyswietlila sie jakas inna dotorka no i patrze a tu polskie imie-Malgorzata (okazalo sie ze na zastepstwie) no i odrazu jej wyjezdzam ze ja bym chciala po polsku z nia rozmawiac bo nie wiem czy jej dokladnie po angielsku wyjasnie a babka mi na to-no problem!!:szok::tak:
to az mi lezki poszly jak jej opowiedzialam o poprzedniej wizycie-poprostu nerwy mi puscily a babka zaczela ta druga tlumaczyc ze tu dlugo siedzi no i nastepnym razem jak na nia trafie to zeby powiedziec stanowczo ze po polsku i koniec:sorry2:
no i apropos wizyty-obejrzala macka na wszystkie strony-powiedziala, ze witaminy d3 dobrze ze nie podaje bo jest w moim mleku no i powinnam sie wchlonac w angielski system a maciek to okaz zdrowia i ze na 100% mu tej witaminy nie brakuje no i temat kupek powiedziala, ze tak zareagowal na zmiane mleka na to extra hungry-wrazliwy ma dziecko brzuszek i mam wrocic do starego mleka i faszerowac go marchwia ryzem banankami i dynia i jak sie wszystko unormuje to powoli wprowadzac kolejne mleko jeszcze raz ale chyba wtedy juz wjade z aptamil 3 aaaaaaaa i jeszcze spytalam ja o zeby to powiedziala ze "na dole lotnisko a u gory cos jest ale jeszcze trzeba poczekac":-D:-D
nie macie pojecia jak jej dziekowalam-my juz chcielismy jechac do prywatnego i placic 100 funciakow za wizyte-taka desperacja byla!!!
takze jestem happy!!!:tak:

wiesz wlasnie o to chodzi ze ja tylko pije slodka i z mlekiem dlatego zakazana wlasnie:-D
a odnosnie tych lekow to sobie w polandzie zakupie wrazie W

cale szczescie ze sie wszystko wyjasnilo no i ze oskarek dostal ten syropek nie bedzie sie biedacek meczyl no i ladnie juz wazy :tak:

Gratulacje dla milenki !!!!!

ja spadam ogarnac chate i obiadek przygotowac-buziaki!!!
asix bardzo sie cieszę ze znalazłaś dobrego lekarza, i odpowiedział na wszystkie trapiące cie pytania.:tak:

witam!!!
ja znowu na chwilke dopoki maly kima..
byla u mnie wlascicielka no i siedziala ze 3 godziny zjednej strony fajnie bo sie nagadalam za wsze czasy a z drugiej nic nie mam w chacie zrobione wiec wpadam tylko na chwilke...
nie zdazylam wszystkiego nadrobic wiec sorki ale po dlugim weekendzie nie wiem czy mi sie uda-tematyczne przelecialam po lepkach:zawstydzona/y:
pisze co pamietam a za reszte sorrki-wybaczcie z gory!!!

ladinka-witaj kochana..gdzie fotki chlopakow???
mirka opowiadaj jak podroz, ile godzin jechaliscie?no i gratuluje synka podroznika:-D
sabinka- mam nadzieje, ze juz lepiej kochana
netka1-witaj!!!:-)
anulka-jeziora PIEKNE!!! zazdroszcze!!!
karina-gdzies doczytalam, ze bylas na koniach-ahh zazdroszcze no i jak masz zakwasy to wszystko o.k czyli bedziemy chudnac kochana:tak:
women-spoznione zyczonka duuuuuuuuuuuuuuzoooooooooooooo usmiechu na buzce!!!
dziekuje Beatko :-)

Women, smialam sie - biedny Dorianek - caly dzien na nocniczku mialby siedziec:-D:-D:-D a tak na powaznie, to ja tez mysle, ze tak k.9 m-cy bede probowala sadzac Skwareczka na nocnik - zobaczymy;-);-)
Hhehe ,ja chce koło 6-8 zacząć bo bedzie ciepło i łatwiej mi bedzie
ja tylko na chwile
Jestem zła
Kacper ma katar a jutro miał mieć szczepieni :-:)no:. Zmierzyła mu temp i ma 37 (mierzona w uchu) a zawsze maa 36 więc widać że jakaś tam infekcyjka jest więc nici ze szczepienia no ale i tak idziemy mam nadzieję że mimo wszystko go zważy zobaczy zaległe wyniki które mieliśmy zrobić no i da rady co mam dawać mu do jedzonka w nocy.
Kurcze mam nadzieję, że w nocy nie będzie miał większej temp
Kurcze to może coś go brało i dlatego byl niespokojny
trzymam kciuki i czekam na wiesci

Cześć laski!
ale produkujecie:szok:

ja wpadłam na chwilkę. spać mi sie chce jak niewiem. padam dziś na pyszczek:baffled:

ale musze sie pochwalić że moje dziecko spi od jakiegoś tygodnia od 20,00 do 8,30 rano bez przerwy:szok:
czasem tylko słysze jak "mućka" palce na spaniu. pewnie dziąsełka go swedzą i się drapie;-)

mykam spac.
papaaa
gratuluje pieknego spania

Ja też do wyrka mykam bo jutro z Olą na 11 na przepychanie tych kanalików idziemy masakra:-(

TRZYMAM KCIUKI ZEBY POSZLO SZYBKO I BEZBOLESNIE

Pusia, trzymam kciuki by nic sie przez noc nie rozwinelo u Kacperka i moze jednak jutro uda sie szczepienie? Oby:tak:

U nas Oskarus jakis taki biedny po tej szczepionce... To byla zoltaczka - juz chyba ostatnia dawka, ale po tych skojarzonych nigdy nie bylo zadnych objawow... a tu jakos tak inaczej... dzis przez caly dzien (od 6 rano do 19.30, wstalismy tak rano, bo na szczepienie...) spal tylko kolo godzinki, oczka malenkie, rumience... marudzil... i teraz usnal a juz dwa razy plakusial... poprzytulalismy sie, dalam cyca i spi dalej, ale jak bedzie w nocy nie wiem... Bidulek moj kochany - jak cos to dzxis pospimy w lozku we trojke;-):tak::tak:

ucałowania dla skwareczka od cioci na poprawe humorku

Sabina zazdroszcze ci tego nudnego koncertu hehe
ja lubie Stahurskiego :-) fajny glos,fajne piosenki
slucham go od 1996 roku hihiii:-)
a Ingrid tez ma fajna muzyczke

eeech balety mi sie amrza
a meilismy an Sylwka isc,ale teraz to raczej nic z tego...bo myslalam ze schudne a tu kiszka heheee :rofl2:

ale dumna z siebie jestem bo jak na polowe ciazy mam tylko 0,5kg na plusie :ninja2::rolleyes::yes:
ja tez bardzo lubie stachurskiego od kilku dni slucham go na okrągło
co do kg to gratuluje,bo ja chyba najwiecej przytylam w ciazy z was wszystkich hehe :laugh2:

Dzień doberek!
Karina Ladinko dzięki jedziemy niedługo aż się boję ale mam nadzieję że tym razem nas nie odeślą

Czekamy na wiesci Beatko

Ja wczoraj spedzilam bąbowy wieczór w miłym,bardzo miłym towarzystwie kolegi z mojego miasta.bylismy na drineczku.......oj bylo miło,aż nie chcialo sie wracać do domu.Dziś Fitness wczoraj nie wypalił,moj tata wrocil dopiero po 20 z pracy.

Hello

Beatko powodzenia :tak:
Women i to nie był Czarek ? :dry::laugh2::laugh2:

U nas nocka okey.Jedna pobudka na jedzonko.
Antek też przespał całą,tak więc jako tako się wyspaliśmy :-D

dzien doberek!!!

beatka-trzymam kciuki za olenke daj znac po wizycie
ladinka-ty juz pewnie po kawusi:tak:
ja wlasnie sniadanko wcinam

pusia-jak nocka??
elbra-gratuluje przespanych nocek (no i po cichu troche zazdroszcze ;-))
anulka-jak oskarek??

dziekuje Beatko :-)

Ja wczoraj spedzilam bąbowy wieczór w miłym,bardzo miłym towarzystwie kolegi z mojego miasta.bylismy na drineczku.......oj bylo miło,aż nie chcialo sie wracać do domu.Dziś Fitness wczoraj nie wypalił,moj tata wrocil dopiero po 20 z pracy.

hahaha to byl moj post z zyczonkami:oo:ale sie nie gniewam:tak::cool2::-D
fajnie ze milo spedzilas czas no i tez musze sie wreszcie wybrac zobaczyc ten basen-ale zawsze jest co wazniejsze:baffled:

pusia-dzieki za odp. w sprawie spania-u nas w sypialni jest strasznie duszno w nocy no i maly jest bardzo cieply i chyba juz nie bede mu pajacyka na noc zakladac:tak:

u nas pogoda znowu sliczna wiec pewne spacerek bedzie-planuje zaliczyc polski sklep a teraz mam tam baaaardzo daleko wiec z jakie 3 godzinki mnie w domku nie bedzie...
a narazie czekam na goscia od gazu.-rutynowe sprawdzanie kuchenki :dry:

Hej

Dzięki Dziewuszki za zainteresowanie :)
Jesteśmy po lekarzu - szczepienia nie było bo leci mu z noska katarek. Pani go zbadała i poza katarem nie ma nic ale przepisała mu Ibufen witamine C i Calcium i szczepienie za tydzień albo dwa.

Nocka nie była za fajna bo Kacperkowi przeszkadzał zapchany nos więc troszkę sie męczyliśmy.

A tak w ogóle to Kacper waży 7330 kg a na ostatniej wizycie wazył 6515 więc przytył noo prawie kilogram :tak:

Własnie przed chwilka odebrałam od kuriera krzesełko Chicco Polly jeszcze nie rozpakowała ale zaraz to uczynie :rofl2::rofl2:

reklama
kochane dzień doberek..
tak na szybko bo jestem nietomna!!

na koncercie bylo fajnie:-) potańczyłam sobei trochę:-) tyle że Ingrid spiewała w kółko te same piosenki ...ale najważniejsze że nie śpiewali z playbacku tylko life;-) bo tak to zazwyczaj u nas w sączu playback leci:-)
Prowadził całą imprezkę Krzysiek Ibisz:-) ale on jest chudy w szoku byłam:-)

wiec ja nockę mam nieprzespaną...ale nei przez Kacperka (on idzie spac 19.30 wstaje o 5 na amciu i śpimy do ok. 7)tylko przez mężusia...wstał z łóżka w nocy i widze że jakiś taki nie teges..pytam się co Ci a jemu się nogi uginaja...no to wyleciałam z torpedą z łóżka zaprowadziłam go do kuchni...posadziłam na krześle o on mi fik! i zemdlał!! masakra!!!!!! dre sie na cały dom mamo mamo..bo była u mnie...bo ledwo go trzymalam żeby głowa nie walnął w podłogę...ehhh miałam przygody nie za miłe:-( no ale dziś już jest ok...w nast. wysyłąm go na serię badań wszystkich:-)

Beatko kochana powodzenia
Women no no no motylki w brzusiu...kiedy to było:-)
Liluś gratulacje dla Milenki:-) suepr dziewczynka..
Anulka Oskarek pięknie wazy:-)
Pusia to mój Kapik ma bardzo bardzo podobna wagę:-) na mojej wadze łązienkowej 7300:-)
Ladinka Ty to kobieto jestes matka polka:-) dbaj o siebie kochana...stuk kaweczką nr. 2:-)
Asix miłego dzionka
Anineczka super że nocka przespana:-) a jak kropeczki u Antosia?;-)
Iwcia Karina dajcie trochę pogody u mnie pada..........
Elbra oddychnij trochę bo nam tu padniesz:-) ale masz suepr nocki:-) gratulacje
Kathe buziak dla MArysi
Aluśka buziak dla Amandzi
Anitt buziak dla Dominiczka

jak kogoś pominęłam bardzo przepraszam:-( wybaczcie po tej nocce..:-( chyba się prześpie z Kapikiem bbo padam...

Do góry