reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2008

Cześć !
Antila ja kupiłam sobie krem na celulit i rozstępy, ale przeczytałam gdzieś na forum, że w ciąży nie można tego stosowac. Dlatego spytałam gin i powiedziała mi żeby tego nie uzywać. Przyznaje, że byłam bardzo zaskoczona, bo znam wiele osób, które tego używają. Gin w uzasadnieniu powiedziła mi tylko,że są wązniejszwe terraz rzeczy, że dziewczyny dostają od tego uczuleń i że mi to nie jest potrzebne. Ja zanim mi to powiedziała zdążyłam sie pare razy posmarować i żadnego uczulenia nie miałam. Ale mimo to postanowiłam wiecej tego kremu nie używać. Trudno ważniejsze dziecko od rozstepów.

reklama
Witajcie moje drogie.....:-)
Bylam wczoraj u tego lekarza i u pediatry z malym tez.....i wiecie co tylko sie wkurzylam, bo zadnego odkrycia nie zrobili.
Kubie mam wkrapiac nasivin i podawac wit.C - co juz robilam do tej pory.....A ja zadnych lekow brac nie moge bo jeszcze za wczesnie - tylko tantum verde - a tego to juz pol opakowania zuzylam i bol gardla wrocil. No nic trudno.....mam nadzieje ze niebawem minie. Tylko jestem zła, ze nie moge pomoc Kubusiowi - on sie tak meczy z tym katarem, a przy czyszczeniu noska to juz w ogole wojna jest :sorry2:
Ale jutro ide na usg wiec juz sie ciesze :-p
I jeszcze jedna dobra wiadomosc dzis - dostalismy pozytywna odpowiedz od jednego z bankow gdzie zlozylismy wniosek o kredyt - tak wiec niedlugo bedziemy miec nowiutkie, wlasne mieszkanko. Hurrrrrra!!!!!!!

Dziewczynki - odnosnie kremow na rozstepy. Nie chce Was martwic....ale zdaje sie ze jesli ma sie do nich slonnosc to nic nie pomoze......Ja niestety mam....juz w okresie dojrzewania pojawily mi sie te paskudy. A w poprzedniej ciazy smarowalam sie od poczatku - oliwka, Mustela albo Pharmaceris M (obydwa dla kobiet w ciazy).....i cholery i tak wyskoczyly......co dziwne na brzuchu nie, ale na biodrach, udach.....i najlepsze z tylu na lydkach (pod zgieciami kolan) - masakra jakas. Na szczescie zbladly, ale i tak nie jest to mile i tak je widac :baffled:

ZIELONO MI - witaj kochana
MONIK - dzieki za pamiec
MARTYNKO, MONIK - ja mam zamiar za pare miesiecy brodawki zaczac hartowac - jest taka masc Maltan, do stosowania juz w ciazy i po porodzie.....Chce sie przygotowac do karmienia piersia, poprzednio niestety musialam zakonczyc po 6 tygodniach bo mlody tak mnie zmasakrowal, ze do teraz mam ubytek w brodawce :sorry2:
MARTYNKO - no i jak Wam ida przygotowania.....chwal sie nam szybko. Przypomnij nam ta wazna date :-) Powodzenia jutro u gin.
IZKA - ja tez poprzednio czulam w 16 tygodniu :-) i teraz tez mam wrazenie ze juz czasem czuje

witam
no ja już wrociłam z usg i według niego mam termin na 11.11.08, wszystko dobrze maleństwo rośnie ma już 7,8cm i wszystko dobrze sie rozwija.

Tajchi nasze dzidzie sa prawie tej samej wielkosci:-)
gratuluje zdrowego dzidziusia, oby tak dalej az do samiutkiego konca
a co do ruchow, to mi tez sie wydaje ze cos mi sie tam rusza, ale lekarzowi tez nic nie mowilam, bo jak w pon. bylam na wizycie, to on do mnie: za 5-6 tydodni poczuje pani takie falowanie, to beda ruchy dziecka, to ja mu juz nic nie mowilam ze je czuje, po co chlop ma sie dcenerwowac, ja i tak swoje wiem:-)

Cześć Dziewczyny!!! :)

Ja również po kolejnej wizycie.
Mam pogorszoną morfologię i muszę brać witaminy, mam nadzieję, że to pomoże. Muszę też na siebie bardziej uważać, bo łożysko mam nisko ułożone. Mam nadzieję, że oszczędzanie pomoże i wszystko będzie ok. Cieszę się jednak po wizycie, bo po raz pierwszy był ze mną Mąż. Zawsze jest w pracy, a teraz ma urlop i mógł pojechać. :))

Dzidzia jest ruchliwa, miała nóżki założone na siebie - jaki luzak... Lekarz z ledwością zmierzył, ale udało się i Maleństwo ma 8,1 cm. :)) Z nóżkami więcej jak powiedział. :))

Wszystko musi być dobrze i w to wierzę!!!

A na rozstępy kupiłam sobie oliwkę dla dzieci z formy Hipp - pisze, że dobre również dla kobiet w ciąży. :)

Całuję Was gorąco!!!

Witajcie,
Trochę mnie nie było...:zawstydzona/y:
Anetko,Ty i twój Kubuś, wracajcie szybko do zdrowia:tak:
Tajchi - suer, że maleństwo ładnie się rozwija
My wczoraj byliśmy na USG genetycznym i na szczęście wszystko jest ok. Maleństwo rośnie - od pupci do czubka głowy ma już 6 cm:szok: Na początku badania spało i nie chciało się obudzić...Ale jak już wstało, to normalnie szaleństwo- zaczęło fikać koziołki, machać rączkami i nóżkami - coś wspaniałego:tak:Mój mąż aż się popłakał ze wzruszenie ( pierwszy raz widziałam go w takim stanie). Lekarz powiedział, że na dzień dzisiejszy jakby miał podać płeć, to powiedziałby, że to dziewczynka bo nie ma ani śladu siusiaka;-):tak:Jestem taka szczęśliwa, że wszystko jest dobrze:tak:
życzę wszystkim miłego dnia. Buziaczki;-)

Witajcie!

Lunia83 super, że wszystko dobrze.
Ja niestety nie mogę namówić M na wspólne wizyty. A to moja wina bo na początku ciąży miałam "wstręt;-)" do facetów i opowiedziałam M, że wyglądają dziwnie u gin:-D. No i teraz mam tego skutki:-D. Szkoda, bo widzę,że duzo traci. Gdy mu opowiadałam jak dzidzia macha rączkami to ucieszył się, wzruszył i oczy mu się zaszkliły... Może jeszcze zmieni zdanie.

Hanus78 na pewo wszystko będzie dobrze, bo już jest dobrze:tak:.

Aneta23 jak usg??

Aga, ja na samym początku też miałam problem, żeby namówić męża na wejście ze mną. Ale po wczorajszej wyzycie powiedział, że nie może opuścić czegoś tak wspaniałego i już zawsze będzie mi towarzyszył:tak:No i jego podejście do wszystkiego z dzidziusiem zmieniło się diametralnie. Dzisiaj, tak bez okazji kupił mi kwiaty...Bo mi się należą. To było wspaniałe:tak:Zobaczymy jak długo będzie tak entuzjastycznie nastawiony;-)

reklama
Do góry