reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2008

Cześć wszystkie listopadowe mamy! dzisiaj idę do lekarza i może dowiem się jaki termin będe miała według usg. jak zawsze boję się wizyty bo niewiem czy wszystko tam w brzuszku z maleństwem jest ok. troche przeszłam i teraz wszystkim się bardzo przejmuje albo jestem przewrazliwiona. Co do badania moczu to tez miałam taki przypadek że wykryto cukier a następne badanie wyszło już dobrze podobno te pojemniczki też są wadliwe. Wizyte mam popołudniu a już sie trzęse z nerwów.

reklama
Czesc dziewczyny...........
Zapisalam nas do lekarza.....siebie do internisty, a mlodego do pediatry - bo normalnie juz mam dosyc tych chorob, Kuba ma gile po sama brode :baffled:, pierwszy raz ma taki katar mocny :no: Takze po poludniu jedziemy.
FEMME FATAL - ja tez kiedys palilam, ale rzucilam z dnia na dzien pare lat zanim zaszlam w pierwsza ciaze......Nie wyobrazam sobie palenie ani w ciazy, ani przy dziecku.....Jak poprzednio chodzilam do szkoly rodzenia i widzialam babki, ktore po zajeciach wychodzily i zapalaly papierosa - to wybacz, ale czulam wstret do tych kobiet :no: Dobrze Ci radze, rzuc to swinstwo, bo jesli nie daj Boze potem cos dzidzi bedzie, chocby jakas alergia, to bedziesz miala pretensje tylko do siebie, a po co?
IZKA - napewno wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki......musisz wrzucic na luz :tak:;-) bo teraz stres nie wskazany.....
AGA - super ze wyniczki jednka dobre, oby tak dalej :-)

Witam dziewczyny. Ja mam termin na 11 listopada. Jestem juz w 14 tygodniu i dzisija poczułam ruchy dziecka, to jest wspaniałe uczucie.

Jestem znowu. byłam u lekarza i według niego wszystko ok z dzidzia rośnie i sie rozwija jest dwa razy wieksz niz ostatnio. Bałam się czy wszystko ok bo zamias przybrac na wadze to idę w dół ale lekarz mówił że jak dzidzia rosnie to mam sie nie przejmowac. Co do ruchów to mi sie wydaje że są a lekarz mówił że to jest niemożliwe bo zawczesnie a ja wiem że to są ruchy. Z pierwszym dzieckiem miałam w 16 tygodniu .Więc niewiem o co chodzi.

ja juz pare razy sie przekonalam ze to co mowia lekarze to jedno,a to... co czuje matka to drugie ;-)
ja tez mam wrazxenie ze czasem cos poczuje, ale lekarzowi sie nawet nei przyznam bo juz sie spodziewam co by mi powiedzial :-p

Cześć Dziewczynki:-)
Powiedzcie, czy smarujecie się już czymś przeciw rozstępom, jeżeli tak to czym:confused:

Cześć Dziewczynki:-)
Powiedzcie, czy smarujecie się już czymś przeciw rozstępom, jeżeli tak to czym:confused:

Witam :-)

Ja jeszcze przez ciążą smarowałam się zwykła dziecinną oliwką i nadal tak robię:tak: na jakieś specjalne kremy zdecyduję się jak buniek będzie większy :happy:

Czesc Dziewuszki ;-)
Nie było mnie dłuzszy czas, ale wiecie przygotowania do slubu itd, a mi sie nic nie chce robic ostatnio :zawstydzona/y: Brzuszek mi jeszcze prawie w ogole nie urósł, no moze troszeczke, bo w spodnie sie juz zadne nie mieszcze prawie, wiec czas sie wybrac na jakies zakupy, hehe. USG miałam ostatnie w 12tc, teraz dopiero polowkowe około 20-22tc. Ehh nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc co tam z dzidzią :sorry2: Jutro ide do gina sprawdzic wyniki badan itd.
Co do rozstepow to ja uzywam Musteli, ale juz mi sie konczy, a jest droga, wiec teraz zamierzem kupic Ziajke i zwykla oliwke :-) Dodatkowo musze sobie kupic jakis krem do sutkow, bo mam strasznie suche i mnie bola, tak jakby mialy pękac... Widziałam w aptece za około 10zł, wiec nie jest zle :-)

reklama
Witam :happy:

Ja brzuszek smaruję balsamem do ciała. Na razie to wystarcza. Ale mam jeszcze taką oliwkę w żelu, bardzo fajna jest bo nie brudzi.
Martynko wiesz mi też sutki bardzo wysychają i czasami nawet bolą. Możesz mi napisać jaki to krem stosujesz :happy:
EwelinkaZG super że już czujesz maleństwo :-) I mi się taż zaczyna wydawać że już coś czasami poczuję. Ale jak na razie nie jest to regularne i na dodatek bardzo podobne do bulek gazów, które się przemieszczają po jelitach ;-) Pewnie z czasem będzie to wszystko wyraźniejsze i wtedy będę pewna :happy:
Anetko23 jak tam zdrówko. Przepisał Ci lekarz jakieś lekarstwa?

Do góry