reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2008

reklama
Dziewczyny, a ile Wasze Maleństwa śpią w ciągu doby? Piotruś śpi przed południem 2 razy po około 30 minut. Potem zaraz popołudniu to nawet 3 lub 3 i pół godziny. Czasem pod wieczór jeszcze do godzinki, no i jak zasypia około 20, to śpi do 6 rano, z przerwą na jedzonko. Wydaje mi się, że to dużo...

Marudny też bywa, a z reguły jak jest śpiący, czyli jakieś 4 razy w ciągu dnia.
Takie uroki naszych Pociech :)

Beabea to, że z piersi nic nie wycieka jeszcze o niczym nie świadczy. Ja od początku nie musiałam używać wkładek. Przystawiaj małą jak najczęsciej do piersi i utrzymasz laktację:tak:
Hanuś moja Ania budzi się około 9 zasypia o 10 na 15 min potem około 13- 14 spacerek lub werandowanie i czasami prześpi 3 godziny potem znowu drzemeczka koło 18-19 tak do godzinki i zasypia o 23:-)
Czasami jednak śpi dłużej a czasami krócej.

Witam.
Dziewczyny to że piersi są miękkie to nie znaczy ze nie macie mleka. Pokarmu jest dokładnie tyle ile potrzebuje wasze dziecko. A może akurat jest kryzys laktacyjny. Julkę karmiłam piersią 5 m-cy bo musiałam wrócić do pracy i potem dostawała już tylko rano i wieczorem i tak do 8 m-ca az sama nie chciała cyca. Bujałam się jeszcze kilka tygodni zanim zanikł mi pokarm całkowicie. Teraz też mam miękki piersi , chyba że po nocy sa cięzki jak akurat Sebastian nie budzi się na jedzonko.

Hanus moj mały śpi od 9.00 do 10.30. Potem od 12.00 do 15.00 , od 17.00 do 19.00 mniej więcej . Na noc zasypia o 21.00 z zegarkiem w reku :-D;-)czasami zbudzi sie najedzonko a czasmami nie. Róznie to bywa.

Od tygodnia mam szpital w domu. Mąż zapalenie ucha , Julka jakis wirus i na koniec jeszcze Sebastian sie zaraził . Zasmarkany jest takie że normalnie szok. We czwartek na rzęsach chodziłam . Mężuś gorączka taka że majaczył. Julka prawie 40 stopni a tu Sebastian chce jeść , bawic się, trzeba przewinąć , wykąpac .... oj działo się. W poniedzialek jak już "strasze dzieci " poczuły sie lepiej i troche mnie mężuś odciążył to wieczorem poryczałam się z radości i zabroniłam chorowac wszystkim na raz! :tak: Najgorzej że Sebaś sie męczy z tym paskudnym katarem. Juz czasami ręce opadają z bezsilności i mam ochote wyc razem z nim.

U nas jest tak że po kąpieli (po 19-tej) dostaje cyca potem znów ok 20:30 i śpi do 3-4. Szybkie szamanko i śpimy w trójkę do 7, tatuś ma zawsze pobudkę :-), no i jedzenie potem chwila zabawy potem ok 11 znów jedzenie i około 12 idziemy na spacer. Czasem prześpi nawet 3 godziny i potem znów jedzenie. Potem przychodzi tatuś chwila zabawy i szybkie jedzonka i znów kąpiel i tak dzień w dzień ... nuda :-) ale ja ją uwielbiam :tak:

Ooooo ladnie wam spia pociechy. Moja w dzien robi sobie co 2godz drzemki po 20-40min. Juz dawno w dzien nie spala 2-3godz jak kiedys:-(, a w nocy roznie, czasem wstaje raz ok. 3, a czasem dwa razy. Zawsze rano jest we wspanialym humorze, smieje sie i gaworzy.

Natomiast mamy problem z zasypianiem. Majka umie zasypiac tylko przy cycku. Nie dziala noszenie na rekach, bujanie, hustanie. Najgorzej jest wieczorem po kapieli ok 19,30-20,00 Maja domaga sie cyca, naje sie, odloze ja ale nie, zaraz jest cmokanie raczek, krzyk i szukanie piersi. Zawsze ulegam, kladziemy sie i ona sobie tak cmoka i cmoka, jak widze, ze przestala wyciagam jej z ust brodawke, a ona zaraz sie przebudza i znowu to samo cmoka i cmoka:crazy: i zanim usnie na dobre to mija jakies 1,5godz.
Nie wiem co z tym zrobic, smoczka niestety nie dalam rady jej nauczyc.

Piotruś na szczęście zasypia wieczorem w łóżeczku :) Jeszcze nie sam, ale bez noszenia na rękach :) A smoczek zauważyłam, że się nadaje tylko jak jest śpiący. W innym przypadku pluje nim na odległość - fajnie to wygląda :)

Unas to Filipek wstaje o 7 to przewijaie i jedzonko potem zabawa i tak ok 8.30 zasypia na drzemke 30-40min.Potem wstaje to sie bawimy tak do 12 i spacer lub wyrandowanie i spiulka mi ze 2 godziny w wozku.No ipo poludniu to robi sobie ze 2-3 drzemki takie do godziny max i o 22-23 idzie spac.Budzi sie tylko na jedzonko o 2 i ok 5.

Załączniki

• P2120029.JPG
    P2120029.JPG
    42,4 KB · Wyświetleń: 38
reklama
u nas 7:30 pobudka, zabawa, jedzonko i ok 9 drzemka 45min, kolejne drzemanie ok 11:30 na godzine, spacer ok 14 na 2-3 godz :-) lubie spacerowac. ostatnia drzemka miedzy 18-19 tez tylko 30min a spac chodzimy ok 21:30.
Co do usypiania to przez 2tyg kladlam Adasia do lozeczka smoka do buzi i sam ladnie zasypial w minute :tak: i nagle cos sie zmienilo :baffled: za kazdym razem jak maly chce zasnac to strasznie placze, uspanie go graniczy z cudem :-( przewrotny jest jak dziewczyna, nie nadazysz za zmianami :-D

Do góry