reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2008

hej
madzik1388 gratulacje z okazji drugiej rocznicy slubu!!!!!!!! Planujecie jakis wieczorek we dwoje?:biggrin2:
niki udaly sie porzadki?
izka zdrowka dla malej,szybkiej poprawy.I prosze nie patrz na swoje zycie jak na wiecznego pecha bo przyciagasz do siebie negatywna energie.Pomysl ze jest w miare dobrze bo zawsze jeszcze mogloby gorzej byc.Wiem ze najlatwiej radzic ale slychac w twoim glosie tyle smutku ze po prostu mi cie szkoda.Glowa do gory;-)
My od dzis z mocnym postanowieniem ze bedziemy myc malej codziennie zabki,bo do tej pory od przypadku do przypadku sie zdarzalo.Jest pasta i szczoteczka no i dobre checi:cool:no i poczatek miesiaca.Dzis cud sie stal i mala spi popoludniu!Dzis mialam lenia i nie bylysmy na spacerze to pewnie sie wymeczyla pelzaniem po pokojach:biggrin2:

reklama
Witam.
Ja też się trochę opuściłam, bo czasu jakoś mało. Korzystamy z pięknej pogody i codziennie spacerujemy ile tylko się da. W dodatku zaczął się okres śliwkowy, więc jak tylko Antek zaśnie to smażę powidła. Wczoraj skończyłam drylowanie śliwek o 23 a jeszcze sporo mi zostało.
Dziewczyny kupowałyście już może te Pampersy zakładane jak majteczki? Bo nie wiem czy są dobre , a pomyślałam że może są wygodne jak się zakłada dziecku pieluszke w biegu. A tak swoją drogą jaki rozmiar noszą Wasze dzieciaczki? Bo Antek Pampersy 5 a wszystkie inne 4+, bo nadal ma grube udka :-)
Antila, jak Ani idzie w żłobku? Dzielna jest? My nadal czekamy na miejsce, i wzięłam jeszcze dwa miesiące urlopu wychowawczego, bo się łudzę , że po tym czasie Antoś będzie już na tyle duży, że lepiej zniesie rozłąkę. Zastanawiam się tylko jak ja ją zniosę.
Carol_ka oj mi się też marzy drugie dziecko, a najlepiej chłopczyk, ale na @ jeszcze czekam, mój organizm chyba się jeszcze nie zregenerował po pierwszej ciąży i porodzie, i stąd chyba brak @. No chyba, że Antek aż tak dużo mleczka jeszcze ciągnie.
izka_sz ja też czekam na jakiegoś pogodnego posta od Ciebie, bo chyba jeszcze takiego nie było.
jolieee witaj :-) Antoś ma dopiero dwa ząbki, ale daje sobie niemi radę jak by ich było co najmniej pół buźki

Witam
Też mnie trochę nie było , znowu byłam tydzień u rodziców. Wróciłam co prawda w niedzielę, ale nadrabiam domowe zaległości. Nie nadążam ze sprzątaniem. Cały czas jest coś porozwalane. Iguch przy wszystkim staje i zrzuca z mebli co się da. Chyba muszę zrobić przemeblowanie... Strach przy nim teraz gotować bo staje przy kuchni i i dostaję ręką do góry:szok:.
Napisałam ostatnio że marzy mi się drugie dziecko. Tylko że nie ma to nic wspólnego z planowaniem go. Całymi dniami jestem sama a teraz nawet i wieczorami , bo M jeszcze później wraca. Dlatego na razie nie mam na to ochoty, tak myślę sobie że jak Iguch będzie mógł pójść do przedszkola:tak:.
Widzę że niektóre z WAs też nie mają jeszcze @. Trochę mnie to pociesza bo już się o siebie martwiłam.
Filwinka podziwiam za powidła. Ja ledwie daję radę z codziennymi obowiązkami. Póki co bazuję na mamy przetworach:zawstydzona/y:.
Co do pampersów majteczek to ja ich nie lubię. Najgorzej zdjąć to z kupą. Całe nogi w ... Zwłaszcza jak ci dziecko ucieka. Dlatego zakładałam tylko jak było po kupie:-D. I mi wcale ich się łatwiej nie zakładało. Największa zaleta że fajnie wyglądają. Rozmiar mamy 4.
Beabea a my jeszcze ząbków nie myjemy. Nie mam nawet szczoteczki:zawstydzona/y:.
Madzik maleńka potrafi sama wejść na łóżko super! Mój Iguch próbuje ale jeszcze mu się nie udało. Smiesznie to wygląda jak tak wysoko zadziera nóżkę.

Witam :-)

Coś tu cisza się zrobiła :-(
U nas po staremu, Młody chodzi jak szalony ale jeszcze nieporadnie, jadę teaz na t5ydzień do Rodziców i nie będę miała internetu :wściekła/y:no ale cóż

Odezwijcie się !!! :-):-)

witam...
U nas zły dzień oby nie było jaki poniedzialek taki tydzień cały...
Mały płakał w nocy więc rano poślizg w żłobku ok za to w pracy nerwowo...
Po weselu nogi bolą;-) jutro jedziemy na sesję więc trzymajcie kciuki za pogodę!!!
Carolka odpoczywaj i będziemy czekać:tak:
pozdrawiam

Dziewczyny co kiedy i ile jedzą Wasze dzieciaczki???
Od czasu gdy skończyłam karmić piersią mam stale delematy...

hej witam
nik-i u nas to wyglada tak:
po przebudzeniu rano mala dostaje butle mleka Bebiko 2 ok 180-200ml,
potem za jakies 2,5 godz daje jej kaszke z miseczki,
o 13-13.30 obiadek ze sloiczka ,nastepnie
ok 16 dostaje deserek tez ze sloiczka.
Mniej wiecej na 17 dopiero gotuje obiad (jedno czasem 2 dania) bo wtedy wraca moj R. i tak sie dzieje ze jeszcze wtedy malutka cos zje-troche zupy lub drugiego dania wg jej uznania:biggrin2:
i wieczorem przed spaniem ok 20.30 ponownie butelke mleka tym razem Bebiko 2 na noc.W nocy juz jej nie dokarmiam bo przesypia cala noc.
W miedzyczasie dostaje jakies przekaski ciasteczko ,czy chrupka ,jakis swiezy owoc-banana,jablko,winogrona itp.
Zdarzaja sie odstepstwa od tego planu ,jak wychodzimy na dluzej na miasto albo gdzies wyjezdzamy itd.ale zwykle to tak wyglada.
U nas ostatnio szal raczkowania,smiga jak rakieta:biggrin2:,najukochanszym miejscem jest lazienka,opiera sie o wanne i wrzuca tam rozne przedmioty jakie znajdzie.Zabezpieczylismy juz zaslepkami kontakty elektr. bo zaczynalo sie wsadzanie paluszkow do otworkow:eek:
Acha no i zapomnialam dodac ze mala ma wlasciwie caly czas przygotowana butelke z piciem,jak tylko sie konczy to uzupelniam a pije sporo i zwyklej herbaty i tych Bobovity czasem soczki.
Calusy!

Ostatnia edycja:
witam! długo mnie tu nie było ale czytałam was. mojej wiki wubił sie pierwszy zabek wkoncu ale od chwili wybijania sie zabka pochorowała nam sie biegunka i niechciała jesc i głowke wykrecala na prawa strone myslelismy ze to uszko bylismy na pogotowi lekarz ztwierdzil chore gardło i byc moze uszko zapisal bactrim i witaminay i na goraczke. dwa dni pozniej ztwierdzilam ze nie mam poprawy i wezwałam lekarza powiedzial zee gardlo niejest złe i kazal odstawic baktrim i podawac syrop na biegunke i probiotyki mała niechciała mi nic jesc martwilam sie w koncu biegunka przeszła i odstawilam syrop małej wrócił apetyt ale zrobila sie strasznie nerowowa a jeszcze jedno od tej biegunki wyszło jej cos z pupci pediatra niewiedzaial co to jest iprobowal jej włozyc tak krzyczała i płakała ze potem nawet niemogłam jej przewinac bo jak widzia mnie z pielucha to ył krzyk. kazal isc do chirurga dzieciecego i byłam okazalo sie ze to fałdka skórna i ma to od urodzenia a ze rosnie i miała biegunke to wyszło i niewolno z tym nic robic. wiki od tamtej pory jest strasznie nerwowa ciagle krzyczy i placze jak jej sie troche nie podoba daje jej grenulki homopatyczne na uspokojenie ale niewiele dawaja ona tylko mama i mama iz niki jak 5minut niechce byc:-(ok koncze bo sie rozpisałam postaram sie jescze napisac pozdrawiam.

reklama
Witajcie Dziewczyny :-)

Dawno nie pisałam, ale nie miałam dostępu do Internetu, a na dodatek w przyszłym tygodniu zaczynam kolejny etap remontu i jeździmy za materiałami.
Wszędzie musimy zabierać ze sobą Piotrusia, bo mama nadal nie jest na chodzie i jak tylko wracam z pracy to chce się już Go pozbyć i trochę odpocząć. A Piotrek zrobił się bardzo ruchliwy i siedzenie przez tyle czasu w jednym miejscu jest Mu bardzo nie na rękę, no i się nudzi okropnie.

A tak poza tym to jakoś leci. Kończy się lato i bardzo mi żal, że niedługo nie posiedzę na ławce z książką jak Młody śpi. No, ale co zrobić. :-(

Widzę, że jest bardzo cicho na naszym forum. Inne jakoś prężniej działają, ale widocznie my bardziej zabiegane jesteśmy… ;-)

Do góry