reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Kurcze ale troszke sie zmartwilam bo dzis obudzilam sie z lekkim bolem gardla i slabym samopoczuciem,boje sie ze to bedzie mialo zly wplyw na przebieg mojej ciazy :(
przeczytalam ze mozna pic mleko w miodem a czy wy Kochane znacie jakies dobre sposoby domowe na przeziebienia??

Czesc Oliwka, ja od poczatku ciazy jestem przeziebiona i niestety wciaz z tym walcze :-(Temperatura 37 stopni jest ok, i tak jak pisala wczesniej mi ktoras z kolezanek wrecz jest wskazana na poczatku ciazy (wyczytalam na necie ze do 100 dni mozesz miec podwyzszona temperature do 37,3 nie nalezy sie tym przejmowac). Jesli poniesie sie do 38st to lykaj apap na zbicie jej (podobno mozna 4 dziennie, ale najlepiej zapytac sie swojego lekarza). Ja na przeziebienie lykam duzo rzeczy z witamina C, plucze gardlo szalwia (a czasem soda) i pije syrop prawoslazowy (tylko sprawdz czy nie ma w nim alkoholu). Mozesz spokojnie pic mleko z miodem. A i jak mialam kaszel pilam tez syrop wlasnej roboty z cebuli, czosnku i miodu :happy: byl naprawde dobry :-) no i najwazniejsze trzymaj sie cieplo i duzo odpoczywaj!

reklama
Lena 81
Kochana jestes,dziekuje Ci slicznie
Mnie wczoraj gdzies przewialo,pogoda byla piekna sloneczna ale wiatr zdradliwy.Normalnie przy przeziebieniach kuruje sie czosnkiem ale ze wzgledu na mdlosci nie moge nawet o nim myslec,natomiast mleko z miodkiem jak najbardziej :) i faktycznie pomaga bo po wypiciu czulam ze sie poce
Jak dobrze ze mam tu bratnie dusze,Dziekuje
A Ty biedulko gdzie sie tak zalatwilas?I napsz czy choc troche Cie lepiej
Wracaj szybko do zdrowia
pozdrawiam

Witajcie dziewczyny.
Na początek gratuluję wszystkim Fasolek:-D
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Czekałam do wizyty u gin, aby tu do Was dołączyć. Ciąża potwierdzona więc jestem:-D

Pozdrawiam Mamuśki

A Ty biedulko gdzie sie tak zalatwilas?I napsz czy choc troche Cie lepiej Wracaj szybko do zdrowia pozdrawiam

Tobie również szybkiego powrotu do zdrowia :tak: Mi mąż paskudztwo z pracy przyniósł i najpierw sam chorował, a potem na mnie się przeniosło :-( Nadal niestety meczy mnie katar, ale gardło już przestało boleć, no i temperatura powyżej 37,1 mi nie podskakuje :-)

Cześc dziewczynki, ja też tu nieśmiało się pojawiam ;-). Dwa tesciki pozytywne, @ brak więc .... Nieśmiało bo niestety po przejsciach. Teraz boli mnie brzuch ale to pewnie moja psychika dosc zwichrowana ;-)

Chciałam zapytac nasze mamuski, bo widzę że nie jedna juz rodziła w listopadzie lub okolo, jak wam się chodziło w ciąży w lato,
potem jak maluch juz jest, i wogole jak to jest w tym listopadzie. Mam dużo koleżanek które próbują tylko na wiosne bo tak najlepiej. Ale wiem napewno że my to w ciąży chociaż witaminek latem pojemy

Witamy nowe mamusie

passingby - to widać dzidzia zdrowo rośnie:tak:
enka - ja rodziłam w sierpniu i szczerze było ciężko, upał, popuchnięte nogi, wiatrak na maksa i siedzenie w domu. No ale to bedzie dopiero 6,7 miesiac wiec mam nadzieje ze nie będzie aż tak źle. A na narodziny maluszka każda pora jest dobra. Ja cieszyłam sie ze urodze w lato a tu zanim wyszlam ze szpitala, doszlam do siebie i mogłam wyjśc na spacer to juz jesien sie zbliżała, a na początku to moja długo nie wytrzymywała bez jedzonka wiec ledwo co zeszlam to wracać musiałam. Teraz do wiosny to już szkraby będą spore i na spacerki długie będą sie chociaż nadawały:-D

Ja tez o tym Apapie słyszałam ze mozna 4 dziennie bez obaw, juz raz brałam na zęba:-(

A wogóle to może wiecie o czyms czego nie wolno w ciąży a o czym sie mało mówi, bo ja np sie niedawno dowiedziałam ze w ciąży nie można płukać gardła np Gagarinem. Tak mi sie o uszy obiło i nie wiem czy to prawda. No i aspiryny nie można i Ibupromu

Kurujcie się dziewczynki:tak:

reklama
lena na katar polecam Euphorbium (chyba tak sie pisze),
to jest lek homeopatyczny, wiec mozna psikac do nosa w czasie ciazy. Ja go czesto stosowalam i moim zdaniem rewelacja.

enka ja tak samo jak Ewelina rodzilam w sierpniu, i teraz wlasnie mysle ze bedzie latwiej ciaze zniesc, bo w najwieksze upaly to jeszcze nie bedziemy takie duze ;-), choc fakt plusem lata bylo lekkie ubieranie (majtki, stanik, sukienka i klapki i gotowe) a teraz to trzeba bedzie sie troche nameczyc :-)
Co do spacerkow to chyba w listopadzie tez damy rady!
Poza tym jak dla mnie to kolejny plus taki, ze wlasnie zima dzidzia bedzie jeszcze mala wiec w glebokim wozku pojezdzi, bo my z naszym Szymciem gdy mial 4 miesiace musielismy przechodzic do spacerowki, a ze byl to styczen to sie ciagle balam ze mu zimno.

Do góry