reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Wiecie dziewczyny ja dziś widziałam dzidzię przez moment, ale to już prawdziwy kolos! ma rączki, nóżki, główkę ;-)i kurczę normalnie tak się rozkleiłam! to już człowiek! maleńki czlowiek i rośnie we mnie :-) Boże to takie niesamowite uczucie!
Teraz 27.04 idę na usg genetyczne i mam nadzieję, że nasz "kolosek" okaże się zdrowiuśki jak ryba!
Co do mdłości to ja czasem mam dzień, że nie mam ich w ogóle, a czasem mdli mnie dość mocno. Do tej pory jeszcze nie wymiotowałam.
A dziewczyny czy mierzą Wam na wizytach ciśnienie i jak tak to jakie macie? no ja miałam duże, ale teraz w domu już mam w normie (120/70) , tyle, że mam wysokie tętno (98) . u ginki miałam 92, ale cisnienie miałam 140/92. na nadciśnienie chorują moi rodzice. no ja teraz ciśnienie mam ok, ale martwi mnie to dużawe tętno!

reklama
Dziewczyny gratuluję pięknych i zdrowych maluchów :)
Ja mam usg dopiero 13 maja (w tym test PAPA i przezierność), minely mi mdlosci (to znaczy nie sa juz tak mocne), bardzo pomagaja mi jabłka - mogę je jeść na tony. Ale zauważyłam nowy objaw: płaczliwość. Wzrusza mie wszystko, płaczę a widok wózka sąsiadów stojącego na dole, na myśl o Bożym Narodzeniu w tym roku. Ciotka przez telefon spytała czy mam zajączka na świeta (w święta mnie spytała), a ja na to że mam, takiego zupełnie malutkiego... i oczywiście się poryczałam ze szczęscia jak tylko odłożyłam słuchawke... i tak dalej

Gawit tętno podwyższone spowodowane jest tym, że serce pompuje więcej krwi, bo teraz krew nie tylko Tobie jest potrzebna ;-)

Ciśnienie mam szczegolnie u gina lekko podwyższone. A tak na ogól to normalne.

Co do mdlości: kupcie sobie korzeń imbiru i miód.Obrany imbir (4 plasterki cienkie lub 3 grubsze) zalejcie wrzątkiem i później dodajcie 1,5 łyżeczki miodu. Pyychaaa i na dodatek pomaga na mdłości i zgagę :-) A na noc - pomaga na przeziębienia.

luuuźna, bliźniaki? o jejku ... na USG wyszło mi jedno bojące serduszko, więc tym razem tabletkom się nie udało. z resztą u mnie w rodzinie nie było nigdy bliźniąt więc mało prawdopodobne, aczkolwiek dwa dni temu mi się śniło, że urodziłąm chłopca i dziewczynkę. i cały sen był o tym jak na zmiane karmiłam je piersią

dudziakowa śliczny brzusio. ja jak na moją wczesną ciąże mam podbny. wczesniej miałam troszkę tłuszczyku więc moze teraz jak zaczyna mi rosnąć dzidzia w tempie błyskawicy to tak wypycha, że koleżanki w pracy mówią, że wyglądam jak conajmniej w piątym miesiącu hihihi :)

Ostatnia edycja:
dziś z racji super pogody i ciałka pełnego pozytywnej energii poszłam na zakupy z mężusiem i kupiliśmy zestaw do babingtona. no i sobie troszkę pograliśmy. jak na mój trzeci miesiac ograłam go skocznie 2:1 ( graliśmy 3 x do 15).
a teraz zasłużony odpoczynek w łóżeczku :)

Gawit - ja nie miałam mierzonego ciśnienia jeszcze ;/ a w sumie jestem ciekawa bo zawsze miałam wysokie ciśnienie, tzn mieściło się w normie ale zwykle u lekarza miałam wyższe 140/90, no ale tak działa na mnie biały fartuch niestety :/ W domu nie mam jak mierzyć bo nie mam czym, ale na następnej wizycie spytam o to gina.
Pamiętam że przed samym zabiegiem pobierania komórek miałam tętno 122 :) ale serce mi waliło bo się denerwowałam, ale zaraz anestezjolog mnie zwolnił :)

ja już kupiłam migdały na te moje mdłości i ciekawa jestem czy pomogą...póki co na razie mdłości nie mam :)

Dziewczyny - mam pytanie. Jak to jest z tym zwolnieniem w ciazy. Wiem, ze jest platne 100%, ale liczone jest to z ostatnich 12 miesiecy. Tzn bierze sie pod uwage 12 moich ostatnich wyplat. Czy tak?

Witam dziewczyny!!!
Cieszę się, że u was wszystko w porządku i mogłyście widzieć swoje fasolki. Ja za tydzień idę na usg. Odebrałam dziś wyniki grupy krwi bo nie pamiętałam swojego RH i niestety mam RH- a mój mąż ma RH+. Będzie trzeba badać poziom przeciwciał.
W święta o dziwo mogłam jeść normalnie i nie męczyły mnie nudności:-) A dziś wróciłam do pracy i te 8h było takie długie. No i drzemki nie mogłam mieć - tego mi brakuje i przez to zmęczona jestem.

reklama
No dobra dziewczyny a jak ktoś idzie na zwolnienie po 6 miesiącach pracy a wcześniej się nie pracowało...to jak mogą liczyć z ostatnich 12 miesięcy?
Ja np w ciągu ostatnich 12 miesięcy zmieniłam pracę i w tej drugiej mam wyższe zarobki i szczerze liczyłam na to że będę dostawała na zwolnieniu takie same pieniądze jakie miałam na umowie w pracy. To by było nie w porządku....100 % to 100% a nie jakieś gówniane średnie.... ehhh

Do góry