reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

ja słyszałam, że ciepła woda pomaga... ale ciężko mi coś na ten temat powiedzieć, bo mi nic z takich rzeczy nie dolega...

za to mam ogromne problemy ze skórą :baffled: pojawiły mi się plamy, na twarzy inne, a na ramionach inne.... i włosy na brzuchu :eek:

:zawstydzona/y:

reklama
Leoparda, ja mam białe plamki na rękach i strasznie suchą skórę... i na dodatek mnóstwo pryszczy na twarzy, dekolcie... I sińce pod oczami. Strasznie to wygląda, a jak nie mam podkładu żadnego, wyglądam jakbym była chora na coś... I nadal męczy mnie kaszel.

Ostatnia edycja:
hmm a moja babka mi powiedziala ze moge brac jak uwazam ze nie wytrzymam, ale powiedziala ze nospa wogole trzy lata temu byla zakazana dla kobiet w ciazy... wiec ja nie ryzykuje... a bol nie jest az tak wielki :)

Lekarz mi powiedział to samo co Tobie, z tym, że bóle podbrzusza czasami są bardziej groźne niż łyknięcie no-spy.

moja droga.... ja mogę tobie powiedzieć, że jestem tak zdesperowana, że najchętniej to kładłabym się spać w pełnym makijażu :-p

a' propos spania... dziś wstałam o 5 ;-) robię postępy, to nie 4 :rofl2:

Cześć!!
Zaczęłam nadrabiać to wszystko co naklikałyście ale tego dużo...
Podobno córki zabierają urodę mamciom :))
ale mi nie dobrze, źle paskudnie... :((( przez święta mogłam jeść normalnie a teraz wszystko wróciło do normy czyli mdłości, wzdęcia i tp przygody :(((

to tez wlasnie zalezy jakie sa te bole... ja akurat nie mam tak silnych... czasem brzuch mnie o wiele bardziej bolal jak nie bylam w ciazy... wiec to indywidualna sprawa :)

Cześć dziewczyny

A mi się wydaje, że co lekarz to inna opinia. Mnie prowadzi jakby dwóch i obaj mają takie samo zdanie o no-spie, każą ją brać nawet jeśli nie boli brzuch, bo w pierwszych tygodniach ciąży macica ma tendencje do skurczów które są groźne dla płodu. I dlatego profilaktycznie kazali łykać 1 tabletkę dziennie a przy bólach nawet 4 tabletki, bo to sprawia, że macica jest giętka i łatwiej się rozciąga. Nie słyszałam o tym że kiedyś no-spa była zakazana. Od lat robią z niej zastrzyki w szpitalach zwłaszcza kobietom w ciąży.

Co do tych zwolnień lekarskich, to myślę, że wszystko rozbija się o to jaką ma się kwotę pensji na umowie, czy są tam wliczane jakieś premie i dodatki. Jeśli ktoś ma stałą pensje to nie wyciągają średniej, liczą ją dopiero wtedy kiedy ktoś ma co miesiąc inną wypłatę bo np dostał premie ubruttowioną. I jeśli ktoś pracował krócej niż 12 miesięcy to liczą średnią z tylu miesięcy ile przepracował w danej firmie.

reklama
o nowy dzien nowe nudnosci :zawstydzona/y:
skore mam sucha szczegolnie na recach. co do makijarzu to wcale nie moge sobie buzi nawet kremem posmarowac bo mi zapach przeszkadza. :sorry:
na nudnosci pomagala mi woda z cytrynka a teraz to juz nawet to nie dziala a wrecz odwrotnie.. :-(

Do góry