reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Taycia mnie sie najbardziej podoba ta pierwsza kiecka i rzeczywiście do jednej i drugiej pasuje cos lekkiego, bolerko, krótka marynarka.

Dziewczyny dzis daję mu troche częsciej jeść, tj 2-3 godz, ale w ogóle mala odmiana bo zjadl juz dwie pełne butelki:-) Wcale mu sie dziwię, ze mu nie smakuje mleko, bo to Nutramigen. Kurcze nie powinnam go chwalic, bo po chwili dzieja sie przeciwieństwa tfu tfu :-D Może rzeczywiście zacznę juz dodawac kaszke. A co polecacie? I trzeba zmienic smoczki w butlach?

A słuchajcie może byc tak, ze ona ma w nocy kolki? Bo wczesniej mial takie wieczorne, ale one juz chyba mineły. A teraz takie piski, wrzaski w nocy. Może powinnam mu jeszcze kropelki podawać. Ech szkoda mi malego, tak sie na nim uczę...

Taycia a te melko Sinlac to myslisz, ze mogłabym podawać już?

Kropka26 podobno może tak być, przynajmniej tak słyszałam:tak:

reklama
Kruszka - Brakuje mu tylko dwoch tygodni. Uwazam,ze moglabys mu dawac. Ja pamietam,ze Starszak w pewnym momencie tez nie chcial pic Nutramigenu, plakal jak mu dawalam butle,wiec nic na sile...odczekalam, az poczul sie glodny i wszamal wszystko,wiec moze po prostu patrz na niego,jego reakcje... A w nocy placze,bo moze glodny? moj tak mial... caly dom slyszal jak sie drze... a jak myslisz,ze brzuszek to moze esputicon, robi kupki raz dziennie bynajmniej?

Dzieki Dziewczyny. Kupie jakies bolerko...czarne pewnie bedzie pasowalo najbardziej... Pozdrowienia

Tak kupka raz, dwa razy dziennie jest. Idziemy w czwartek do dermatologa, zobaczymy czy w ogóle zosatniemy na tym mleczku.
A własnie znalazłam ten Sinlac, to produkt Nestle... Niby nic do nich nie mam, ale odkąd na facebooku jedna z dziewczyn wkleiła zdjęcia kaszki Nestle z martwym szczurem w środku to mi sie odechcialo...Hmm...

Wczoraj był u nas męża brat z dziecmi 1 i 3 latka. I dzis dzwoni szwagierka i mówi, że starsza ma stan podgorączkowy i wymiotuje. Prawdopodobnie rota. A Franek jestw trakcie szczepienia. Dwa tyg temu dostał pierwsza dawke,a druga w marcu.

P.S. Taycia gratki dla synka z okazji ukończenia 5 miesięcy :)

Kruszka - ja tez do Nestle bylam negatywnie nastawiona,ale czytalam o Sinlacu i jest naprawde dobry dla Alergikow i moj Syn za nim przepadal. Robisz go na wodzie i podajesz lyzeczka albo smoczki z duzymi otworami specjalnymi na kaszki. Aaa dziekuje... duzego chlopa juz mam.. mierzylam go 73 cm juz ma !!!!:-D

Babyduck - dziekuje za linka, super sa te marynareczki.

Maria - my smoczki do butelek 3 dla Tommee Tippee.

U nas smoki "2' TT..

Dziewczyny a próbowałyście już dawać maluszkom naszym coś innego niż mleczko?? jabłuszko, marchewkę??? My od wczoraj zaczęłyśmy podjadać marcheweczkę już. tak po 2-3 łyżeczki. Ja się już zdecydowałam bo zosia zrobiła sie bardzo nieznośna.. i w dzień i w nocy... cały czas chciała mleko, z tym że wypijała okolo 30 ml tylko i wypluwała smoka.. i tak przez caaałe dnie.. co godzine świeża porcja.. a i tak jej nie wypijała.. w nocy też przestała spać ładnie..

reklama
Babyduck tak mówisz? Ze z tym szczurem to ściema? To ok :) Ale ja uwierzyłam od razu bo: kiedys koleznaka mówiła, jak ktos z rodziny pracował w czekoladach i szczur wpadł do jakiegoś kotła, to tylko ogon wyjeli podobno. Ona w każdym razie czekolad itp nie je do tej pory. A mój mąz znalazł kiedys w opakowaniu ryżu w torebkach niedopałek papierosa :) Ja bym nie zauwazyła i wrzuciła do gara :)
A strone danvery znam, bo kupilam tam 2 kiecki :)

Tyacia zaczne mu w końcu cos podawać. Ale psychicznie byłam nastawiona, że mam jeszcze te 2 tyg, wiec jeszce chwilka na przyśpieszenie tego.

Do góry