reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
jak to dobrze,że została nam pomidorowa z wczoraj.... taki leniuch mnie dzisiaj złapał!
siedzę głupio wpatrzona w neta - jedynie co to do nastawienia prania się zmobilizowałam:)
jutro o tej porze już będę po wizycie....
dziś zdradziłam się mojemu szefowi i mojej pracownicy jednej - na wszelki wypadek gdyby się jutro okazało że coś jest nie tak i muszę iść na L4.... Wiedzą o poprzedniej ciąży, o poronieniu.... szef aż mnie dzisiaj na kawę do starbucksa zabrał i kazał się niczym nie martwić....
ależ boję się tej wizyty jutro!!! brrrr....

Ja też trzymam kciuki co ja piszę Hanoos napewno się uda!!! Właśnie powiedziałam mężowi, a rodzinie dopiero powiem po trzecim mięsiącu ciąży. Doradzcie mi dziewczyny pracuje w markecie i toche się obawiam że stracę dziecko bo dżwigam nieraz cieżkie rzeczy a w pracy narazie nie chce się przyznawać bo mam do końca marca umowę i liczę na przedłużenie(choć to wątpliwę)Sama niewiem co robić???

hejka
nie mialam kiedy wczesniej napisac
bylam na wizycie narazie jest ok:) dostalam skierowanie na usg ale na 26.03 i na krew ito nasteopna wizyta 16.03 zanim skonczy mi sie l4 bede chciala przedluzyc:)
co do porodow ja mialam cc i meza ni bylo przy mnie .... teraz tez chce cc juz jestem pocieta wiec wole bez boli porodowych itp :)mam nadzieje ze sie uda cc
witam nowa mamuske i tzrymam kciuki bedzie dobrze

Dorcia- no trochę masz głupią sytuację, musisz naprawdę uważać w markecie na te ciężary, a jakie jest twoje szefostwo?!?!?!?Bo jest tak jęzeli twoja umowa jest dłuższa aniżeli miesiąc a jesteś już po 10tygodniu ciąży to pracodawca ma obowiązek przedłużyć Ci ją do porodu- potem świadczenia płaci ZUS. Jeżeli zaświadczenie o ciąży pokażesz mu przed 10 tygodniem to już zależy od jego dobrej woli, bo przepisowo nie ma obowiązki Ci jej przedłużać- w którym jesteś teraz tygodniu?!?!?!?Przelicz, czy go zaskoczysz przed końcem marca.
Matyjasowa- super, że wszystko OK, a powiedz mi masz dużą tą bliznę po CC???

nie nie jest duza i ledwo widoczna ... mialam tez endometrioze i tez usuwali mi wlansie zrosty takze dwa ciecia za mna ....:)
jakos chyba wole ta cc bo juz wiem co mnie czeka....
bo ja sie bardzo bolu boje i starszna panikara ze mnie hehehehe
jak ja doczekam do usg na 26.03 eheheh
ja bym chyba nie dziwgala w pracy i czekala a noz ci przedluzy umowe a jak nie to przejmie cie zus

reklama
Szefowstwo beznadzieja, wkońcu biedronka z tego słynie, tragedia tam pracować nikomu nie polecam nawet się nie łudzę żę mi przedłużą z powodu ciąży będe w 8 tygodniu ciąży pod koniec marca. W tym kraju tylko pod górkę:) Ale się tym nie martwię bo długo czekałm na dzidziusia. I on jest dla mnie najważniejszy szkoda tylko że moja doktorka przyjmię mnie dopiero 3 kwietnia, poszłabym na l4.

Do góry