reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2015 :)

Gosik ja od dwóch wizyt mam 11.6 ale ja biorę tabletki których czasem zapominam:)
Ja dużo leżę aż M się śmieję że odleżyn się nabawię w końcu... Internetu też nie czytam bo szczerze nawet nie mam na to ochoty jedyne co mi doskwiera to uczucie takiej ociężałej...Sylka u nas w szpitalach są dni otwarte więc może u Ciebie też:)

reklama
Ale lepiej nie czytać fakt bo zawsze dane objawy to zaraz coś złego.. Wg Google. A ja mam lezec i nie umiem wstaje i siedzę np

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Ewel nic ci tam sie nie rozwiera jescze dlugosc przyjmijmy ze masz ok 3 to jest ok. Mysle ze czy lezysz czy siedzisz to jest ok byle by ci wygodnie bylo i żebyś nie miała wysilku. I blagam zostaw internet w spokoju :) chcesz to ci powysylam na maila bo dostalam ze szkoly rodzenia pare fajnych filmikow i info. :)

A my juz 4 tyg czekamy na wozek, i dzis dzwonilismy, okazalo sie ze przyszedl ale firma odeslala go do serwisu producenta bo cos nie tak ze szwem na dole gondoly. No nic, niech lepiej nam lepszy wyszla niz my sami bedziemy reklamowac to.

Sylka to mi podeślij wyślę na pw adres:) tak szyjka w pt miała 2.6 w pn 2.6 a dziś się wydluzyla ma 3.4 co za idioitka... Mierzyć nie umie i tyle ale ważne dla niej ze zamknięta...

ja dziś mam zamiar położyć się szybciej może uda mi się trochę odpocząć bo jestem mocno zmęczona i źle wyglądam. ja nie czytam. nawet mnie nie ciągnie. nie doszukuję się objawów. nasze ciała dadzą nam znać jak coś się będzie działo....

Dziewczyny jak macie ochotę i czas czytac to moge wam powysylac te materialy co dostalam na szkole rodzenia. Sama nie mialam kiedy sie za to zabrac lektura jest obszerna. O radzeniu sobie z bólem porodowym, o cwiczeniach kegla, oddechu o pierwszej pomocy dla niemowlaka i jeszcze kilka tematów. Jak cos piszcie na prv :)

Ewel z tego co ja wiem to pomiar szyjki na usg ma spory margines błędu. Mi tez mierzył trzy razy ten sam lekarz i też za kazdym razem mi się "wydłużała" i to łącznie o około 7 mm. ( z 40 mm do 47)

Najważniejsze jest, że ujście zamknięte, szyjka trzyma, a to, że skrócona na tym etapie to też normalne. Mi w pierwszej ciąży koło 30 tc skróciła się znacząco i nie miało to wpływu na przebieg ciąży. Zresztą nadal żyłam intensywnie i tydzień przed terminem szyjki już nie było wcale, ale ujście zamknięte na amen.
Ja wiem, że różne rzeczy ludzie piszą w internecie, ale nigdy nie dowiesz się jak u kogo było naprawdę. Położna opowiadała mi ostatnio, że kobiety trafiają do porodu przedwczesnego przerażone, ze tak nagle wszystko się dzieje, a po fakcie przyznają się, że miały bóle brzucha już od trzech dni. Zbyt długo zwlekają, a Ty przecież cały czas trzymasz rękę na pulsie.
Zwykle jest tak, że jeżeli czujesz skurcze bolesne to troszkę trwa zanim dziecko się rodzi (kilka- kilkanaście godzin) więc lekarze zwykle mają naprawdę dużo czasu by poród zatrzymać. A u Ciebie na razie nawet nie ma takiego zagrożenia. Po za tym wygląda na to, że u Ciebie te skurcze szyjki nie skracają.

Ja jestem przekonana, że urodzę w terminie. Nawet nie mam myśli, że może to być wcześniej więc byłabym mocno zaskoczona :)

Doktorka w pn na wizycie pow ze skurcze skróciły ta szyjkę... Bo mierzyla ja w czw i pn. Nic ważne ze wszystko zamknięte. :) skurczy dziś nie mam od zastrzyku ale brzuch cały mnie boli tak dziwnie jak bym zakwasy miała ale uznałam ze rośnie i pewnie dlatego

reklama
Ewel czyli jednogloscnie nie czytasz nic na necie rozpocznij ogladanie hmmmm np pamietnika wampirow serial dla nastolatek ma z 10 sezonow chyba wiec spokojnie do 42 tygodnia od pierwszego sezonu ci starczy.
Szyjka czy 3,4 czy 2,6 to bez roznicy bo obie na 32 sa dlugie i zamkniete a z lezeniem to nie jest tak ze ty masz lezec plackiem w lozku w sypialni tylko masz siedziec sobie na fotelu na kanapie polegiwac na tej kanapie a dla urozmaicenia przeniesc sie na drzemke do sypialnie.
Wiec od dzisiaj codziennie zdajesz nam sprawozdanie z 7 odcinkow jakiegos mlodziezowego serialu :-)

Do góry