reklama

Listopad 2015 :)

wnuczka ja popieram takie działanie a że wiem że świństwa dziecku nie dajesz to pochwalam dwa razy :-)
ja też lubię jak mój Stasiu wcina fajne i smaczne rzeczy. jedyne czego mu nie daję to przesłodzonych pseudo słodkości.

mój jak do niego wyciągam rączki próbuje za raczkować ale chłopak kompletnie nie wie co zrobić z dupcią jak podpiera się na rączkach :-)

mam z nim ogromny problem przez to bo gdy go posadzę on zaraz przybiera pozę do raczkowania jednak za miast raczkować on rozkłada się jak żaba z bezsilności zaczyna albo krzyczeć albo płakać i tak przez cały dzień. o zgrozo kiedy on się nauczy tego raczkowania....

reklama
A ja bym chciała żeby mała siedziała. Bo ciągle tylko chce stać! Zozjazd ciągła robi tymi nóżkami i musze non stop przy niej być.Boje cie czy to nie zaszkodzi, dla stóp, kręgosłupa czy jeszcze czegoś innego...

U nas pada! wiec dziś siedzimy w domu...:(
Mała marudna, chyba przez zęby. Idą dwie jedynki na raz. Mam nadzieje ze potem jej przejdzie :P, że taka marudą nie będzie

Miniaaa tego się boję.
Ale co mam zrobić, staram się żeby leżała (bo nie siedzi) to płacze jak ją kładę.

Dziś ugotowalam małej pulpeciki z piersi kurczaka z marchewką. Troszkę pojadla, troszkę wypluła

Załączniki

• DSC_0464.JPG
    DSC_0464.JPG
    723 KB · Wyświetleń: 78
Ostatnia edycja:
Maselko co skórkę od chleba?

Maluszki ponoć mają taki odruch, że nie połykaja tego co zalega w buzi, tylko wypluwaja lub wymiotują.
Ja mojej daje skórkę, jabłko, dzis pulpeciki mlamlała.
Jak ugryzie za duży kawałek, to ma minę* jak do wymiotowania i wypluwa.
Zawsze jak coś jej daje do picia czy do jedzenia jestem przy niej, samej jej wtedy nie zostawiam

Mikolaj dostal kawalek morelki do possania i mu posmakowala :) na truskawke sie wykrzywil, chyba byla za slodka. A banana w ogole nie chcial...ale chyba byl zmeczony. Tez bym chciala, zeby siedzial bo by zaczal dostawac jedzonko do lapci a tak na razie sloiczki.

Nasze maluszki muszą się nauczyć gryźć, a jak nie będziemy im dawać nic innego tylko zmiksowane papki, to kiedy mają tę umiejętność nabyć.

Daj skórkę do rączki juz on będzie wiedział co trzeba z tym zrobić :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry