reklama

Listopad 2015 :)

u nas młody jest rozgadany ale po swojemu opowiada i przy tym gestykuluje. Mama mówi sporadycznie jak mu znikam z pola widzenia i się zaniepokoi. Nie chce naśladować i powtarzać ale doskonale wszystko rozumie. Widocznie taki typ i wszystko przyjdzie z czasem. Teraz bardzo się skupił na ruchowym rozwoju. Ja tam jestem z niego dumna :D Jest taki mały i taki zakręcony, wszędzie go pełno. Ostatnio znów jakoś podrósł bo widzę, ze w nosidełku głowa coraz to wyżej. Ogólnie głowa mu ostatnio urosła. Dziś po 3 tygodniowej przerwie byliśmy na rehabilitacji. Babeczka była w szoku że tak się zmienił i takie postępy ruchowe.
Mikołaj ostatnio z jedzeniem zrobił się wybredny. Jednego dnia zjada zupę z gniecionymi widelcem warzywami a innego dnia domaga się zmiksowanie. nie chce też jeść drugiego śniadania. pogryzie troche jabłka, pomemła banana. Jogurty z dodatkiem owoca czy serki naturalne rolmlecza nie bardzo. ale dziś jak dostał ciasto z pieroga to mało nie oszalał ze szczęścia... ale ciasto posmarowane serkiem już było bee. Ogólnie jest kluchowo/bułkowy. Jutro może mu zrobię lane kluski na krowim mleku, tak na spróbowanie.

Z odstawianiem butli to pewnie nie będzie problemu bo coraz mniej entuzjastycznie podchodzi do takiej formy jedzenia. Ostatnio wypijał butlę 1-2 razy. Rano i wieczorem ale raczej 1x. Polubił kasze. Także daje mu różne dla odmiany. Z butlą jest o tyle wygodniej, że np. tak jak dziś mi usnął o 17:30... to mogłam mu dać mleko bo kaszy śpiąc by nie zjadł.

U nas nocnik super się sprawdza rano, praktycznie zawsze kupka do nocnika. W ciągu dnia trochę ucieka a przed kąpielą to już taki szał ciał, że ledwo mogę go utrzymać, tak się do wanny rwie...w efekcie raz zrobił kupę do wanny :/

Teraz jesteśmy na etapie odstawiania smoka.Muszę tylko nad męże popracować bo jakoś nie może przyjąć do wiadomości, że żegnamy się ze smoczkiem...

reklama
Czasami nie zdąży się do końca wybudzic zaczyna się wiercic kręcić jęczec i wtedy szybko robie zjada czasami sie wybudzi całkiem i z reguły godzinę zanim dobrze uśnie... je na noc kasze manne z mlekiem i owocami kolo 20-21 potem kolo 4 5 czasami 6 wypiła trzysta mleka z kleikiem ryżowym...

Czasami nie zdąży się do końca wybudzic zaczyna się wiercic kręcić jęczec i wtedy szybko robie zjada czasami sie wybudzi całkiem i z reguły godzinę zanim dobrze uśnie... je na noc kasze manne z mlekiem i owocami kolo 20-21 potem kolo 4 5 czasami 6 wypiła trzysta mleka z kleikiem ryżowym...
Trzysta wody? Ile miarek mleka do tego? I ile kleiku?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wnuczka 730? Ale.przez cały dzień chyba?
Moja na jeden raz max 150, ostatnio na kolacje po 60-100ml.A było 180.

My już po roczkowej imprezie, udana, a mała spala tylko 20 min dziś ale Była dzielna i dała rade.

Mam tak *** sytuacje ze musze zarejestrować się w urzędzie pracy by mieć ubezpieczenie... Bo mój pracodawca nie żyje, a skończył mi.się macierzyński i jestem bez ubezpieczenia. A znając życie pewnie teraz gdy go nie mam będzie mi to potrzebne

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry