reklama

Listopad 2015 :)

Kinga trzymaj sie, przechodzilam to jakies 2 tyg temu juz myslalam ze mam jakas depresje ciazowa, ale na szczescie minelo;) jest o wiele lepiej, przynajmniej juz jem i to chyba az za duzo;/// musze sie ograniczac. I mdlosci tez przeszly;)

reklama
Mi lekarz powiedzial-im wiecej dolegliwosci tym lepiej dla ciązy;-) ja jestem juz spokojniejsza,ale pewnie nie na dugo. Jutro mam konsultacje z endokrynologiem bo mi tarczyca wariuje.
Dostalam tez l4... poinformowalam o tym pania dyr...nie byla zadowolona. A uprzedzalam ją ze tak moze byc juz 2 tyg temu. Dostalam zjebe,ze mam zwolnienie na 3 tyg a ona potrzebuje na 30 dni, bo inaczej nie moze zacząc szukać kogos na zastępstwo. O. Taka wdziecznosc za 7 lat pracy, bez zwolnien. Tylko po poronieniach.

Ze niby szary czlowieczek ma wiedziec ze pani dyrektor potrzebuje zwolnienie na30 dni tylko ze pani dyrektor nie mysli o tym ze lakarz wystawia zwolnienie na tyle za ile ma byc nastepna wizyta znavzy ze co masz dostac l4 na 30 dniisc na wizyte za 3 tyg a pozniej za tydzien isc na nastepna po kolejne l4 . ja mam wychodzi na to fajne szefostwo owszem powiedzieli ze bedzie mnue brakowalo i czekaja az wroce ale pytaja jak sie czuje jak dziudzius i tak na luzie rozmawiamy jak nosze l4

Ja sie obawiam ze mam jakas skaze bialkowa w ciazy.. Mleznych produltow jesc nie moge miesa tez nie nardzo pasztetow oczywiscie tez nie.... Pozostaje tylko SUCHY CHLEB DLA KONIA :-) ogolnie to moj nastroj jest dziwny bo potrafie sie godzine smiac z byle czego a potem ogladajac reklame rozkleic sie i plakac :-D generalnie czuje sie jak nadmuchiwany balonik.. A i sttasznie mi smierdzi w domu :-) szczegolnie zapach psa mnie dobija i wszedzie czuje pot, albo stare piwo nie wiem generalnie smrod :-)

Dziewczyny a zna ktoras z Was jakies przepisy na dania dla ciezarnych podobno sa takie diety ale znalezc nie moge...

Oletka pamirtam jak pisalas o swoich klootach z jedzeniem.. Ja przynajmniej jesc moge tylko ze przelatuje to tylko przeze mnie wszyscy mowia ze schudlsm.. Co prawda ja tego nie widze ale moze to dlatego ze czuje sie nadmuchana i juz ciazowe ciuchy nosze bo mnie nie wkurzaja :-)

Ja nie schudłam mam dwa kg na plusie a to dopiero pierwszy trymer a jak u was z przybieraniem na wadze ?

To tak nie bardzo by martwić się wagą w ciązy ogólnie każdy zawsze mówi teraz sobie nie odmawiaj bo dziecko potrzebuje. A jak ktoś usłyszy słowa dieta od mamy z brzuszkiem to już w ogóle tragedia.

Ja wiem sama po sobie że bez odpowiedniej diety w ciąży doprowadzę się do stanu krytycznego . Więc niech sobie babki ciotki teściówki gadają co chcą a ja chce się pilnować i nie przytyć więcej jak 10 kg książkowo max 10 kg.

A co do przepisów dla kobiet w ciąży to nie znam takich ale korzystam ze strony smak zdrowia dużo fajnych potraw bez smażenia i zdrowych, masa warzyw , mąka praktycznie tylko żytnia , ryby czyli wszystko co najlepsze dla dziecka :)
Polecam.
Stosuje jej przepisy półtora roku i tak na marginesie udało mi sie dzięki temu schudnąć 37 kg :) w 8 miesięcy reszta to już trzymanie wagi .

Ale tez to glupota jak nie ktorzy mowia jedz bo was dwojka trzeba jesc wartosciowe rzeczy wlasnie a nie byle co a podwojnie jak za dwojke....ja np nie daje rady nie zdrowym rzecza mam.chec np na frytki ale zjem garstke i moj zoladek sobie nie radzi z tym ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry