reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ja zaraz będę jadła wrapa z maca :) a ja sie nie smaruje narazie nie mam suchej skory a rozstępy to mnie ominą mam pare na biodrach i pod kolanami wyłażą mi po porodzie zawsze :)

ja w pierwszej ciazy smarowałam sie czym popadnie, do porodu mialam jeden rozstep - obok blizny po wyrostku. po porodzie jak wrocilam do domu po tygodniu - caly brzuch w kreseczki :D załamałam sie heh
w drugiej to olałam, nie przybył mi ani jeden... moze nie miał juz gdzie :D
teraz tak samo, nie smaruje niczym.... nie ma sensu. :-D

Ja już dawno doszłam do wniosku, że nie ma co analizować skuteczności kremów na rozstępy bo nie ma jak jej ocenić. Ja stosowałam w pierwszej ciąży jakiś super krem i mam jeden malutki rozstęp, który teraz widać, ale jak miałam płaski brzuch nie było śladu. Nie wiem czy jakbym nie stosowała kremu byłoby ich więcej i nigdy się tego nie dowiem. Teraz używam normalnego kremu do ciała tego co zawsze. Zobaczymy

Ja tez nie wierze w super specyfiki rozstępy są uwarunkowane często genetycznie moja mtak babka nie miała i ja tez na brzuchu nie mam i teraz to juz tym bardziej nic mi nie wyjdzie zreszta pózniej będę sie martwić nadmiarem skory chyba sobie trzaśnie plastykę i będzie

Ja się smaruję oliwką dla dzieci tak zapobiegawczo. Moja mama nie miała rozstępów więc liczę,że oprócz bladej karnacji odziedziczyłam po niej też to :-)

Ja w pierwszej ciazy nic nie stosowałam.i rozstępów.na brzuchu zero jedynie na biuscie bo mi urósł niesamowicie :/ a teraz się smaruje ale.czy to.coś faktycznie pomaga

Ja sie smaruje ale podchodze do tego z dystansem bo czuje ze jak maja sie pojawic to i tak sie pojawia. Mam juz kilka prazkow na biodrach po okresie dojrzewania wiec i teraz mnie to nie ominie ;) 2miesiace uzywalam biooila bylam zadowolona bardzo ale wyczytalam Ze warto zmienic zeby skora sie nie przyzwyczajala wiec zmienilam na olejek z tolpy straczny smierdziuch-nie polecam ;) mialam tez oliwke do mycia z tolpy ale tez nie polubilam jej bo slabo nawilza i trzeva pozniej i tak czyms sie smarowac. Uzywalam tez kosmetykow z palmersa ale zapach tez mi przeszkadza. Teraz mam oejek i krem z hippa i jest fajny. Mam w zapasie jeszcze zestaw z musteli ale jeszcze nie probowalam ;) jak na razie jesli chodzi o samo uzywanie to polecam tego hippa i bio oila a efekty to mysle ze po kazdym takie same -w zaleznisci od sklonnosci ;)

reklama
Dziewczyny to czy będą rozstępy zależy od naszych genów, można się smarować i mieć dużo, a można nic nie robić i nie mieć :) ja tam wole się smarować balsamem Palmers, rano i wieczorem, wole nie mieć potem wyrzutów sumienia, że nic nie robiłam i jestem sobie winna rozstępów, a tak zobaczymy czy będą, mam nadzieję, że nie będzie tak źle :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry