• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Czesc Dziewczyny!
Melduje sie z .... pracy :)
Wczoraj bylam na wizycie i dostalam zgode na powrot do pracy. Bardzo sie ciesze bo to przede wszystkim oznacza ze z ciaza, Hania jest wszystko ok. Oczywiscie bez delegacji itp tylko spokojna praca biurowa.
A na wczorajszej wizycie Hanek szalal jak wariat i ciezko bylo go pomierzyc i wszystko posprawdzac wiec moja wizyta trwala dluuuuugo ale sie udalo i jest ok :) Moje cisnienie tez, waga w normie.
Tylko jedno mojej doktor sie nie bardzo podoba - lozysko, ktore mam na przedniej scianie i dosc nisko (ale nie przodujace). Jednak bardzo blisko blizny po poprzedniej cc i jesli sie nie podniesie moze zaczac wrastac w blizne co nie jest niestety dobra wiadomoscia ale poki co postanowilam nie myslec na zapas i nie zamartwiac sie. Mamy obserwowac i na raxie tyle. O, i tego sie trzymam.

Ja jako nastolatka w okresie dojrzewania nabawilam sie rozstepow na biodrach i piersiach wiec bylam pewna, ze w ciazy bedzie masakra. Smarowalam sie Mustela i nie mam ani jednego po-ciazowego, mimo ze przytylam sporo. Teraz tez uzywam Musteli i licze na to ze bedzie skuteczna i tym razem.

U mnie w 19 tyg lekarz powiedział ze prawdopodobnie chłopak i potwierdzil teraz na polowkowym w 21tyg:) ale dopiero teraz uwierzyłam jak pokazał nam woreczek i armatke jak stwierdził:)
Za kawa ja nigdy nie przrpadalam wiec nie mam problemu, pije teraz inke :)

dziewczyny wszystkim Wam gratuluję dobrych wieści :-) super że znacie już płeć :-)
ja dziś jeszcze bez wymiotów :-) ale znowu przerzuciłam się na suchy chleb :-( wizytę mam za 2 dni a połówkowe w przyszłym tygodniu.

ja wzdęć nie mam ale mam za to syndrom leniwego jelita który to w ciąży dokucza bardzo bo nie można pomóc sobie w żaden sposób środkami przeczyszczającymi więc u mnie kupa raz w tygodniu z wielkim bólem

Finkemma mi polozna zabronila robic cytologi bo tez dostalam list zanim sie dowiedzialam ze jestem w ciazy i potem na pierwszej wizycie polozna powiedziala ze sie w ciazy nie robi cytologi

Mi przed planowaniem ciazy dr powiedziala cytologie masz dosc świeża to kolejna zrobimy jak juz zajdziesz... wiec chyba mozna ale w koncu mialam robiona na kontrolnej wizycie zaraz przed tą ciąża wiec teraz mam z glowy. A kawe czasem jedna wypije jak mnie najdzie. Z kawa jak i mocna herbata mozna z umiarem.

reklama
finkemma standardy w krajach są na pewno różne, ja pytałam o to na ostatniej wizycie (miałam robioną w każdej ciąży) i powiedziała mi, że w Polsce to obowiązek, jeśli lekarz nie robi to bardzo źle i robi się po to, aby wyłapać kobiety z gr. III (a potem kieruje je do poradni onkolog.), ja dodatkowo zawsze mam robiony posiew, bo bakterie mogą być bardzo niebezpieczne dla dziecka, szczególnie paciorkowiec

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry