Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
I to idealna ja się smieje ze dziewica jestem i jak jest I to powtorki co 3 lata, ja i tak robilam co rok. Dwójkę ma prawie kazda zdrowa wspolzyjaca kobieta. Świadczyc moze o jakimś stanie zapalnym ale to normalne. Od III podnoszony jest alarm i badania bo cos nie tak.
U mnie chyba na dwa lat przysługuje cytologia ja zawsze robię przy okazji jak jestem w Pl Wogole w Uk jest najwieksza śmiertelność właśnie na raka szyjki macicy trochę im ta profilaktyka kuleje tutaj
Ja pijam kawę. Jedną, czasami dwie, ale słabe. Pijam też colę bo w ciąży mi wyjątkowo smakuje. Obiektywnie podchodzę do zakazów w ciąży i staram się nie robić sobie niepotrzebnych ograniczeń. Jajecznicę też jadam i sery pleśniowe polskie mimo, że wiele osób mówi, że nie wolno...
Cytologię miałam robioną w ciąży. W obu ciążach zresztą
U mnie przy pierwszej ciazy od 37tyg mialam rozwarcie na 2cm i odszedl mi czop i jak lezalam na patologii to zrobili cytologoe zeby wlasnie paciorkowca wykluczyc wyszlam do domu i po tygodniu w ndz gralam w bambingtona i siatke w pn byl sex we wtorek kfc i w nocy mi wody odeszly
Mam nadzieje ze i tym razem bedzie samoczynnie wszystko i tak szybko jak za 1 razem
Odnosnie anegdod porodowych to moj maz byl bezbledny najpierw ze on tam nie bedzie zagladal ale zajrzal a potem jak synek sie urodzil i sie go zapytali czy chce pepowine przeciac to popatrzyl i do poloznej : a niech pani tnie
A jeżeli chodzi o poród to ja rodziłam 3 dni przed terminem i teraz też tak zamierzam. Robiłam wiele by poród przyspieszyć, nie podziałało nic, ale myślę, że jak pierwszy był przed to i drugi będzie. 3 dni to zawsze coś...byleby nie po bo to już potem bardzo meczące i stresujące musi być.
Powiem wam, że jak przed zajściem w ciążę troszkę bałam się porodu to teraz się nie mogę doczekać. Bardzo mnie ciekawi jak to będzie po raz drugi. Pewnie jeszcze pożałuje tej ciekawości
Ja miałam cytologie robiona na poczatku ciąży i wyszli mi zapalenie wiec myślę ze dobrze zrobić zęby bardziej nie zaszkodzić dziecku no ale tak jak piszecie SA rożne standardy i przekonania.
Ja kawę pije bo juz mogę tzn mój zoladek mi pozwala.
Uszylam siebie dzisiaj alladynki i jestem mega zadowolona bo będę miała w czym smigac. Przede mną jeszcze sukienka
Ja też bym wolała kilka dni przed terminem urodzić, bo po terminie już pewnie mega stres jest, że w każdej chwili może się zacząć. A tak chociaż z zaskoczenia by było. Ale możemy sobie chcieć, a dziecko i tak zdecyduje kiedy mu się na świat zachce wyjść
Cytologię miałam w pierwszej ciąży w listopadzie i teraz jak byłam w lutym to już lekarz stwierdził, że nie trzeba powtarzać.