reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Właśnie na necie piszą ze kobieta czasami może czuć przy nich bóle. Jak. Na miesiączkę... Nie wiem sama ciut się niepokoje

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ewel jak mialas to tylko 2 razy to nic pilnego sie nie dzieje spokojnie idz sobie do lekarza w najblizszych dniach dla wlasnego swietego spokoju niech ci zbada szyjke i zrobi usg.

Ja pewnie dostane cos rozkurczowego bo u mnie sa cosziennie i to po dobrych kilka razy wizyte mam na tydzien wiec sie nie martwie mala tanczy i fika serduszko poeknie miarowo bije.
Jutro albo w czwartek ide na glukoze i inne badania zeby juz na spokojnie we wtorej isc z wynikami . jeju ja jutro zaczynam 24 tydzien ale to zlecialo jednak.

Właśnie w nocy mnie ciągnęło w dzień ten boki brzucha bolały potem. Klucia i te okresowe... 2 nic jutro mam rano wizytę umowiona chyba na ip to nie ma sensu się pchać...

Ewel to tak łapie i puszcza macica zaczyna trenować przed porodem ale ale czy powinno bolec ? Mi sie wydaje ze u ciebie to to wszystko teraz szybko rośnie i do końca mięśnie nie nadążają i boli staram sobie przypomnieć jak miałam w pierwszej ciazy ale nie pamietam :) mnie nie bolało a szyjka sie skracała i skurcze miałam częste taki kamień w brzuchu ja to w pierwszej ciazy to byłam zażygalka wiec jedyne co pamietam to toaleta i krzaki :)

Mama postawilas diagnozę jak mój maz:) dodał jeszcze ze mało chodzę teraz i brzuch nie balansuje i ciągnie mnie boli itp. Na szczęście przeszło ale. Jutro pójdę na wizytę i powiem o tym

Ewel myślę ze to jak mama mowi kombo wszystko na raz. Ja dzis przegielam od 11 na nogach. Jak wracalam i i jechałam w korku ponad 40 min to jak sie poruszylam to myślałam ze mnie skreci z bolu w dole i pachwinie. Jak dlugo szłam caly prawy bok mnie ciągnął. A jak w autobusie zmienilam miejce na wygodniejsze i sie rozwalilam to któryś dzieć chciał chyba wentylację sobie przez pepek zrobić bo caly czas w tych okolicach dostawalam kopy. Rozrastamy się i tyle ale jutro idź spokojnie to będziesz spokojna.

Dzięki dziewczyny za wsparcie. No moja siostra ciągle mówi ze ja nie bolało nie czuła wiec kurde trochę nie sprawiedliwe ze jedni czują inni nie:)

Ewel kazda ciąża jest inna. Ale co najmniej polowa z nas czuje to samo. Ja teraz leżę na boku bo jak sie rusze to ciągnie :/ za dlugo na nogach tez zle.

Ja w sumie w nocy juz miałam takie ciągnięcia a teraz to już i bóle i klucia nie no dziwnie wytłumaczę doktorce jutro co czuje i jak. Może co ona powie. I zaradzi.

reklama
To jest tak ze macica sie rozciąga jak gumka w pierwszej ciazy moze byc najgorzej bo jednak musi sobie wyćwiczyć to rozciąganie i jak każdy mięsień sie meczy do tego dochodzą wiązadła ilośc tkanki tłuszczowej inne narządy jelita które sie musza gdzieś wcisnąć cały skomplikowany proces do tego długotrwały a na końcu poród nie ma co natura nas urządziła :) ale to zawsze lepiej niz biedne słonie :) te to sie nalezą w tej ciazy nie ma co przesadzać ze staniem chodzeniem bo bedą naczynka pękać na nogach żylaki sie robić z wsytskim z umiarem

Do góry