Witam mamusie.
Mało mnie bo wykorzystałam darmową siłę roboczą w postaci brata do odświeżenia pokoju dzieci i przedpokoju,pokazałam mu jak się maluje, załapał w mig. Malujemy lateksowymi, także nie śmierdzi i jest w miarę bezpiecznie dla dzidzi. Planuję jeszcze ostatni pokój wyremontować, ale tam większy remoncik się szykuje bo teściowa w końcu zgodziła się na usunięcie jej super starego i niemodnego segmentu i łóżek oraz wymianę paneli. Zrobię dziewczynkom tam ładny pokoik i dostawię tylko wersalkę dla niej. Sama w sumie jak zobaczyła, że remontujemy mieszkanie to doszła do wniosku, że przecież dziewczyny są coraz starsze i że powinny mieć już jakieś biureczka, a jej cały pokój jest niepotrzebny.
Co do kilogramów to u mnie +4, ale przy mojej nadwadze to i tak sporo. Boję się jesieni bo teraz apetyt na słodycze zabijam zajadaniem się owocami, i więcej się ruszam niż w pierwszym trym. Najgorszy będzie październik i listopad. W ciąży z najmłodszą przytyłam łącznie 7kg, także wynik nie najgorszy.
Jeśli chodzi o procenty to nie używam w ciąży w ogóle, Karmi też nie, nawet te Warki 0% jakoś nie specjalnie mi w ciąży podchodzą. Jedynie czasem przy dużym upale wypiję sobie dobrze schłodzoną.
Jeśli chodzi o objawy w ciąży, typu zgaga, czy zaparcia, to w tej chwili nie dokucza mi kompletnie nic i w końcu mam swój sielski 2 trymestr, gdyby nie wiercący się maluch w brzuchu i szeroko rozwinięty instynkt wicia gniazda to w ogóle bym nie czuła , że jestem w ciąży

Iza-wychodzi na to, że co lekarz to inne opinia i pewnie nie ma stadaryzacji postępowania w takich przypadkach w tym szpitalu. Jeżeli chcesz zostać w szpitalu, bo uważasz, że to będzie lepsze dla malucha i Ty będziesz spokojniejsza to może po prostu powiedz o tym lekarzowi. A ta szyjka była od początku taka krótka i- chyba nie, więc jak to z natury jest skrócona, nie kumam
Miłego dnia mamusie