reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja na poczatku byłam bardzo przeziebiona i wtedy straciłam dwa kilo. I dla tego może mam dopiero 2 na plusie. Ale przyznam że staram się jeść 5 razy dziennie i nie podjadac. Czasami ciężko to idzie,ale się staram [emoji12]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie z wagą od czerwca +6 i stoi doktor się śmiał ze na dietę przeszłam na co mówię że dużo jem i bardzo się ciesze ze stoi bo juz mam dość porodów gdzie dziecko waży ok 4 kilogramów. . Na czekałam się wczoraj na wizytę ponad godz miałam na 14 a jak się okazało to zaczęli cofać do poradni kobiety ze szpitala , bo cały szpital prądu nie miał w szoku byłam jak tak można , w tych czasach , i co w razie w eh ... przyjechała kobieta z szwem to była 8 ciąża i 21 tydzień dopiero i jeszcze nie udało jej się mieć dziecka , pytałam co tu robi zamiast szukać pomocy w innym mieście. ..

Linka one z oddziału schodziły na badania do poradni?? Masakra

Ja póki co mam +1kg ale dużo schudlam na początku a teraz za to szybko nadrabiam :)

Miłego dnia

Ja ich polityki nie rozumiem..wczoraj mi mówia że poleze do 24 tyg i założą szew a dzisiaj inna babka że nie ma co mnie trzymać bo to nie wiadomo czy mam z natury taka krótka czy jak.. mam chodzić na wizyty obserwować i tyle ..nie wiem czy mnie wypisza dzisiaj czy minimum te 3 będę lezec .. zglupiec można ..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam mamusie.
Mało mnie bo wykorzystałam darmową siłę roboczą w postaci brata do odświeżenia pokoju dzieci i przedpokoju,pokazałam mu jak się maluje, załapał w mig. Malujemy lateksowymi, także nie śmierdzi i jest w miarę bezpiecznie dla dzidzi. Planuję jeszcze ostatni pokój wyremontować, ale tam większy remoncik się szykuje bo teściowa w końcu zgodziła się na usunięcie jej super starego i niemodnego segmentu i łóżek oraz wymianę paneli. Zrobię dziewczynkom tam ładny pokoik i dostawię tylko wersalkę dla niej. Sama w sumie jak zobaczyła, że remontujemy mieszkanie to doszła do wniosku, że przecież dziewczyny są coraz starsze i że powinny mieć już jakieś biureczka, a jej cały pokój jest niepotrzebny.
Co do kilogramów to u mnie +4, ale przy mojej nadwadze to i tak sporo. Boję się jesieni bo teraz apetyt na słodycze zabijam zajadaniem się owocami, i więcej się ruszam niż w pierwszym trym. Najgorszy będzie październik i listopad. W ciąży z najmłodszą przytyłam łącznie 7kg, także wynik nie najgorszy.
Jeśli chodzi o procenty to nie używam w ciąży w ogóle, Karmi też nie, nawet te Warki 0% jakoś nie specjalnie mi w ciąży podchodzą. Jedynie czasem przy dużym upale wypiję sobie dobrze schłodzoną.
Jeśli chodzi o objawy w ciąży, typu zgaga, czy zaparcia, to w tej chwili nie dokucza mi kompletnie nic i w końcu mam swój sielski 2 trymestr, gdyby nie wiercący się maluch w brzuchu i szeroko rozwinięty instynkt wicia gniazda to w ogóle bym nie czuła , że jestem w ciąży:yes::happy2:

Iza-wychodzi na to, że co lekarz to inne opinia i pewnie nie ma stadaryzacji postępowania w takich przypadkach w tym szpitalu. Jeżeli chcesz zostać w szpitalu, bo uważasz, że to będzie lepsze dla malucha i Ty będziesz spokojniejsza to może po prostu powiedz o tym lekarzowi. A ta szyjka była od początku taka krótka i- chyba nie, więc jak to z natury jest skrócona, nie kumam:sorry2:

Miłego dnia mamusie

+7 i raczej jem normalnie. Nie przejadam się, choć przez pierwsze 2-3m-ce apetyt mialam mega i bez zadnych mdłości.
Odnośnie mojego pytania o basen to przecież jest nawet aerobik w wodzie dla ciężarówek. Żadna z Was nie chodziła na basen w ciąży? Hm to może sobie faktycznie odpuszczę

Napisane na GT-I9105P w aplikacji Forum BabyBoom
Ja chodzę. Lekarz nie widzi przeciwwskazań. Mi pomaga na kręgosłup. W poprzednicg ciazach zabrabial dopiero w 8-9miesiacu.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nad basenem też myślałam ale często mam później wysypkę od chloru i boję się jak to w ciąży by wygląd opało.
Chodzę za to na szkołę rodzenia i tam jest 40min ćwiczeń.

Joasia też mam problem ze zgaga... :(

Iza tak jest często, co lekarz to ma inne zdanie. I ty wystraszona zestresowana bądź mądra..

Ja jem raczej normalnie, ale mój mąż ciągle chodzi za mną że muszę jeść bo dzidzia będzie głodna. Bo jemu kiedyś ktoś wmowil że trzeba jeść za dwoje :\ i czasami się skusze ale muszę być bardziej asertywna.

Ja się dziś okropnie czuję.zreszta jak co rano ostatnio nie wiem czy to nie od eurytoxu.taka zamulona szczególnie po śniadaniu.

Życzę wam miłego dnia bo dziś cały dzień w plenerze, jadę na sesję.

Emka kciuki za wizytę &&&

Mama czwórki u mnie chyba to Wicie gniazda też się zalaczyla, pozytywnego zakończenia remontu :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry