reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
No daj spokój w takim miejscu. Ja tylko w kawiarni tej MC Cafe nie w MC donalds to trochę inaczej bi raz na jakiś czas kawę zrobię jednak trochę lżej tyle że czasem tam przy lodach deserach ale do kuchni się nie dotykam. A jakbym miała styczność z kuchnią to od pierwszego dnia bym poszła.
Może spróbuj czasem trzeba sklamac. Ja bym chyba zadzwoniła właśnie ze np zemdlalas w pracy i szef ci każe donieść zwolnienie i ew o wizytę u gina albo jakiegoś kierownika i się kłócić o swoje. A masz tam umowę o pracę?

Kejti, ja właśnie cały czas na kuchni i kasie. A przez 8 godzin nawet 5 minut na przerwę nie mam ( jako kierownikowi zmiany nie przysługuje mi pół godzinna przerwa)
Pracuje tam od 2 lat i od samego początku mam umowę o pracę, bezterminowa na cały etat. A i tak teraz szef idzie mi na rękę i pracuje 4 zamiast 5 dni i czasem dostaje krótsze zmiany np 4-5 godzinne.

Nie wiem u mnie to jest tak że jak przynosze zaświadczenie o ciąży to muszą ci dać max 8h u przerwa w połowie pół godziny nie ważne jakie masz stanowisko i tam dużo innych zasad

Koalka mam nadzieję bo już zaczynam mieć dość takiego samopoczucia zjem coś źle nie zjem jeszcze gorzej. Robię śniadanie biegam do kibla, obiad tak samo. A zakupy to już czasami porażka chodze po sklepie i mnie ciągnie.

Lilith no to mamy przewalone ale i ciebie już niedługo 2 trymestr więc bliżej jak dalej ja zaczęłam już 9 tc więc ten najgorszy też etap. Powiedz co jesz bo ja już dla siebie nie mam pojęcia
U mnie przełom 8/9 tydzień ciąży to było apogeum mdłości i wymiotów. Wymiotowałam i wyłam a najgorzej było wieczorem i w nocy odbijanie, musiałam spać na siedząco. Każdy ma inaczej ale jeśli czujesz że jest gorzej niż wcześniej to prawdopodobnie już końcówka mdłości u mnie właśnie tak było.
Ja zanim wstałam to albo jadłam banana żeby podnieść cukier albo jablko bo zabijało mi metaliczny smak po obudzeniu. Zero mięsa i smażonego nawet kotlecika nie mogłam zjesc bo cierpiałam 2 dni po nim. I nic co było doprawione ziołami bo też mi się odbijało. Jogurciki jadłam- activie jakoś mi regulowała prace żołądka, platki owsiane z jogurtem i miodem, wszystko takie lekkie musilam jeść. Wiele razy skusilam sie na frytki bo ślina mi kapała ale później 2 dni wyjęte z życiorysu - tylko ja i ubikacja. Teraz jest o niebo lepiej, bfak wymiotów i mdłości ale nadal mam obrzydzenie do wędlin.

Dziewczynki! Moje maleństwo ma 15mm :) serduszko pyka:) <3 jestem szczęsliwa, wg USG 7 tydzien 5/7 dzień.
jestem przeszczęśliwa!

Lekarka kazała mi przyjśc na wizyte 4 maja , a pozniej jeszcze na prenatalne.
Przepisała mi dupka mam brac 3 x 1,
Super uczucie usłyszeć serduszko. Ja swojego kropka usłyszałam w szpitalu poraz pierwszy przy krwawieniu, mało pozytywne ale piękne to było.
15mm to ja miałam w 8tyg, wogóle moje maleństwo jest leniwe i nie chce szybko rosnać, nie wiem czemu mama taka kobyła wysoka 177cm, może poszlo w tatusia który jest niższy i drobniejszy :laugh2:

reklama
Pterusinska zmień lekarza. Jak źle się czujesz i zawalasz pracę to musi dac Ci zwolnienie bo jest za Ciebie odpowiedzialny...
Edit. Idz do rodzinnego i powiedz jaka jest sytuacja, oni tez wypisuja chwilowo.
Dobra już wszystko doczytałam :/ lipe masz Trzymam kciuki
Maleducada wczesniej tesciowa, obecnie małż . W domu będę miała ten komfort ze pójdę do wc kiedy chce, zjem jak będę glodna i przycupne na tyłku choć na chwilkę. Zaczyna się ciepło i spacery pójdą w ruch
Już wszystko przeczyscil, co tylko się dało i dalej zawiesza się, chociaż nie na każdym praniu. Ja mam pralkę i suszarkę w piwnicy a jak ciepło wieszam na zewn także u mnie też dosyć często chodzi
Ivi koniecznie pochwal się tortem, a może masz jakiś przepis na smaczny torcik. Zbliżają się mojego syna urodziny...
Mania super :) graciory
No to pojadłam sobie spaghetti i teraz męczy mnie. Szlag by to wziął :(

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry