Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Daj znać po wizycie jak tamOstatnio w miarę regularne, średnio co 30/31dni. W październiku przestałam karmić piersią młodszego syna. (Jeden i drugi na cycu po 2lata) dzisiaj do lekarza na 13.20 ale jak znam życie to będzie z godzina opóźnienia jak zwykle.. oszaleje w tej poczekalni. A w jakim czasie straciłaś poprzednie? I lekarz znał przyczynę?
Co do snów to miałam dziś mega porąbany, były miłości, romanse, rozstania, rejsy luksusowymi jachtami... Ale był też wątek ciąży - byłam na badaniu w 5 tyg (na jakiejś egzotycznej wyspie) i nie było serduszka, gin mi powiedział że to koniec, mam wziąć tabletki i czekać na krwawienie. No zrozpaczona byłam, ale wstrzymałam się z tabletką parę dni, szukałam innego gina i nagle zaczęłam czuć to serduszko, normalnie jak rękę przyłożyłam do brzucha to czułam że bije i taka byłam szczęśliwa że dzieciątko żyjeDziewczyny też tak macie że w nocy nawiedzają was jakieś dziwne sny ? Ja nie dość że w nocy to i jeszcze ba popołudniowej drzemce z małym mam takie pokręcone sny , niektóre związane z ciążą. A dzisiaj w nocy to mężowi bym tętnice przegryzła bo kładł swoje nogi na moje i takie były ciężkie jak nigdy haha![]()
tutaj 6+1 tcA który tydzień macie obecnie? Pochwalcie się usg w najbliższym czasie, moja wizyta za tydzień![]()
ja w pierwszej ciąży przyrost bety miałam 144% i jest chłopiecJa w poprzedniej ciąży miałam przyrost 160% i dziewczynka, więc coś w tym jest![]()
My już mamy jedną dziewczynkę i chcielibyśmy drugą. Jak będzie chłopczyk to też ok. Dużo rzeczy po córce mamy w neutralnych kolorach, więc się nie pozbywałam. Dobrze, że strych dużyja w pierwszej ciąży przyrost bety miałam 144% i jest chłopiec
Teraz po cichu liczymy na dziewczynkę![]()
Ja przytyłam 21 a już mi zeszło 23A mi na odwrót, prawie w ogóle nie chce się jeść, nie mam na nic ochoty.. zachcianki przychodzą dopiero o 20tej ale zazwyczaj na to czego nie ma w domu, a nie będę męża o tej godzinie do sklepu juz wysyłaćwczoraj mnie naszło na chrupki z dzieciństwa, których już nawet nie produkują
narazie na wadze -2kg ale mam jeszcze duży zapas, który został po światach i feriach więc może to dobrze
z pierwszym synem przytyłam w ciąży 20kg (pierwsze 10kg w 2 i 3 miesiącu)
z drugim już tylko 7kg ale wtedy też startowałam z zapasem
![]()
Mnie w poprzedniej ciąży lekarz, na połówkowych, próbował wkręcić, że jednak chłopakJa też mam wszystkie rzeczy po chłopakach swoich jeszcze pochowanejak byłam w drugiej ciąży to bardzo chcieliśmy dziewczynę i w 12tc lekarz powiedział,że na 99% dziewczynka (z USG z ułożenia kości łonowej) na kolejnej wizycie okazało się, że na 100% chłopczyk, bo już miał co trzeba
nie pytajcie.. wstyd ale popłakałam się jak wyszłam z gabinetu, bo już się nastawiłam. Teraz bym nie wymieniła swojego synka na nikogo, a jest taki śliczny, że wszyscy myślą, że dziewczynka mimo, że ubierany jak chłopczyk przecież i często tak samo jak starszy brat
Teraz starszy syn chce znowu brata, mąż liczy na córcie, a mi wszystko jedno już, oby zdrowe i napewno nie chce wiedzieć jak nie będzie 100% pewności
![]()
Ponieważ najnowsze zalecenia są takie aby do 8 tygodnie nie używać dopplera przy badaniu serduszka dlatego słucha się na późniejszych usgJa dzisiaj po wizycie, zarodek jest, coś tam migotało, ale jeszcze nie słyszałam serduszka. Lekarz mówi, że ciąża będzie młodsza, ale się w ogóle nie dziwię, bo mam nieregularne cykle, czasem nawet 38 dni, więc trudno określić kiedy była owulacji, a ja nie sprawdzałam. Generalnie wszystko w porządku, beta pokazuje, że ciąża rozwija się dobrze. Dał mi Duphaston na wszelki wypadek i od razu pobrał próbkę do cytologii. Kolejna wizyta za 3 tygodnie, żeby lepiej określić termin porodu![]()