reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2023

U mnie też od kilku dni brak jakichkolwiek objawów, nawet piersi stały się już takie mniej dokuczliwe. Sutki mam za to gigantyczne! Mdłości nie mam, tylko jak gadam o jedzeniu albo na coś smacznego spojrzę, to mam uczucie takie głodu, że jak czegoś nie zjem, to wtedy mnie mdli, bo ssie mnie w żołądku. 😂 I nie musi być to na co patrzyłam lub o czym mówiłam, ale muszę zjeść od razu. 🙈

reklama
super, że glukoza w normie :)
ja tsh i ft4 mam zrobić na tę konsultacje za 5 tygodni. Lubię tę nową endo, czuję się bezpiecznie pod jej opieką.

mnie teraz nawet piersi nie bolą :) ja też biorę baaardzo dużo proga, i na początku jak ładowałam w siebie te ilości to był dramat, nie mogłam spać tak mnie wszystko bolało. Teraz tak jakby organizm się przyzwyczaił? i nie bolą nic a nic.
Bardzo ważne jest, żeby czuć zaufanie do lekarza.
Mam tak samo ze swoją endo- to doświadczona babka i już się cieszę na poniedziałkową wizytę.

A też gdzieś czytałam, że czasem organizm przyzwyczaja się do ciąży i wtedy objawy nie są nasilone lub w ogóle ich nie ma.

U mnie też od kilku dni brak jakichkolwiek objawów, nawet piersi stały się już takie mniej dokuczliwe. Sutki mam za to gigantyczne! Mdłości nie mam, tylko jak gadam o jedzeniu albo na coś smacznego spojrzę, to mam uczucie takie głodu, że jak czegoś nie zjem, to wtedy mnie mdli, bo ssie mnie w żołądku. 😂 I nie musi być to na co patrzyłam lub o czym mówiłam, ale muszę zjeść od razu. 🙈
Mi przy 37,7 kazał już wziąć Apap zeby gorączka nie szybowała w górę. Dzięki Bogu na razie spadła, ale łamie mnie w kościach i w dole kręgosłupa. Tez mam wizytę 16.03 i chyba zwariuje do tego czasu :(

Dziewczyny, ale wiecie, że nie musicie mieć objawów i to też jest ok? 😉 Nie wszystkie mają to samo, niektóre mają pełen pakiet niedogodności, inne zupełnie żadnych. Ja tam się cieszę, że mi nic nie jest 🙏 mam nadzieję, że radość nie jest przedwczesna 😅

@Biankus dziękuję, chyba lepiej. U nas to jest tak, że ja się trzymam zawsze w miarę, albo nie choruję albo lekki katar, czy gardło ewentualnie. Mąż za to zawsze łapie od córki wszystkie wirusy 🙈 także podwójna katastrofa w domu. Na szczęście chyba oboje wychodzą na prostą 🙏
@hachette my jesteśmy wykluczeni z życia towarzyskiego przez ciągłe chorowanie 😅 ale mam nadzieję, że chociaż nad jezioro uda nam się wyskoczyć w ten weekend.

Moje pierwsze wymioty zaliczone 🙁 a rano zapowiadało się że będzie nienajgorzej w tym temacie, masakra najgorsze że mdli mnie ale w miarę normalnie odczuwam głód i nie wiem czy przez to nie pogarszam sytuacji, może powinnam ograniczyć trochę jedzenie. Jestem wyssana przez te mdłości, dopadły mnie po południu że zdwojoną siła..
Z innych tematów - umówiłam się na ponowne USG na 17.03 więc czekam z niecierpliwością. I powiedziałam o ciąży swoim rodzicom, nie wytrzymałam 😅

Dziewczyny dużo zdrówka dla Was ❤️ i nie stresujcie się, ja w poprzedniej ciąży przechodziłam mnóstwo infekcji, szczególnie zatok , dwa razy nawet brałam antybiotyk i wszystko było dobrze, więc spokojnie, nie denerwujcie się , wszystko będzie dobrze 😊

Dziewczyny, ale wiecie, że nie musicie mieć objawów i to też jest ok? 😉 Nie wszystkie mają to samo, niektóre mają pełen pakiet niedogodności, inne zupełnie żadnych. Ja tam się cieszę, że mi nic nie jest 🙏 mam nadzieję, że radość nie jest przedwczesna 😅
Oj wiemy, wiemy, ale jak się długo starało o swoje pierwsze, jest ono wywalczone długimi staraniami, a po drodze miało się nieudaną ciążę jedynie z bolącymi cyckami, to tak trochę czekam na chociaż 1/10 objawów, które niektóre dziewczyny mają.

U mnie brak objawów automatycznie włącza czerwoną lampkę 🚨.

reklama
Dziewczyny czy robiliście same sobie badania przed wizytą czy lekarz zlecał?bo tak się zastanawiam czy coś robic

Do góry