reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

Hej. Nie nastawiaj się negatywnie. Jest pęcherzyk i ciałko żółte co oznacza że niedługo się pojawi zarodek.Tak nawet mówił mój lekarz jak przyszła i też to było widać. Pozatym wcześniej sama pisałaś że pewnie przesunęła Ci się owulacja więc ciąża młodsza pewnie. Co mówi lekarz ?
No lekarz powiedział że przy naturalnych ciążach nie można tak od razu tej mojej ciąży przekreślać, że gdyby to było invitro i znany byłby termin zaplodnienia to byłby to zle rokujący obraz USG. Dlatego kazał mi zbadać tą betę i sprawdzić przyrost. Tak też zrobię ale wolę się pozytywnie zaskoczyć niż znowu rozczarować.

reklama
Nie tylko Ty, u mnie w niedzielę 30 osób na obiedzie, samo rodzeństwo męża z dziećmi 😅 tylko że to u nas w sumie taki standard, w każde święta ich tyle + kilka razy w roku, urok mieszkania w domu rodzinnym, i kminię jakie jeszcze jedno ciasto wymyślić i sałatkę 🤔
Omg 😳 toż to szaleństwo. Mam nadzieję że każdy coś przygotuje tak jak u mnie 💪👍
Też czekam na pierwsze 🥹❤️

Dziewczyny, w jakim celu bierzecie duphaston/luteine?? Jestem w tym trochę zielona
Ze względu na wcześniejsze sytuacje
Ja wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę na mdłości,syrop nic nie dawał,zobaczymy czy te leki pomogą...

Ja też na drugie
Przypomnij jaka to tabletka. Bo ja już mam dość tych mdłości. Przez to jem same takie sobie rzeczy.
Króliczek 😍 święta mi się udzieliły 😂

Hej dziewczyny. U mnie chyba niestety znowu nic z tego nie będzie. Jest pęcherzyk i ciałko żółte niestety zarodka nie widać. Lekarz kazał zbadać przyrost bety bo mówi że przy naturalnych ciążach takie rzeczy się zdarzają, ale ja się przestałam już łudzić.
Hej, a może owulacja była opóźniona (u mnie na USG było niby 5+6, ale z moich obserwacji wynika, że miałam przesunięcie). U mnie na razie lekarka, która wykonywała USG i lekarz z dziejszej teleporady powiedzieli żeby uzbroić się w cierpliwość i powtórzyć USG za 2 tygodnie (generalnie oboje wspomnieli, że nawet badanie wykonane ze 3-4 dni później mogłoby pokazać zarodek).

No lekarz powiedział że przy naturalnych ciążach nie można tak od razu tej mojej ciąży przekreślać, że gdyby to było invitro i znany byłby termin zaplodnienia to byłby to zle rokujący obraz USG. Dlatego kazał mi zbadać tą betę i sprawdzić przyrost. Tak też zrobię ale wolę się pozytywnie zaskoczyć niż znowu rozczarować.
Więc na spokojnie sprawdź przyrosty i bądź dobrej myśli, bo musi być dobrze 😘

Omg 😳 toż to szaleństwo. Mam nadzieję że każdy coś przygotuje tak jak u mnie 💪👍

Ze względu na wcześniejsze sytuacje

Przypomnij jaka to tabletka. Bo ja już mam dość tych mdłości. Przez to jem same takie sobie rzeczy.

Króliczek 😍 święta mi się udzieliły 😂
Ha niestety zawsze przyjeżdżają na gotowe, tak też będzie tym razem, i zasiądą królowe za stołem i żadna nie zapyta czy coś pomóc 🫣 dobrze że córki już mam od podawania do stołu 😅

Robię w końcu sałatkę z selerem i jednego ciasta mi brakowało i zrobię Dakłas 🥰🥳

Dziewczyny rzeczywiście widzę króliczka na usg, ale czad 😄

Też czekam na pierwsze 🥹❤️

Dziewczyny, w jakim celu bierzecie duphaston/luteine?? Jestem w tym trochę zielona
Progesteron generalnie na podtrzymanie, o ile są symptomy niewystarczającej ilości progesteronu. Duphaston doustnie, a Luteina chyba tylko dopochwowo, albo się mylę. Ja w pierwszej ciąży miałam plamienia i dostałam Duphaston, w drugiej dostałam go po oznaczeniu progesteronu od razu, na cały pierwszy trymestr. Teraz, przy 3 miałam dostać Duphaston, ale lekarz powiedział że możemy spróbować z Luteiną.

Dobrze wiedzieć, że są takie opcje w razie ew. plamień, ale u Ciebie jest ok, czekasz na pierwszą dzidzię i jest duża szansa, że nie będziesz potrzebowała wspomagania :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry