reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lodzianki- czy slyszalyscie o..? bo my bylismy :)/dlugie

Ostatnio bylismy w zoo i znalezlismy takie oto ogloszenie:

"Jesli Twoje dziecko potrzebuje kontaktu z rowiesnikami, jest ciekawe otaczajacego swiata, lubi "zdobywac przestrzen",
Jezeli chcesz zobaczyc swoje dziecko wsrod rowiesnikow,
Jezeli chcesz porozmawiac na tematy zwiazane z rozwojem dziecka, czy wymienic doswiadczenia z innymi rodzicami,
to taka mozliwosc daje Ci GRUPA RODZINNA.

.....Tu jest kontakt i ceny

a pozniej jeszcze:

mozesz:
- razem z dzeickiem spedzac czas na zabawie
- obserwowac zachowania dziecka w nowych warunkach
- wspoltworzyc atmosfere spotkan z innymi rodzicami i ich dziecmi.
------------------------------------------------------
ja cos takiego znam juz z Niemiec, bo tam pare lat mieszkalam. I tam sprawdza sie to doskonale. Prawde mowiac strasznie sie ciesze, ze ktos wpadl na taki pomysl. A co Wy dziewczyny myslicie o tym? Skorzystalybyscie?

Bylismy tam dzisiaj. Znajduje sie to przy zlobku.
René, moj 18-miesieczny synus, byl zszokowany(pozytywnie). Niestety poczatkowo, wcale go inne dzieci nie zainteresowaly.Porazily go zabawki i muzyka z pianina.Ale z czasem troche sie oswoil. Najszczesliwszy byl w basenie z pilkami. Nie znal tego jeszcze i to byl naprawde hit!
Zlobek jest w trakcie odnowy, wiec srednio to wyglada, ale za to ciocie mile, atmosfera ciepla.
Polecam!!! Bardzo chcialabym spotkac tam wiecej dzieciaczkow z mamusiami :).
Oczywiscie pisze to dla rozpropagowania idei. Pani, ktora to wymyslila twierdzi, ze zajela sie reklama nawet w telewizji, ale ja, poza tym ogloszeniem w zoo, nic nie widzialam.
Podaje telefon do pani:042 651 36 43 od 8:00 do 15:00.
Co myslicie o tym dziewczyny?

reklama
Myslimy pozytywnie :)

Ale Junior narazie pływa w basenie ukrytym w moim brzuchu więc na mnie musisz troche zaczekać

oj rachelka, to poczekamy poczekamy :laugh: .., a juz myslalam, ze plywa w jakims super lodzkim baseniku. A tak apropo plywania - jest w ogole w Lodzi jakis basen dla maluszkow?

Są nawet kursy pływania dla niemowlaków :)
Stacja Nowa Gdynia organizuje te kursy. Z tego co wiem wymagane są kąpieluszki - pampersy do pływania ale one są do kupienia w mieście (tylko nie wiem gdzie bo to koleżanka kupowała jak ja byłam totalnie niezainteresowana tematami dziecięcymi)
Stacja Nowa Gdynia ma baseny z ozonowaną wodą i wybieram się tam w najbliższym czasie bo wreszcie udało mi się kupić kostium kąpielowy dla wieloryba :)

Do góry