reklama

"Łowcy promocji"

termometr do ucha - niewypal. Tak jak pisze nato co pomiar to inna temperatura. Sprawdzal sie za to prosty elektroniczny pod paszke.
sim77 - popieram cie "recami i nogami" ;)

reklama
Dziewczyny Wielkie Dzieki za pomoc:-), chyba zaczynam panikowac... Jednak cos tak czuje ze nie wolno przesadzac z tym wszystkim. Juz dzisiaj bylismy bliscy aby kupic termometr do ucha i stwierdzilam ze najpierw zapytam was. Co do pieluch to napewno sie przydadza tak jak mowicie, a jednorazowe zawsze moge kupic uffff
Aha musze sie pochwalic ze gotuje grochowke bo tak jakos mi sie mocno zachcialo, a moze ktorejs z was zrobie smaka;)
Pozdr

co do pepuszka i przemywania go..to jak dla mnie sama woda to jakby nic..przeciez pepuszek rzeba dokladnie obmyc ..bo pelno tam bakterii ..i podniesc kikutka i takie tam.. bo inaczej wdac moze sie stan zapalny albo ( syn mojeo kuzyna mial) od nieprawidlowego przemywania dostal zapalenia..stan ropny i do tego grakowiec..

co do proszku do prania..ja na poczatku kupowalam dzieciecy a pozniej to jakis nrmalny ale sensitive i maly nie mial uczulen i nic takiego no i nigdy nie prasowalam...:)

Tez wlasnie mysle o przerzuceniu na normalny, ale delikatny proszek dla corci.Ale ma dopiero pare miesiecy,wiec to chyba jeszcze za wczesnie.Ale wynosic ze sklepu dwa wielkie proszki to ciezkooooo :-) A ubranka zawsze prasuje,nie chce mi sie,ale nie lubie pogniecionych ciuchow.

ja uzywam kosmetykow nivea.piore w fairy.prasuje bo uwielbiam prasowac male ciuszki i tez nie lubie jak ciuchy po praniu wygladaja jak wyciagniete psu z gardla.
pepuszek przemywalam wacikami specjalnymi z polski nasaczonymi spirytusem w ilus tam procentach.extra,
widzialam w szpitalu jak bylo dziecko z zakazonym pepuszkiem.bol i placz.

Dziewczyny tu w irlandii sa w aptekach takie chusteczki nasaczane spirytusem, sprawdze nazwe to napisze na forum. Ja tez sie ciesze ze moge prasowac takie male ciuszki i wygladaja o wiele lepiej, ale kiedy sie pracuje to czasami moze nie byc czasu. Jak narazie bede prasowac.
Ja mam problem z termometrem, dziewczyny jak wiecie jakiej firmy sa dobre i gdzie mozna kupic to b prosze napiszcie. Wiem juz od was ze term do uszu odpada.
Pozdrawiam

reklama
tu faktycznie wielu rzeczy nie mają-niby tacy do przodu, a w niektorych sprawach to gorzej niz w średniowieczu.odradzałabym wszelkie "pieniące się" płyny-najbezpieczniejsza jest przegotowana woda z solą, działa odkażająco i ściągająco-przetestowałam na wlasnym kroczu hehehe i wszystko zagoilo sie szybciutko, a przyznam, ze mialam "tam" problemy(na drugi dzien po porodzie puściły mi szwy, oczywiśie jak to tu bywa olali mnie i tyle) i wbrew pozorom wcale nie szczypało. podobne działanie ma wyciąg z drzewa herbacianego " TEA TREE" lub z kory dębu, sama przegotowana woda jest ok, ale nie odkaża i nie przyspiesza gojenia, a mikrobiologiczna czystość tam jest bardzo wazna,czego sama woda nam nie zapewni.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry