Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Ja miałam. A w którym tygodniu jesteś?Czy miałyscie rozpoznanie łożyska przodującego?
Ja miałam. A w którym tygodniu jesteś?
Nie rozumiem co lekarz chciał przez to powiedzieć. Łożysko przodujące nie oznacza, że dziecko jest blisko, bo ono zawsze jest blisko łożyska połączone z nim pępowina. Łożysko przodujące oznacza łożysko położone nisko, blisko ujścia szyjki, częściowo lub całkowicie zasłaniające szyjkę. Wtedy trzeba robić CC i uważać na krwawienia. Prowadzi się oszczędniejszy tryb życia. Zapytałam o tydzień ciąży, bo do ok 26, czy nawet 28tc (teraz już dokładnie nie pamiętam) może się ono podnieść. Dopiero wtedy mówi się o łożysku przodującym, choć wcześniej zwraca się na nie uwagę. Miałam w dwóch ciążach przodujące. Z synem się podniosło. Z córką nie wiem, bo miałam większe problemy niż przodujące łożysko.20 tydzień. Byłam tydzień na połówkowych i właśnie lekarz mnie zmartwił... Mówił, że dziecko jest ułożone blisko łożyska...