reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kiedyś niewielu ekspertów wierzyło, że małe dzieci mogą doświadczać depresji lub lęku. latach 90. stało się jasne, że depresji i lęku mogą doświadczać nawet trzylatki. Jednak u wielu dzieci objawy depresji objawiają się w pozornie niepowiązany sposób, na przykład agresją, zaburzeniami odżywania lub nadpobudliwością. Zapraszam cię na bezpłatny live. 2. marca o 15:30 Wpadaj na YT albo oglądaj na FB

reklama

łuszczenie się skóry u noworodka

Co może oznaczać łuszcząca się skóra u tygodniowego malucha? Mój synek ma łuszczącą się skórę, głónie w zgięciach stóp i ramion. Wygląda to tak jakby miał zmieniać skórę. ooza tym jest bardzo spokojny i jak się porządnie naje to śpi po 3, 4 godziny. Wyczytałam, że mpogą to być objawy niedoczynności tarczycy. Po jakim czasie otrzmymuje się wynik badania przesiewowego?

reklama

loli

Fanka BB :)
Miasto
Kraków
Wydaje mi się że to normalna reakcja skóry po poodzie ,moje dzieci też się tak łuszczyły ,szczególnie na stopach i rączkach .Wiesz do tej pory skóra była w środowisku wilgotnym a teraz wszystko się zmieniło.
Miłoszek to wyglądał jak gad zmieniający skórę. :laugh:Też pojawiło się to dopiero po tygodniu od urodzenia,a najdłużej utrzymywało się za uszami ,okoł2 miesięcy.

sisters

Aktywna w BB
zapytaj pediatre o krem robiony z holesterolem i wit E. Bardzo dobry ja go syosuje caly czas. Tlustrzy od oliwek i leczy wszystko, nawet zadrapania szybciej sie goja.
Pozdrawiam S

mrowa1

what's up!!!
U nie tez tak było małej schodziła skóra jak jakiemus wezowi :D kompalismy ja w rumianku i czasami w krochmalu i smarowalismy oliwka i samo zeszło nie trzeba sie tym wcale przejmowac to jest normalne :)

Kunda

Mama Maciusia i Adasia
Miasto
sląsk
nam pediatra poleciła płyn do kąpieli belnum hermal ( nie pamietam jak to się pisze ) i uzywaliśmy też kremu oliatum. Pomogło.

margot

Mamma Mia!
U nas też tak było, to się często zdarza, szczególnie u dzieci urodzonych po terminie.
Kąpałam w krochmalu i smarowałam zwykłą oliwą z oliwek extra vergin i szybko się unormowało. Potem nigdy już nie miał problemów ze skórą, aż do ostatnich dni kiedy przez te mrozy zaczęła się przesuszać.

Dziękuję wszystkim za rady. Trochęodetchnęłam. Też zaczęłam kąpać małego, ale w OIL LATUM. Teraz skóra wygląda dużo lepiej, ale z kolei na buzi pojawiły się szorstkie krostki, a niektóre zaczerwienione z białymi czubkami. Na czole koło oczu skóra jest sucha, a dzisiaj nawet w tym miejscu jakaś brązowawa. Boję się, że to mogą być początki skazy białkowej.

reklama

margot

Mamma Mia!
Mogą, ale nie muszą. Maleństwom różne rzeczy dzieją się ze skórą, istnieje nawet coś takiego jak trądzik niemowlęcy!

Do góry