Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
W wypadkach poronień bierze się ją do 13-16 tyg bo później już łożysko jest wykształcone i przejmuje obowiązki wytwarzania progesteronu. Więc w zasadzie już po tym czasie można schodzić z luteiny, także Twój lekarz Cię przeciągnął na niej (choć całej historii medycznej nie znam więc pewnie miał ku temu powodyBrałam ją dlatego że pierwsza swoją ciążę poroniłam , dziś miałam badanie szyjka jest ok skurczy też nie mam
A z jakiego powodu miałaś ją przepisaną? Generalnie poziom progesteronu po odstawieniu zaczyna spadać stopniowo gdzieś po tygodniu więc w tym czasie musisz się po prostu bardziej obserwować, jeżeli będą jakieś niepokojące objawy to po prostu wrócisz do luteiny. Przy skorczach czy skracaniu szyjki bierze się ją przez całą ciążę, w innych wypadkach raczej się ją właśnie stopniowo odstawia.Hej dziewczyny![]()
Jestem w 29 tyg ciąży o lekarz kazał odstawić mi luteinę z ciążą jest wszystko oki tyle że czytałam gdzieś tutaj że jak odstawia się luteinę to może doprowadzić to do porodu ?
Brałam ją dlatego że pierwsza swoją ciążę poroniłam , dziś miałam badanie szyjka jest ok skurczy też nie mamA z jakiego powodu miałaś ją przepisaną? Generalnie poziom progesteronu po odstawieniu zaczyna spadać stopniowo gdzieś po tygodniu więc w tym czasie musisz się po prostu bardziej obserwować, jeżeli będą jakieś niepokojące objawy to po prostu wrócisz do luteiny. Przy skorczach czy skracaniu szyjki bierze się ją przez całą ciążę, w innych wypadkach raczej się ją właśnie stopniowo odstawia.
W wypadkach poronień bierze się ją do 13-16 tyg bo później już łożysko jest wykształcone i przejmuje obowiązki wytwarzania progesteronu. Więc w zasadzie już po tym czasie można schodzić z luteiny, także Twój lekarz Cię przeciągnął na niej (choć całej historii medycznej nie znam więc pewnie miał ku temu powodyBrałam ją dlatego że pierwsza swoją ciążę poroniłam , dziś miałam badanie szyjka jest ok skurczy też nie mam